דלתא + משקולת - כדאי

דלתא + משקולת - כדאי ../images/Emo35.gif

אהלן חברים, האם ניתן להשתמש בדלתא בתוספת של משקולת קטנה (נניח 20-40 גרם בצורת קליע) מעליה ? כמובן שבמקום מצוף הזריקה... האם יש טעם לעשות זאת ? אילו דגים יכולים להיתפס ? אשמח לתשובות והאם מישהו ניסה כבר לדוג בצורה זאת.

alonps

New member
../images/Emo110.gifמשקולת

ניר שלום, לדעתי, הוספת משקולת פוגעת ביכולת הדלתא. מטרת הדלתא לדמות תולעת או דג הצף על פני המים. כמובן שמשקולת תגרום לשקיעת הדלתא. השימוש המומלץ הוא עם מצופית שהינה מצוף עם משקל. קיים מס´ רב של סוגי מצופיות במשקלים שונים, הנעים בין 5 גרם ל 80 גרם. לגבי הדגים הנתפסים בדלתא, לדעתי כל הדגים שטורפים בגובה פני הים עשויים להתפס. אלון

הדגים שטורפים את הדלתא....

עד היום, שמעתי רק על אכילות של שפיצים על הדלתא, וזאת אכן כי הם ניזונים על פני המים. אך אולי יש דגים שיקחו את הדלתא גם בעומק יותר ? בכל זאת, הסיסמא של הדלתא היא "Deadly For ALL Predatory Fish"... דעתכם ?

גרוד הקרקעית

לדעתי (לא מנסיוני) מה שתגרום זה לגרירת הדלתא על הקרקעית. ואז: 1. הדלתא תהיה חצי קבורה בחול ותעלה ענני אבק שיסתירו אותה. 2. הקרס תיתקע בכל דבר קשיח שנמצא על הקרקע, ובטח שבסלעים. אולי ניתן לקבל עומק ע"י שילוב של מצוף רגיל (עם כושר הצפה גבוה) ומשקולת - לחבר את המשקולת אחרי המצוף וקצת לפני הדלתא. ככה המשקולת תוריד את הדלתא, אבל המצוף ישמור על עומק מוגבל. הבעיה שככה אתה יכול לקבל עומק של מקסימום מטר-שניים, בגלל שאתה לא יכול לתת יותר מזה ברווח שבין המצוף לקרס (לא תוכל לזרוק).

טעות.

הדבר לא יגרום לגירוד הקרקעית, היות והמשקולת אינה כבדה מדי (20-40 גרם), ובנוסף לכך קיים הז´ירז´ור (החזרת הדלתא לכיוונך) שגם כן מעלה במקצת את הפתיון (דלתא, ז´רז´רה וכו´) במים.

אוריא

New member
דעה שונה אם יורשה לי.

קודם כל בקשר לדגים, לפי הסיפורים שאני שמעתי (ולא ראיתי) כל הטורפים יתקפו את הדלתא. אם זה נראה כמו דג אז זה נראה כמו דג וטורפים יתקפו. אם יש פה מישהו מאשדוד או מישהו שמשתמש ברגלו אני בטוח שהוא יוכל לאשר את הדברים האלה. בקשר למשקולות אני לא רואה מניעה להשתמש בזה אם לוקחים בחשבון שהדלתא תהיה באמצע המים ולא למעלה. יש להשמש בחוט ארוך מהמשקולת לדלתא (מטר וחצי לפחות) על מנת שהפגיעה בביצועים תהיה מנימלית. כל מה שכתבתי הוא על סמך הגיון בלבד. לא ניסתי בנתיים. אגב, למה משקולת? יש סיבה מיוחדת?

תשובה ל"למה משקולת?" -

אהלן אורי ותודה על הבעת דעתך, אני מניח שלא כל הטורפים אוכלים על פני המים ולכן חשבתי על שילוב של הדלתא עם משקולת קטנה (!!) של מקסימום 40 גרם, בצורת קליע, שתגרום לדלתא לשוט במרכז גובה המים. אני חושב שהמשקולת צריכה להיות ממש מעל לדלתא (ולא כמו משקולת, חוט מטר וחצי ואז דלתא) כמו ב Rig של תולעת פלסטיק וכדו´. מה שכן, צריך למצוא מקום מספיק עמוק ולא משופע בסלעים, אחרת הדבר יגרום לאיבוד דלתות לרוב. בקרוב, אחרי אילת, אקח לעצמי יום דיג שיוקדש לז´ירז´ור ואנסה בו גם את שיטה זו. אם יש לכם המלצות למקומות מסוימים בהם אוכל לז´רז´ר בנוחות ואולי גם לקבל תוצאות, באיזור המרכז - אנא המליצו !

אוריא

New member
מנסיוני.

ברגע ששמים משקולת כל התנועה של הפתיון משתנה. אם תשים את המשקולת ישר מעל הדלתא היא תזוז באופן שונה. היא תהיה הרבה יותר נוקשה ולא תזוז באופן טבעי. בנוסף משקולת של 40 גרם נראית לי מאוד כבדה לצריכים האלה. בשיטה שלך הדג יראה משקולת שמחובר אליה זנב. לא נראה לי שזה מה שאתה רוצה להשיג. אני חושב שמשקולת של 10-15 גרם תהיה הרבה יותר אפקטיבית. בסך הכל אתה רוצה להשקיע מעט את הדלתא. בקשר למקומות, דווקא הייתי הולך על הדולפינריום. שלא תעיז לנסות את זה בחוף סלעי, כי אז ברגע המגע עם המיים המשקולת תרד ותאבד את כל ה-rig. בהצלחה.

מסכים איתך -

מסכים איתך שמשקולת 40 גרם כבדה וגדולה מדי לצרכים הללו, אמרתי משקל זה כמשקל גג (מקסימום). ייתכן שאתה צודק בעניין המשקולת המוצמדת לדלתא, אך עדיין הייתי מעוניין לשמוע דעות נוספות (מקווה שיש) כדי להשתכנע (למרות שאני כבר 3/4 משוכנע)... אל תיפגע
הדולפינריום באמת יכול להיות מקום לא רע בכלל לפעילות זו, מה גם שידועה לי על פעילות של טורפים שם, כגון טרולוסים וגומברים. אני מניח שזה המקום הראשון שאנסה בו זאת. תודה שוב, ואם יש מחשבות/דעות נוספות - אל תתביישו !

Rembi

New member
קרסים מיוחדות

ישנם קרסים מיוחדות בעלות "ראש" כבד יותר... (ממש כמו כדור) הן בנויות להטלה של "זנב גומי" למרחק, וגובה הזרזור הוא פונקציה של מהירות הזרזור ! נוסה בהצלחה. רמבי נוריאל.

ידוע לי על קיומן של קרסים אלו, אבל

בתוך הדלתא כבר יש קרס, Built In מה שנקרא, ואין לי מושג אם ניתן להוציא אותה מהדלתא... בכל אופן, מה דעתך: משקולת קטנה (15-25 גרם) בצורת קליע ממש מעל הדלתא, או משקולת קטנה על החוט הראשי, חוט תלאי של מטר וחצי ואז הדלתא ? אשמח לשמוע דעתך.

או שתנסה או../images/Emo103.gif

שתהמר ותנסה . נו ברצינות ניר,הרי אין כבעל נסיון. כל הטכניקה בזרזור זו טכניקה של ניסוי וטעייה.
ו...
. הטעמת הזרזרה לסוג הדג ומצב הים היא עניין של ניסוי. לוקחים גזרה ו"תופרים" אותה על כל הזווית בכל קצב אפשרי עד ש....... זה נתפס,לא הולך ממשיכים באחר...... כך גם עם משקולת ודלתה. יש לי רעיון, שאל את עזרה אפילו בטלפון. שאל את רון דדון הזרזר המתמיד.... ובטוח שכדאי לנסות. בהצלחה ועדכן אותנו בשביל הסקרנות....

אתה צודק.

אני פשוט מנסה לברר כאן לפני... ואכן אני מחכה לתגובתו של רון דדון, ולעזרא אני אגש בשבוע הבא בכל מקרה.

rondadon

New member
קיבלת...

א - לכולם...תפסיקו ללכת עם ראש בקיר ולהגיד שאם שמים משקולת זה שוקע... אני אישית השתמשתי בדלתא מספר פעמים עם משקולת של 60 גרם בצורת קליע ב 2 מטר לפניה...זה רץ יפה מאד בעומק של 10-20 ס"מ מתחת לפני המים ולא על הקרקעית...אני לא תפסתי אבל ראיתי חניתן מנסה לנגוס לי את זה פעם אחת... ובעיקרון ניר....לא חייבים לשאול הכל...פשוט תלך על מה שנראה הגיוני....אם אתה יודע שמשקולת בזמן החזרתה מתקרבת לפני המים אז רוב הסיכוי שהפיתיון מאחוריה יעלה גם הוא לפני המים... ואגב, תנסה לעשות עם זה ג´יגינג....פשוט תזרוק (אבל את זה חייבים עם משקולת של לא יותר מ 20 גרם...כי יש פה גם עצירות וזה שוקע לפעמים) תחזיר, תקפיץ את החכה הצידה....וחוזר חלילה....תנסה את זה קרוב אליך קודם ותראה איזה יפה זה עובד במים....זה ממש נראה כמו דג פצוע שמנסה לעלות לפני המים...

אוריא

New member
10 סמ?

זה בפירוש לא מדוייק. מה שיקרה זה שהמשקולת תשקע. טוב אם תהיה מהיר אז לא עד הסוף אבל זה לא עקרוני. ברגע שתתכיל לגלגל חוט המשקולת תתחיל לעלות ולזוז במרחק. אם מסתכלים מהצד זה יראה כמו אלכסון. בנקודה מסוימת המשקולת תצא החוצה מהמים. הנקודה הזאת תלויה במהירות הסיבוב ובזוית של קצה החכה ביחס אליה. התיאור קצת מסורבל. אבל אתה תסכים איתי שהמשקולת לא תגיע לגובה המים מיד.

rondadon

New member
אולי...

אבל אני מתחיל לז´רז´ר בחזרה ודי מהר מיד ברגע הפגיעה אם המים...

תודה על התשובה -

אנסה לז´רז´ר גם עם משקולת וגם עם מצוף זריקה, וגם לעשות כפיפות בטן והכל באותו זמן
. תודה לכולכם.

אוריא

New member
הוא דווקא

דווקא עזרא המליץ. הוא דווקא המליץ לי להוסיף משקולת ולזרזר כך (עם מטר וחצי חוט). התאמת הז´רז´רה לתנאי הים היא לא בדיוק נסיון וטעיה. הכלל הוא שככל השמים יותר שקופים צריך לדמות בצורה יותר טובה דג. בנוסף לכל פתיון יש את מהירות הסיבוב האפטימלית לו, בה הוא מדמה דג בצורה נכונה וטבעית יותר. עשה ניסיון. קח רפלה זרוק קרוב ותראה שכשאתה מגלגל מהר זה נראה כמו דג מסוטל לגמרי. זה לפספס את כל הפואנטה לומר שהז´רז´ור ודייג זה נסיון וטעיה. ושלרגע לא תחשוב שאני חושב שלא כדאי לנסות דברים חדשים. בקשר ללשאול את רון בטלפון? יקירי לא שמעת? היום עושים הכל ברשת.

הפינה

עכשיו אני מרגיש כי נוחתת עלי המוזה של התשובה המלומדת ואתה פשוט תסבול או שלא......
: אני טוען למס´ הנחות יסוד: א.הדייג זה לא מדע מדוייק. ב. בדייג יש הרבה טכניקות ולכך התכוונתי בניסוי וטעייה
ג. ניסוי וטעייה ולימוד מה הכי מתאים לדגה המצוייה באזור אותו אתה מיועד לבדוק(זכור מה הסביר לך נטף),מה מתאים למצב הים,למצב הרוח,לצבע המיים,ועוד. ד.הכל בכדי להציג (פרזנטציה)את הדמה בצורה המושכת ביותר כך שהטורף ינסה לטרוף וילכד. ה.בחיים בכלל אין שחור או לבן יש את התחום האפור אותו אני מאוד אוהב וזה הכלי שרכשתי בעת ישיבתי באקדמיה ע"ג ספסל הלימודים במקצועות מפולפלים כמו דיני חוזים ,דיני נזיקין ,דיני עבודה, סדר הדין הפלילי,משפט בינלאומי ,מוסר ועסקים שאמשיך? ועוד מקצועות מתחום מדעי הרוח (לא, אני לא עו"ד). ו.לכל מצג יש מס´ אופנים לתקוף אותו,כך גם בדייג ובזרזור. ז. נכון אמר רון ואני מצטט:"לדייג טוב יש רקע וידע רחב מאוד על הדג שהוא הולך לדוג"..... אבל בסופו של דבר כוונתי היתה כי יש לנסות ולראות את התוצאות. התוצאה שתתקבל היא טובה לאותו הרגע (התנאים הסביבתיים)ולא ניתן להסיק ממנה ולהשליך לגבי הכלל. לדוגמא -(בהמשך לשיחתנו הטלפונית)המסטר (עזרא) כל 15 דקות "קפץ" מסלע לסלע וניסה את מרבית המזח. והתוצאות לא אכזבו.(נו טוב המסטר דאן 700).....ללמדך כי לכל נקודה הנתונים שלה שכן לך תסביר שבמרחק מטר ממנו עמד חבר נוסף שלו שיחס ה"שליפות שלו" של דגים בחכה היה 1:5 לטובת המסטר.(בערך). מסקנה אחת בטוחה ,ידידי: לא נכנסים לפינה-זה לא מדע מדוייק זה נסיון ולימוד . וזה על קצה המזלג כי זה ברשת ולא במפגש....(מטרות) התכוונתי שישאל את עזרה לעצתו (הטלפונית)בלי לדעת את התשובה..... ולהתייעץ עם רון (ברשת)שלו לדעתי נסיון למכביר בזרזור..... תהנה

sailfish1

New member
דלתא או רגלו

בצרפת משתמשים במשקולת עם רגלו שהוא הגרסה המקורית של הדלתא המשקולת ממוקמת כ3 מטר מה דלתא כך שהתנועה של הפתיון בתוך הזרם היא הטבעית ביותר זהו פיתיון מועדף לתפיסת לברק

למעלה