דלקת מפרקים RA

zoe80

New member
דלקת מפרקים RA

בת 32. בילדותי (גיל 11) אובחנתי בJRA במיעוט מפרקים - ברכיים ולסת. לאחר הזרקת סטרואידים ברך שמאל ״נרפאה״ ומברך ימין סבלתי on and off לאורך השנים. בעברי כדורים רבים כמו פלקוניל, מטרוטקסט, פרדניזון. גם עברתי אוטרוסקופיה בברך ימין (רק הרעה את מצבי) בגיל 24.
כ5-6 שנים היה שקט בגזרה (נטלתי גלולות למניעת הריון) ובחודשיים לאחר שהפסקתי ליטול אותן החלה התפרצות של דלקת חריפה (בשתי הברכיים, שכאמור מברך שמאל לא ״שמעתי״ מהילדות, ובמרפק יד שמאל).
בהריון המחלה כאילו נסוגה, והרגשתי ממש טוב. כ6 שבועות לאחר הלידה, המחלה ״חזרה״ בגדול!
הראומטולוג הציע סלזופירין שניסיתי לפני ההריון, ופרדניזון שאני לוקחת כבר מחודש מאי 2013! ממינונים כמו 40 מ״ג ל 20 מ״ג ..... וכשבועיים אני במינון 5 מ״ג והייתי אמורה כבר לסיים עם הסטרואידים ולעשות מנטו ולקחת יומירה.
אז ככה, הראומטולוג הציע טיפול משולב עם יומירה ומטרוטקסט, אך המחשבה על לחיות בעולם עם מערכ חיסונית מדוכאת מאוד (!) מלחיצה אותי מאוד (בייחוד עכשיו עם כל סיפור הפוליו, ויש לי תינוק בן 7.5 חודשים). כמו כן, יש לי חששות גדולים לקחת מטרוטקסט ולפגוע בפוריות שלי. ותופעות הלוואי.... זוועתיות.

אז יוצא שאין לי כרגע טיפול... ממשיכה לקחת את ה5 מ״ג פרדניזון יחד ים איבופן פורטה (כשבוע וחצי משלבת איבופן כי 5 מג פרדניזון לא עוזרים לי) ומצבי לא מזהיר בלשון המעטה. צולעת. כואבת. בקושי ישנה בלילה.

אני כן מעוניינת להיכנס להיריון עוד מס חודשים - אבל מה בינתיים??? איזה טיפול אוכל לקחת שלא מחבל בהכנסותי להריון ולא משאיר אותי בלי הגנה חיסונית?
והאם ניתן בכז להמשיך עם הפרדניזון עוד קצת בשילוב עם איבופן? קראתי שאסור להשתמש באיבופן לזמן ממושך (בעבר לקחתי אותו רק בכאבי מחזור).

האבחנה שלי היא RA (שגרונית).

ועוד שאלה, האם בהריון שהמחלה כאילו ״נסוגה״ הדלקת עדיין פעילה וממשיכה לדחוק את הסחוסים וכד ואני פשוט לא מרגישה את זה (כמו שלוקחת משככי כאבים חזקים)?

תודה רבה רבה :)

טיפול בדלקת מפרקים שגרונתית

נראה כי את צריכה טיפול והחשש שלך מתופעות לוואי מוגזם- הטיפול אמנם אכן מבוסס על דיכוי של המערכת החיסונית אך לרוב הוא לא מסכן את החולים, במיוחד אם מדובר בחולים צעירים ללא מחלות נלוות . בנוגע לתכנון הריון,אכן ההמלצה היא להפסיק את הטיפול בMTX כ3 חודשים לפני תכנוני ההריון אך לגבי טיפול ביולוגי, ניתן להיכנס להריון תחת טיפול ביולוגי כשההמלצה היא להפסיק את הטיפול כשנודע ההריון. היות ולא מומלץ להתחיל יומירה ללא MTX , יתכן וכדאי לשקול טיפול באנברל במקום היומירה- תתיעצי על כך עם הראומטולוג שלך

zoe80

New member
תודה לך על התשובה, ומה לגבי פרדניזון?

ומה לגבי פרדניזון? גם צריך להפסיק את התורה לפני הכניסה להריון? כמה זמן לפני?
לגבי אנברל, קראתי שגם היא ניתנת ברוב המקרים יחד עם מטרוטקסט.... אבל אני אציע זאת לרופא שלי :)

מה לגבי טיפול באורטוקין? מתאים לדלקת מפרקים שגרונית?

למעלה