דלתות הזזה

דלתות הזזה

בעוד מספר ימים אני עתיד לעבור לבית חדש, ובחדר השינה קיימת "נישה" בה אני מעוניין "להתקין" ארון קיר. בבית הקודם בניתי חדר ארונות (יצא יופי !) אבל כעת, אני זקוק להוסיף גם דלתות הזזה. חשבתי אולי להתקין את המסילות על התקרה והרצפה (מקסימום יידרש להוסיף הנמכה לתקרה). אין לי מושג כיצד מתקינים דלתות הזזה. האם יש "משהו" נוסף שאני צריך לדעת ? האם זה דבר פשוט ? אשמח אם מישהו יעזור. תודה אורן

WOODY HAREL

New member
עמדתי לפני חודשים ספורים בפני אותה הדילמה

אפילו המידות של הנישות שסגרתי - דומות. אחרי לא מעט התלבטויות ובדיקות החלטנו להמזמין מוכן ולא להתעסק עם זה לבד. ההתקנה מאד פשוטה, למי שיודע... כאחד שאף פעם לא ראה התקנה של דלתות כאלו פחדתי להתעסק עם זה לבד. קל מאד לעשות טעויות, הדלתות עשויות לקבל בטן, לצאת מהמסילה וכד' והשיקול המרכזי היה שאני לא מספיק עשיר להתגלח על הזקן של עצמי בפרוייקט שכזה. גם ללמוד בהתכתבות להרכיב את הדלתות זה בלתי אפשרי. שילמתי 3,500 ש"ח קצת יותר מפי 2 ממה שהיה עולה לבנות לבד אבל זה היה שווה לנו את השקט הנפשי ו5 שנות אחריות. פה תמונה של היחידה הגדולה

WOODY HAREL

New member
זו היחידה הקטנה

אצלנו לא היו נישות אז בניתי לבד קירות גבס בעומק 70.

WOODY HAREL

New member
מה שמטריד אצלך זה העומק 60

במצב שכזה ישאר לך נטו ארון 50 כי עובי המסגרת כ- 10 ס"מ. ב-50 ס"מ אין לך אופציה לתליה בארון אלא רק למדפים. קח זאת בחשבון. בההצלחה

milch

New member
ארון עם דלתות הזזה

הראשון: דרושות 2 כנפיים השני: דרושות 3 כנפיים בשני המקרים יש לבנות ארגזים (הארונות). דלתות ניתן לעשות מ-MDF (לא לדאוג, יש מסילות שסוחבות משקל כזה ללא בעיה), או להזמין דלתות ממוסגרות באלומיניום עשויות סיבית מצופה בפורניר/מלמין או מראה/זכוכית. עם מסילות איכותיות יותר קל לי לבנות ארון עם דלתות הזזה מאשר עם דלתות רגילות-פחות כיוונונים. אלו דוגמאות להמחשה, יש יצרנים איכותיים נוספים. זהו פירזול מן הסוג שיש בבתי מלון, נסיעה שקטה וחלקה.

למעלה