דלשה מעלים מצגת Q2

dw2322

New member
דלשה מעלים מצגת Q2

דלשה מעלים מצגת Q2
https://maya.tase.co.il/reports/details/1254456/2/0

המצב לא רע ואגח ג' מתקרב לפארי

לחברה יש הון עצמי חיובי של 311M$ , כ 39% מסך המאזן.
נכס המגורים המשועבד לסידרה ג' משוערך לפי 237M$, כאשר בערך 130M$ זה חוב בכיר ו 70M$ זה החוב של ג'. בסיום הבנייה הם מעריכים שהנכס יהיה שווה 300M$ (מה שייקל על מיחזור החוב מחדש ושחרור שלנו לדרכנו). NOI צפוי 11.3-12.8M$

אגחי ב' ו-ג' עם השעבודים מציעים כעת סדר גודל של 7% שקלי: ב' טיפה פחות, ג' טיפה יותר.
א' מציע בצדק יותר (9.6%) כי הוא ללא שעבודים, מה שאומר שאם יהיו בעיות ב-ב' או ג' אז אלה מתעלקים עליהם.

THE_ENDLESS

Active member
המצב שלהם היום מזעזע, כל הנכסים שם מוערכים לפי 3.9-4.5% היוון + הערת עסק חי.
דלשה ממש לא סולבנטית.

הנקודת אור באג"ח שלה זה שמשועבד לה נכס (גם הוא לפי שיעור היוון נמוך) שדלשה אומרת שהיא תמכור על מנת לפרוע את הסדרה.
בנתיים אין עדכון לגבי זה אבל הזמן קצר ונגלה בקרוב.

גם עם הנכס המשועבד אני לא מרגיש בנוח להיכנס לבלאגן של דלשה ב97 אגורות.

dw

Well-known member
מנהל
לא עקבתי אחריהם שנים. עשינו טרייד פנטסטי לפני כמה שנים (זה היה אגח זבל שעלה לפארי).
שים לב למחמ הקצרצר. בגלל זה התשואה הגבוהה. אבסולוטית זה בסה"כ 2-3 נקודות.

Reem88

Well-known member

עדכון בדבר מהלכי החב' למכירת נכסים ולנטילת מימון לצורך השגת מקורות לפרעון סופי של אגח ב' שיחול ב-30.9.23​

dw

Well-known member
מנהל
הנדל"ן במנהטן מכה בת"א: שעון החול של דלשה כמעט ואזל - גלובס (globes.co.il)

אם רוצים להסב את הנכס למלון אז אנחנו כבר יודעים, מאול יר ג', שמלון בניו יורק זה לא מציאה ושהשווי באקזיט יכול לעשות בנג'י, והמלון שלהם היה חדש מהניילונים, לא נכס שעוד צריך להשקיע כדי להפוך למלון.
אם הנכס מניב כיום 4M$ שכ"ד אז להצליח לקבל עליו 75M$ כפי שדלשה רוצה יהיה לא פשוט.

נערך לאחרונה ב:

THE_ENDLESS

Active member
הנדל"ן במנהטן מכה בת"א: שעון החול של דלשה כמעט ואזל - גלובס (globes.co.il)

אם רוצים להסב את הנכס למלון אז אנחנו כבר יודעים, מאול יר ג', שמלון בניו יורק זה לא מציאה ושהשווי באקזיט יכול לעשות בנג'י, והמלון שלהם היה חדש מהניילונים, לא נכס שעוד צריך להשקיע כדי להפוך למלון.
אם הנכס מניב כיום 4M$ שכ"ד אז להצליח לקבל עליו 75M$ כפי שדלשה רוצה יהיה לא פשוט.
גם אם הם יצליחו לקבל עליו בדיוק את החוב המובטח זה יהיה בגדר נס כי זה אומר שהוא ימכר לפי cap rate של 6% בלבד.

dw

Well-known member
מנהל
גם אם הם יצליחו לקבל עליו בדיוק את החוב המובטח זה יהיה בגדר נס כי זה אומר שהוא ימכר לפי cap rate של 6% בלבד.
אני מוכן לפרגן להם שאולי יצליחו להשיג מימון גם מעוד נכסים אבל לקנות אגח בשער 96 בשביל לקבל 101? לא יודע. לקחת את הסיכון בשביל בסה"כ 5 נקודות? לא מרגיש לי שמנמן מספיק. אולי ב 8X שווה לקחת את הסיכון? (ברור שבחצי פארי שווה לנו לקחת)
כמו כלום יכולים לאמר לנו שלא הצליחו למכור את הנכס, בלה בלה בלה ושנחכה לזמנים יותר טובים, ואני לא יודע כמה המוסדיים יהיו סבלניים בתרחיש כזה.
היתרון שלנו הוא שאנחנו פרטיים קטנים. החיסרון הוא שהמוסדיים יכולים לקבור אותנו בזבל כמו כלום אם שופכים עלינו טנדרים. יש פה 250 מיליון שקל שעלולים לשפוך. לא צחוק. צריך להיות צנועים וענווים ולדעת את מקומנו בשרשרת המזון.

THE_ENDLESS

Active member
אני מוכן לפרגן להם שאולי יצליחו להשיג מימון גם מעוד נכסים אבל לקנות אגח בשער 96 בשביל לקבל 101? לא יודע. לקחת את הסיכון בשביל בסה"כ 5 נקודות? לא מרגיש לי שמנמן מספיק. אולי ב 8X שווה לקחת את הסיכון? (ברור שבחצי פארי שווה לנו לקחת)
כמו כלום יכולים לאמר לנו שלא הצליחו למכור את הנכס, בלה בלה בלה ושנחכה לזמנים יותר טובים, ואני לא יודע כמה המוסדיים יהיו סבלניים בתרחיש כזה.
היתרון שלנו הוא שאנחנו פרטיים קטנים. החיסרון הוא שהמוסדיים יכולים לקבור אותנו בזבל כמו כלום אם שופכים עלינו טנדרים. יש פה 250 מיליון שקל שעלולים לשפוך. לא צחוק. צריך להיות צנועים וענווים ולדעת את מקומנו בשרשרת המזון.
מסכים, הסיכון באג"ח הזה לא מידתי בכלל.
במיוחד גם שהמאזן של דלשה מבולגן מאוד וכולל לא מעט נושים שחלקם הם אפילו לא בנקים (שלל מלווי מזנין ומשקיעי EB-5).
כמו כן אני מעריך שהיכולת של מייקל שה לתמוך בחברה היא פשוט אפסית.

אז ממש לא הייתי רוצה להכניס את בראש שלי למיטה הזאת, במיוחד לא במחיר אג"ח הזה.

למעלה