דלתא לז´ירז´ור או ג´רג´רת ניקל

• פותח הנושא tal07
  • פורסם בתאריך

tal07

New member
דלתא לז´ירז´ור או ג´רג´רת ניקל

אשמח לדעת מתי עדיף להשתמש בדלתא ומתי בז´רז´רת ניקל פשוטה. באם הבנתי נכון, לז´ורז´רה מניקל אין להוסיף משקולת. האם ניתן להוסיף מצוף זריקה? אני שואל זאת מכיוון שאני מאבד יחסית הרבה קרסים ורציתי (בתור חובב) לאבד כמה שפחות ציוד. בנוסף, מה המרחק/טלאי המומלץ של הדלתא שאותה יש לקשור למצוף הזריקה? האם 1.5-2.0 מטר זה מספיק? הדלתא כמעט ולא שוקעת עקב משקלה הקטן. אני משתשמש במצוף זריקה פשוט (אליפטי) 60 גרם בברכה Tal07

rondadon

New member
תשובות

תראה...בעיקרון אם יש דגים אז יש סיכוי שלא משנה מה תשים הם יקחו... אבל אם הדגים חוששים...או שיש להם מספיק מזון טבעי באותו המקום... הם לא יקחו לך את זה...... אז צריך להתחכם ולבחור את הפיתיון שיראה וויזואלית והתנהגותית הכי קרוב לדגים הקטנים באיזור..... לכן...אם המים עכורים......ז´רז´רה ניקל תתין לך את ההבזקים שנוצרים מהשמש מול קשקשיו של הדג הקטן ואז הטורף יוכל להבחין בו מרחוק יחסית וגם זה יוצר ויברציות טובות במים...בנוסף אם מידי פעם תקפיץ את הז´רז´רה על פני המים זה יראה כאילו ה"דג פצוע" ומפרפר וימשוך יותר תשומת לב... אבל אם המים נקיים וצלולים אז יש להשתמש ברפלה או בדלתא... פיתיונות אילו נראים כמו דג ממש ויוצרים וויברציות חזקות במים....דבר זה מושך את הטורפים אליהם... כמו כן - דבר חשוב מאד זה התאמה של גודל הפיתיון דמי שלך לגודל הדגי פיתיון באיזור....אם תשים גדול מידי....הטורפים יפחדו או שיעדיפו לא לבזבז את הכוח שלהם על פיתיון שיכול לברוח להם ואז לא ינסו בכלל לקחת אותו... וחסל סדר מצופי זריקה לז´רז´רות!!! הם מספיק כבדות בשביל להיזרק בלי כלום! וכשמחזירים את החוט הם נשארות על פני המים אז לא צריך איתם מצופי זריקה נקודה!!! בדלתא כמובן אין מנוס מזה...ו 2 מטר מספיק...

למעלה