דלקת פרקים

דלקת פרקים

היי לקרובת משפחה שלי בת 50 יש לופוס מזה שנה. אני מבין שבלופוס סיסטמי יש בעיות פרקים ואכן היא סובלת מכאבי כתפיים וחולדת שרירים. מחיפוש באינטרנט למדתי שמשתמשים בתרופות משככות כאבים, נוגדות דלקת ואם אין ברירה גם בקורטיזון. - לאיזה קבוצה משתייך הפלאקנין הזה (איך כותבים בלועזית ?) - כמו כן למדתי שמומלץ להתעמל - אמרו שבתחילה זה מגביר את הכאב אך מפחית מאוחר יותר ושחשוב למנוע את התנוונות השרירים סביב המפרקים הכואבים - מסכימים ? - אחרןם חביב - האם למישהו ללא כל תופעות עוריות עדיין חשוב להפחית חשיפה לשמש ? רוב תודות

gaia20

New member
בוקר טוב ../images/Emo140.gif

הנה קצת מידע על הפלקווניל, מתוך מאמרי הפורום. בקשר להתעמלות, אני אישית חושבת שהכי טוב שתתקשר לרופא ותשאל אותו משום שעל אותו משקל שהתעמלות יכולה להועיל, היא גם יכולה להזיק שכן היא לא מתאימה לכל חולה לופוס. ובקשר לחשיפה לשמש, חשוב להקפיד לא להחשף אם אין תופעות עוריות הדבר הכי טוב שיש לעשות זה להגיד תודה על זה שאין ולא להתגרות במזל הטוב ולנסות בכל זאת להחשף זהו, מקווה שתשאר איתנו ואם יש לך עוד שאלות, נשמח לענות עליהן שיהיה לך אחלה יום

קרני22

New member
בקשר להתעמלות

כמו שגאיה אמרה באמת כדאי לשאול את הרופא איזה סוג הכי מתאים כי התעמלות יכולה גם להזיק ולעשות דלקות (ומי כמוני יודעת...
) אבל מכיוון שמדובר באישה לא צעירה כמעט בטוח שהוא ימליץ לה על התעמלות מתונה שמונעת אוסטאופורוזיס (בריחת סידן)

למעלה