דלקת ריאות

חדשה 39

New member
דלקת ריאות

מישהו יודע האם יש קשר בין דלקת ריאות לטבעת?
אני שמעתי שכן...

מגי63

New member
היי, חדשה, ברוכה הבאה!

לפי מה שאני יודעת, במצבים של ריפלוקס, כששאריות אוכל עולות בשינה מהפאוץ' אל הוושט, הן עלולות לחדור לתוך קנה הנשימה, מה שעלול ליצור דלקות ריאות. אם תקפידי שלא לישון קרוב מדי לזמן הארוחה האחרונה של היום (בד"כ הפרש של כשעתיים), תדאגי לשתות לאחר הארוחה ולפני השינה, וכן לרוקן את הפאוץ' במידת הצורך, סביר שלא תחווי עניינים כגון אלו.
בהצלחה. מגי.

כולם פה צודקים, אבל אני סובלת מריפלוקס

גם כשהפאוץ' ריק לגמרי! מספיק שהקיבה הגדולה "מלאה" כדי שהאוכל יזנק דרך המעבר הצר אל הפאוץ', אל הוושט, ומשם אפילו במזרקה דרך האף!
ככה חטפתי דלקת ריאות.

לא ברור לי בכלל איך המעבר ההדוק עם הטבעת מאפשרים לגייזר הזה להגיע למעלה ולכן לא בטוח שזה בגלל הטבעת. גם לפני הניתוח היה לי ריפלוקס.

אופירA

New member
מנהל
איך את קובעת שהפאוצ' ריק לגמרי?

אם את יודעת שהקיבה הגדולה מלאה, איך את יודעת שהפאוצ' ריק? איך את מבדילה?
מה שעובר בצנרת האף, למה שיתקשה לעבור במעבר של הטבעת? הרי לא שרירי האף גורמים למזרקה, אלא התנופה שמושגת ע"י התכווצות שרירי הקיבה, שמפעילים את הכוח על כל המערכת.

זה באמת נראה לי כוח כביר שאפשר להפעיל

איתו תחנת כוח... (תארי לעצמך כמה חשמל זול נוכל לייצר מהריפלוקס הזה...)

פאוץ' ריק? כשהוא לא ריק השתיה לא זורמת חופשי. אם אני יכולה לשתות כמה כוסות בזו אחר זו, הוא ריק. נקודה. ואז, בעודי ישנה על 3 כריות שנת ישרים מתרחשת המולה בקיבה והר הגעש פורץ בעוז.

אגב, כבר בשיקוף שלפני הניתוח נודע לי שיש לי "ריפלוקס ער מאוד" שלא ידעתי על קיומו. ד"ר רזיאל אמרה שדווקא לריפלוקס כזה טבעת טובה יותר משרוול (ממילא כבר הלכתי על טבעת בלי רצון, אז היא ניסתה לנחם אותי) כי המעבר הצר חוסם את הריפלוקס ובשרוול שער הקיבה פחות מוגן. הסתבר, שדווקא טבעת מעודדת ריפלוקסים.

אבל אם אני נזהרת שלא לאכול מאוחר (מה שבהחלט עוזר לי להמשיך לרזות וכבר ירדתי 53 קילו לפחות) כי גם אם אני נורא נורא מתפתה, רק המחשבה על מה שעתיד לקרות לי בלילה (מתקפת שיעולים, ליחה שצריך לכעכע בלי סוף וחומציות מגעילה) מוציאים לי את התיאבון תיכף ומיד.

אופירA

New member
מנהל
לנקות את הפאוצ' זה מעולה

אבל אם תעני לי על השאלה, אולי אוכל לראות משהו חשוב...

קוביd1

New member
טבעת -ריאות

אין קשר ישיר בן הטבעת לדלקת ריאות ,כמו שמגי כתבה יש קשר בין ריפלוקס לדלקת ריאות וההסבר שלה נכון
גם לאנשים שלא עשו טבעת יש ריפלוקס וזה יכול להביא לדלקת ריאות

קובי

הקשר הוא עקיף. אבל בהחלט יש קשר.

המשוואה היא פשוטה.
טבעת הדוקה מידי גורמת לריפלוקסים שגורמים לדלקת ריאות.
אגב, כפי שהבנתי מה כירורג דלקת ריאות עלולה להיות הצרה הקטנה ביותר
מבין הצרות של טבעת סגורה מידי. שלא נדע.....

למעלה