דלקת בתוספתן

iNEEDit25

New member
דלקת בתוספתן

הייתה לי דלקת בתוספתן החודש, ואושפזתי בבית חולים. מכיוון שהרופאים לא עלו על הדלקת בזמן ושלחו אותי הביתה, כשחזרתי למיון אחרי כמה ימים, כבר לא רצו לנתח כי הדלקת התפשטה וחששו מסיכונים. העדיפו לטפל באנטיביוטיקה. כרגע אני מרגיש יותר טוב, כבר לא על אנטיביוטיקה. עוד חודש צריך לחזור לביקורת. וצריך להחליט אם אני רוצה להוציא את התוספתן, כי הדלקת יכולה לחזור, או לא. מה ממליץ?

לאחר דלקת התוספתן

התשובה לשאלתך מורכבת. בעבר היתה גישה מאוד ברורה שיש להמליץ על ניתוח מניעתי לאור העובדה שהסיכוי לדלקת חוזרת של התוספתן גדול יותר מהסיכוי לדלקת אצל אדם שלא חלה בעבר. הגישה כיום השתנתה לאור עדויות ומעקב ארוך טווח שהראה שניתן לנתח בצורה בטוחה במידה ויתרחש התקף חוזר, והניתוח בזמן התקף חריף לא כרוך בשיעור סיבוכים גדול יותר. נימוקים בעד ניתוח מתוכנן קיימים במידה והחולה נמצא בסביבה שלא מאפשרת מעקב רפואי והתערבות ניתוחית מיידית, לדוגמא אנשים שנמצאים תקופות ארוכות בחו"ל באזורים שאכות הרפואה בעייתית, או חולים שצפוי מסיבות אחרות שלא יגיעו לטיפול רפואי בזמן. המלצה צריכה להנתן במסגרת מרפאה שבה תפגש עם הרופא הכירורג, וכל הנתונים הרפואיים יבחנו לאור האשפוז שעברת. בברכה

למעלה