דלקת בשתן

דלקת בשתן

שלום דר'. ביתי בת שישה חודשים, גדלה ומתפתחת יפה מאוד. לפני כשבוע החלה להקיא במהלך היום, והתגלה כי יש לה דלקת בשתן (בעקבות תוצאות של בדיקות דם ושתן). היא טופלה באנטיביוטיקה , עשינו בדיקת שתן והכל ברוך ה' בסדר. אך עדין אני דואגת, לא יודעת למה (גם לי במהלך ההריון ההיתה דלקת בשןת ולא נלחצתי כ"כ). האם הדלקת שכיחה בקרב תינוקות? מה זה נגרם? תודה

תשובה

דלקת בדרכי השתן נגרמת מוירוסים או מחיידקים. דרך ההדבקה השכיחה היא מעבר חיידקים ממערכת העיכול דרך הרקטום למערכת השתן. לאחר הטיפול יש לשקול לבצע ציסטוגרפיה (בדיקת הדמייה ) על מנת לשלול מומים מולדים במערכת השתן. במידה ואין מומים הסיכוי שתהיה דלקת נוספת הוא נמוך. דלקת בדרכי השתן היא לא נדירה בתינוקות.

הרופא אמר

הרופא אמר שאין צורך לעשות בדיקות נוספות, לבנים הוא כן ממליץ לעשות. האם כדאי ללחוץ לבקשת בדיקה?

תשובה

תראי אפשר להמנע מהבדיקה הלא נעימה הזו בתנאי אחד והוא שכל פעם שיש לה מחלת חום צריך לקחת בדיקת שתן על מנת לוודא שזה לא דלקת בדרכי השתן ובמידה ותהיה לה דלקת שניה לא יהיה ניתן להימנע מציסטוגרפיה.

תוד על הת

תודה רבה על התשובות. גם הרופא שלנו אמר שבכל עם שיהיה חום נעשה גם בדיקת שתן: עכשיו אני יודעת שאנחנו בידיים טובות

למעלה