דלקת עור אטופית אצל תינוק

נטעלי6

New member
דלקת עור אטופית אצל תינוק

שלום רב אני אמא לתינוק בן 9 חודשים. לאחרונה הופיע אצלו יובש בליווי אדמומיות באזור הגב והפנים. רופא עור אבחן זאת כדלקת עור אטופית. אני מעוניינת כמובן להקל על מצבו של בני ועל כן נמנעת מסבונים, רוחצת אותו בשמן "הרבל בלנאום" וכן מורחת אותו בקרמים שומניים. האם יש משהו בתזונה שלו שעליי לשנות על מנת להקל על מצבו, והאם אתם מכירים קרמים טובים (לגוף ולפנים) שיכולים לעזור לו? תודה, יום טוב.

שלום לכם

תופעה שנקראת בפיהם גם - אסטמה של העור. יש כל מיני רמות של התופעה, היא יכולה להיות בעיה קשה ומטרידה מאוד. יש גרד קשה, הדלקות של העור, בעיקר בקפלים ועוד. אני מסכים עם הכינוי - אסטמה של העור - מפני שפעמים רבות מערכת הנשימה "ממתינה לתורה". במצבים של תנגודת ירודה או נטיה חזקה תהיה גם בעיה נשימתית ואז המצב כמובן מורכב יותר. פעמים רבות זה תלוי בנטיה משפחתית, שיכולה היתה להיות רדומה לנצח, אך משהו העיר אותה והתחילה פעילות. יש כל מיני גורמים לכך רוחניים ופיזיים. דבר שעשוי להחמיר את הבעיה הוא השימוש במשחות ושמנים. זאת משום שהבעיה מקורה מהבפנים ומשם היא מתבטאת בעור ואילו הטיפול המשחתי הוא חיצוני ו"חונק" את הסימפטום. הבפנים ממשיך ללבות את האש והמשחה לא מאפשרת לאש לצאת החוצה ועתה מצטברת יותר ומחכה להתפרץ ביתר שאת ובמקומות נוספים. אם מורחים אז בדחילו וגם אז רק על מוקדים בעייתיים בלבד ולא על כל העור. כאשר יש הטבה מפסיקים מיד ולא מחכים עד שזה יעלם - זה נחשב לדיכוי שיגרור החמרה בהמשך. בכל מקרה כדאי לנסות טיפול הומיאופתי כל טוב. אלישוע

נטעלי6

New member
עוד שאלות...

הצלחת לבלבל אותי...(או לעורר שאלות) אז לא למרוח כלום? הפנים של הקטנצ'יק אדומות מאוד, ומאתמול התחיל גם שיעול טורדני ונזלת. האם קשור? על אילו גורמים פיזים ורוחניים אתה מדבר? תודה על התשובות, אמא מבולבלת

עוד תשובות

אמרתי - אם למרוח אז בזהירות רבה. כן, יתכן שהשיעול והנזלת קשורים. גורמים פיזיים - חיסון, מזג אויר קצוני, חבלה... גורמים רוחניים - בהלה, נטישה, מתחים בבית וכו' ברכות. אלישוע

למעלה