דלקת בשורש כף יד עקב שימוש יתר בעכב

N o N i c k

New member
דלקת בשורש כף יד עקב שימוש יתר בעכב

שלום, אתמול חשתי כאבים עזים בשורש כף יד ימין, בה אני משתמש בעכבר. הלכתי היום לרופא והוא קבע שיש לי דלקת וצריך לקחת כדורים ולעשות צילום כדי לוודא שהדבר לא גרוע יותר מדלקת. בדף, תחת "אבחנה" כתוב: BURSITIS OF WRIST ותחת זאת: HAND FINGER SYMPT/COMPLAINTS רציתי לדעת מה המשפטים באנגלית אומרים. כמו כן ברצוני לקרוא מידע (רצוי בעברית) על הבעיה שיש לי כדי להחכים וללמוד יותר על כך, לכן אשמח אם תוכלו לקשר אותי לאתרים פוריים בנושא. תודה מראש ויום טוב.

דלקת בשורש כף היד

BURSA הינה שק מלא בנוזל שעוזר "לשמן" את המפרקים באיזורים בהם עוברים הגידים. פירוש האבחנה שניתנה לך היא דלקת של הבורסה באיזור שורש כף היד. התלונות שלך / סימפטומים מתבטאים באיזור היד והאצבעות. לא מצאתי אתרים בעיברית הקשורים לבעיה אך אם תחפש בגוגל תחת השם WRIST BURSITIS תמצא המון אתרים באנגלית.

עצה

אם יושבים הרבה שעות מול מחשב ועובדים כדאי מידי פעם להזיז את ה- pad של העכבר כמב ס"מ לכל כיוון. על ידי כך תשנה קצת תנוחה מידי פעם ולא יהיה עומס על אותם מיבנים כל הזמן. אפשא גם להזיז מידי פעם את הכיסא והמקלדת. דרך אגב, מחקרים עדכניים מצביעים על כך שעבודה ממושכת במחשב אינה גורמת לבעיות בידיים. מי שעובד עם עכבר ויש לא בעיה ביד או בשורש כף יד יותר מושפע מכך אולי אבל העבודה זה לא הסיבה לבעיה.

kapuch

New member
גם לי יש בעיה דומה ואני מתלבטת

לאיזה רופא כדאי ללכת האם את יכולה להמליץ לי על אורטופד טוב ואחראי? חשבתי שאורתופד יוכל לפתור את הבעייה האקוטית עכשיו, וכשהיא תפתר (זמנית) ללכת לטיפול פיזיותרפיה למטרות מניעה. כדאי לשלב פיזיו' עם דיקור סיני?

לא לחכות..

לגבי אורתופד, אני לא יכולה להמליץ לך כאן בפורום אבל יש אורתופדים המתמחים בטיפול בכף יד ואת יכולה למצוא את שמם בידיעונים של קופת החולים שלך. חשוב!! למה לחכות , ככל שמקדימים להגיע אל האורתופד ומשם לפיזיותרפיה יש יותר סיכוי שהמצב יפתר מהר ולא יהפוך למשהו כרוני. בנוסף אני לא בעד ללכת לטיפול אצל מספר מטפלים שונים. תתחילי בטיפול שאת יותר מאמינה בו. אם תחליטי בסופו של דבר ללכת לשניהם את צריכה לידע את המטפלים שלך שאת מקבלת טיפול נוסף אחר ולהתיעץ איתם.

למעלה