ברמזל 12342
New member
דלקת פרקים
שלום
איך יודעים לאבחן אם כאבי ברכיים נגרמים מעומס יתר מספורט או מדלקת פרקים ?
היסטוריה : במשך שנים רצה 3 פעמים בשבוע 10 ק"מ בכל ריצה+אימון כוח בחד"כ.
לפני חצי שנה כאבים בברך ימין עם הגבלה בתנועה של כיפוף לאחור , לאחר שלושה חודשים שאין הקלה(לא לקחתי כדורים ) נשלחתי ל MRI התוצאה מפרק הברך תקין יש מעט נוזל .
לפני שנה וחצי אובחנתי בסבוריאזיס יש לי בעיקר בקרקפת , ושלושה נגעים קטנים וקלים במפסעות ובגב ובציפורן אחת הרגל (הציפורן כבר שנים ) .
השאלה האם ייתכן שהנוזל הוא כתוצאה מדלקת פרקים ולא בהכרח מעומס ?
איך מאבחנים ? מה שמדליק לי נורה אדומה זה שהכאב נגרם 24 שעות אחרי הריצה ולא מיד .
עד היום הברך לא חזרה לקדמותה והפסקתי עם הספורט כדי לא לעשות נזק עד לאבחון הבעיה .
יש לי כאבים גם במפרק לסת שמאל צילום של המפרק תקין כאבים בעת לעיסה והגבלה בפתיחת הפה , מפרק זה לא יכול להפגע מספורט לכן התחלתי לחשוד שאולי זה דלקת פרקים ראומטית .
אשמח להמלצתך כיצד עלי לפעול . טיפול אצל רופא ספורט או ראוטולוג ?
תודה
שלום
איך יודעים לאבחן אם כאבי ברכיים נגרמים מעומס יתר מספורט או מדלקת פרקים ?
היסטוריה : במשך שנים רצה 3 פעמים בשבוע 10 ק"מ בכל ריצה+אימון כוח בחד"כ.
לפני חצי שנה כאבים בברך ימין עם הגבלה בתנועה של כיפוף לאחור , לאחר שלושה חודשים שאין הקלה(לא לקחתי כדורים ) נשלחתי ל MRI התוצאה מפרק הברך תקין יש מעט נוזל .
לפני שנה וחצי אובחנתי בסבוריאזיס יש לי בעיקר בקרקפת , ושלושה נגעים קטנים וקלים במפסעות ובגב ובציפורן אחת הרגל (הציפורן כבר שנים ) .
השאלה האם ייתכן שהנוזל הוא כתוצאה מדלקת פרקים ולא בהכרח מעומס ?
איך מאבחנים ? מה שמדליק לי נורה אדומה זה שהכאב נגרם 24 שעות אחרי הריצה ולא מיד .
עד היום הברך לא חזרה לקדמותה והפסקתי עם הספורט כדי לא לעשות נזק עד לאבחון הבעיה .
יש לי כאבים גם במפרק לסת שמאל צילום של המפרק תקין כאבים בעת לעיסה והגבלה בפתיחת הפה , מפרק זה לא יכול להפגע מספורט לכן התחלתי לחשוד שאולי זה דלקת פרקים ראומטית .
אשמח להמלצתך כיצד עלי לפעול . טיפול אצל רופא ספורט או ראוטולוג ?
תודה