דלקת עיניים לחתולה מבוגרת

מיכלצי

New member
דלקת עיניים לחתולה מבוגרת

שלום,
הרגע ראיתי שלחתולה שלי יש דלקת עיניים. אתמול לא היה לה כלום. :(
אין לי אפשרות לצאת ולקנות לה כרגע משהו נגד זה.
עד כמה זה חמור לחכות עם זה למחר?
מה אני יכולה לשים לה על זה בינתיים?

dimitrygo

Active member
מנהל
אפשר להכין תה פושר, להרטיב בו צמר גפן ולנגב בזהירות

את העיניים. אם יש לך תה קמומיל - עוד יותר טוב.
&nbsp
השאלה למה את מתכוונת כשכותבת "לקנות לה משהו נגד זה"? מה את מתכוונת לקנות? אם זו דלקת חמורה צריך לפנות לוטרינר או לפחות להתיעץ איתו.

Potatoe

New member
התגובה נכתבה בשעה 6, מדוע לחכות עד מחר?

אין מניע לא ללכת לוטרינר בשעה כזו, מחכים למחר אם אין ברירה כאשר השעה מאוד מאוחרת.

מיכלצי

New member
לפי האינטרנט הומלץ להשתמש

במשחת טרהמיצין או אנטיביוטיקה דרך הפה מסוג דוקסילין.
בינתיים אני מנסה כל כמה שעות לשים לה תיון, הבעיה היא שהיא לא ממש שמחה מהסיפור..

dimitrygo

Active member
מנהל
זה נכון ועדיף משחה אבל את שניהם לא תוכלי לקנות ללא מרשם

וכדי לקבל אותו תצטרכי לקחת את החתולה לוטרינר.

Potatoe

New member
אפשר לקרוא באינטרנט אבל זה לא תחליף

לא תחליף לייעוץ מקצועי מוטרינר, שיכול לבדוק עוד שלל סיבות (כגון דלקות וכו') ולרשום תרופות.

Yukita

Active member
מנהל
חשוב מאוד לציין

בהמשך לאמירה המאוד נכונה "אינטרנט זה לא תחליף" -
&nbsp
ישנן סיבות רבות שיכולות לגרום לדלקת עיניים. ארבע סיבות נפוצות לדוגמא:
&nbsp
1. עצם זר נכנס לעין - יכול להיות קטן מאוד, כמו גרגר אבק מארגז החול או משהו בסגנון, ויכול להיות גם גדול יותר. פעם לחתולה שלי הוציאו חתיכת קוץ שהשד יודע איך נכנס אל מתחת לעפעף, וכמעט התעלפתי מהגודל כשהוציאו את זה במרפאה. במזל לא פגע בקרנית, אך היתה סביבו דלקת בגלל הנסיונות של הגוף להרחיק את העצם הזר. במקרה כזה הדלקת תהיה פתאומית וללא שום סימנים נוספים למחלה כלשהי. נסיונות טיפול עצמאיים עם משחות וכו' מאוד יזיקו במקרה כזה כי העצם הזר יישאר בעין אך התגובות של הגוף ידוכאו.
&nbsp
2. שריטה בקרנית - יכולה לקרות בגלל כל מיני דברים, תאונות פשוטות, החל מגירוד שהחתול גירד את עצמו ופגע בטעות בעין, ועד מריבה בין חתולים או חיכוך ראש במשהו שבלט ממנו הגורם ששרט את הקרנית. גם כאן הדלקת תהיה "פתאומית", לא תמיד רואים סימן כלשהו לשריטה במבט בעין בלתי מזויינת. שוב, משהו שעבורו טיפול במשחות ואנטיביוטיקות אולי יוריד את מופע הדלקת אך לא יפתור את הבעיה ויכול עקב זאת לגרום לבעיה עוד יותר גדולה בהמשך.
&nbsp
3. דלקת עיניים עקב הרפס. הרפס מאוד נפוץ בחתולים ויכול להתפרץ כשמסיבה כלשהי המערכת החיסונית קצת נחלשת (למשל, בחורף... ). במקרה זה משחות בסגנון סינטומיצין וכד' לא יפתרו את הבעיה וצריך איבחון וטרינרי לקבלת טיפול נכון.
&nbsp
4. דלקת עיניים "רגילה" - דלקת מקומית רגילה אכן יכולה להיות מטופלת בסינטומיצין / טרמיצין.
&nbsp
ואלו רק ארבע סיבות אפשריות נפוצות. יש גם סיבות אחרות נפוצות יותר או פחות. עין היא איבר מאוד רגיש, והראייה יכולה להפגם בקלות באופן בלתי הפיך, שלא לדבר על כאבים וכו'. משום כך, עדיף לא להסתמך על "פתרונות אינטרנט" וגם לא על אמירות של "מביני דבר" שמספרים איך תמיד טיפלו בחתולים שלהם עם אותו דבר מסויים ו"כוווולם תמיד הבריאו".

מיכלצי

New member
תודה רבה לכל העונים

מדובר בעקיצה של נמלת אש.
כמובן לקחתי אותה לווטרינר וברור שמידע באינטרנט אינו מספיק ואין תחליף לבדיקה מעמיקה וטיפול תרופתי אחר אבחון.

מיכלצי

New member
אני לא יודעת איך איבחן

משיטות שלי באינטרנט זה גם לא נראה גומה לתמונות שיש שם.
עד כה הטיפות שרשם גם לא עוזרות.
:(

Yukita

Active member
מנהל
הוא לא אמר לך מה גרם לו

לחשוב שזה האיבחון? כי זה לא איבחון מובן מאליו.
&nbsp
ישנו גם הסיכוי שהאיבחון שגוי, במיוחד אם הטיפול לא עוזר. הרימי אליו טלפון והסבירי לו שהטיפות לא עוזרות ובקשי ייעוץ. אם לא יישמע לך מועיל או מתעניין, לכי לוטרינר אחר. למרבה הצער, לא כל הוטרינרים טובים ולפעמים צריך חוות דעת שניה, ודאי אם יש כאן מצב שלא מחלימים

למעלה