דלקת בשד

לבטוב19

New member
דלקת בשד

שלום אובחנה אצלי דלקת בשדיים , ואני מטופלת באנטיביוטיקה במתאימה להנקה, האם הדלקת לא עלולה לחזור שוב? והאם ההנקה שלי לא טובה ולכן יש דלקת בשד. אני נותנת גם תוספת של סימלאק , כי אני רואה שהוא לא שבע. אני גם מניקה המון בכל פעם שהוא רוצה אבל אני מרגישה כאילו ההנקה חלשה, וגם הוא נרדם כל הזמן .

דלקת בשד

דלקת בשד יכולה לחזור, למשל אם הדלקת המקורית לא נעלמה לגמרי, או עקב גורם אחר שלא עבר, כמו לחץ על השד, לדוגמא משינה על הבטן. חסר לי מידע לגבי גיל התינוק, מה שגם משפיע על סיבות אפשריות של הדלקת. את שואלת האם ההנקה שלך טובה. לעיתים רחוקות התינוק לא יונק בצורה יעילה, השד לא מתרוקן כמו שצריך, וזה גורם סיכון לסתימה ודלקת. את זה צריך לבדוק על-ידי ביצוע תצפית הנקה, אצל יועצת הנקה מוסמכת. אם אימא נותנת תוספת של ת"מל, הגוף שלה מיצר פחות חלב באותה כמות. אפשר להוריד בהדרגה את התוספת, ולראות אם אתם מסתדרים עם פחות או בכלל לא. אם יש בעיות של הנקה עקב חולשת התינוק, הפתרון הוא בינתיים לשאוב אם משאיבה טובה. כדאי להתיעץ עם יועצת הנקה מוסמכת או גורם רפואי לבדיקת חוזק המציצה שלו. כדאי לעקוב על מספר הטיטולים הרטובים עם שתן (5-6 ביום, עם שתן בצבע בהיר/שקוף) ועלייה תקינה במשקל (150-200 גר בשבוע בשבועות הראשונים). בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה