דלקת בשד, דחוף!!!

דלקת בשד, דחוף!!!

שלום, אני מניקה את בתי תמר, בת 3.5 חודשים, הנקה מלאה. לפני 4 ימים חטפתי דלקת בשד, שהתבטאה בסתימה, חם גבוה (39) וכאבים בכל הגוף. באותו יום התחלתי אנטיביוטיקה, והיום סוף סוף ירד החם ואני מרגישה טוב יותר. הסתימה עדיין לא נפתחה לגמרי, והשד עוד אדום, אבל נראה לי שזה משתפר. כל פעם אני מניקה אותה קודם מהצד הסתום (תוך כדי לחיצות) ואח"כ משלימה מהצד השני. אני גם שמה בקבוק חם. אמרו לי לסחוט את השד גם בלי להניק עד שיוצאת מוגלה. ניסיתי את זה היום ויצא באמת משהו קצת סמיך, אבל זה לא חלב אחורי? ואם זו מוגלה, אז זה הגיוני ללחוץ כשאני מניקה אותה? ומה עוד אפשר לעשות כדי להיפטר מזה? השד כבר לא קשה בצדדים, אבל בעומק עוד יש גוש. אני כבר מותשת....

דלקת בשד

דלקת בשד היא אכן מאד כואבת וטוב שזיהית אותה וקיבלת טיפול מתאים. הטיפול הוא אכן אנטיביוטיקה, הנקה מרובה מהצד המודלק, מנוחה ועיסוי עדין. אין צורך לסחוט את השד אם את מניקה ממנו ולא אמורה לצאת מוגלה. מה שכן, בגלל הסתימה, לעיתים החלב עומד יותר זמן בצינוריות החלב, וחלק ממרכיביו מתחילים להיספג, ולכן הוא נראה מרוכז יותר (צהבהב וסמיך). לסתימה לוקח זמן עד שהיא נפתחת לגמרי, והאיזור יכול להיראות אדום וחם ולכאוב עוד כמה ימים. אני מציעה להמשיך במה שאת עושה - להניק קודם מהצד הזה, לעסות ולחמם. לא תמיד הסיבה לסתימה ידועה, אבל לעיתים היא נגרמת בגלל לחץ על המקום - אם את לובשת חזייה הדוקה במיוחד, או שהתחלת לישון על הבטן או שאת מפעילה לחץ על נקודה מסויימת בזמן ההנקה, הקפידי להימנע מכך ע"מ שהדלקת לא תחזור. תרגישי טוב!

למעלה