דלקת פרקים

דלקת פרקים

שלום
איך יודעים לאבחן אם כאבי ברכיים נגרמים מעומס יתר מספורט או מדלקת פרקים ?
היסטוריה : במשך שנים רצה 3 פעמים בשבוע 10 ק"מ בכל ריצה+אימון כוח בחד"כ.
לפני חצי שנה כאבים בברך ימין עם הגבלה בתנועה של כיפוף לאחור , לאחר שלושה חודשים שאין הקלה(לא לקחתי כדורים ) נשלחתי ל MRI התוצאה מפרק הברך תקין יש מעט נוזל .
לפני שנה וחצי אובחנתי בסבוריאזיס יש לי בעיקר בקרקפת , ושלושה נגעים קטנים וקלים במפסעות ובגב ובציפורן אחת הרגל (הציפורן כבר שנים ) .
השאלה האם ייתכן שהנוזל הוא כתוצאה מדלקת פרקים ולא בהכרח מעומס ?
איך מאבחנים ? מה שמדליק לי נורה אדומה זה שהכאב נגרם 24 שעות אחרי הריצה ולא מיד .
עד היום הברך לא חזרה לקדמותה והפסקתי עם הספורט כדי לא לעשות נזק עד לאבחון הבעיה .
יש לי כאבים גם במפרק לסת שמאל צילום של המפרק תקין כאבים בעת לעיסה והגבלה בפתיחת הפה , מפרק זה לא יכול להפגע מספורט לכן התחלתי לחשוד שאולי זה דלקת פרקים ראומטית .
אשמח להמלצתך כיצד עלי לפעול . טיפול אצל רופא ספורט או ראוטולוג ?
תודה

Re: דלקת פרקים

שלום רב,
האבחנה בין המצב של עומס יתר לבין דלקת לעיתים לא קלה.
לפי התיאור שלך, MRI לא תמך בסימני דלקת בברך. לציין כי כמות קטנה של נוזל יכולה להמצא בחלל המפרק כתוצאה מפגיעה מכאנית במבנה המפרק.
מסכימה כי עצם הופעת כאב במפרק הלסת ונוכחות של מספר נגעים עוריים דורש הערכה בשאלה של דלקת פרקים.
מציעה לפנות לראומטולוג לצורך הערכה. הערכה כזו תכלול בדיקה גופנית ובדיקות דם. רופא ספורט יכול לתת הערכה מכאנית בנוגע לבעיה בברך.
רפואה שלמה!

כאב ברכיים

שלום,
אומנם לא אוכל לעזור באבחנת הגורם לכאבי הברכיים, אך יש לי המלצה לטיפול אפשרי לשיכוך כאבים באזורים רבים בגוף.
ישנו מכשיר רפואי בשם בי-קיור לייזר שמבוסס על טכנולוגיית הלייזר הרך הקיימת כבר שנים רבות ונמצאה כבטוחה לשימוש.
המכשיר, אשר זמין בבתי מרקחת רבים, מאפשר הקלה בכאבים שונים במרבית חלקיי הגוף ואף מסייע לספורטאים רבים בהפחתת כאבים ודלקות.
&nbsp
במידה ואת מעוניינת, אני ממליצה לך ליצור קשר עם נציג שירות לקוחות בטלפון 3414* אשר יסביר לך באופן אישי על הבי קיור לייזר ויתרונותיו.
המשך יום נעים ושקט,
מור, בי-קיור לייזר
&nbsp

למעלה