דלת ויטרינה נתקעת / קשה מאד להזזה

eveba

Member
דלת ויטרינה נתקעת / קשה מאד להזזה

שלום , אחת מדלתות הויטרנה קשה מאוד לפתיחה.
הסגירה יחסית קלה וניקיתי ושימנתי את האיזור המסילה, אבל כשפותחים כאילו שיש משהו שתוקע את הפתיחה. ואם מתאמצים זה זז אבל כאילו שאין שם גלגל...
העניין שאני לא יודע איך להוציא את הדלת מהמסילה הכבדה.
אין איפה לתפוס את הדלת ולהרים אותה.
אודה לעצה.

eveba

Member
מה לצלם?

והבנתי... אבל השימון שיפר כיוון אחד של הדלת.
בעיה להרים.. אין איפה לתפוס.
אולי לשים את הדלת על משהו... אולי להשחיל משהו ברווח מהמסילה ?
אני מרגיש שיש שם משהו רוקד.. אני הנחתי שזה הגלגלים אבל אולי באמת זה באמת משהו שתקוע.

רוני1955

Active member
המשך

לצלם את הדלת, מקרוב ומרחוק. לפי הקרוב, נדע את הסוג, ולפי הרחוק, את אפשרוניות ההוצאה שלה.

shlang

New member
שימון המסילה הינה טעות, יצטבר אבק ולכלוך

שיהיה בלתי אפשרי לנקות והלכלוך יגרום להרס הגלגלים
כדי להרים את הדלת יש צורך בשני אנשים לפחות, לבדוק האם אין משהו במסילה העליונה שמפריעה להרמת הדלת ולקוות למצוא גלגלים מתאימים לדלת

חן 1111

Active member
כנראה שגלגל נשבר או נתפס.

כדי להוציא את הדלת צריך להרים אותה ולהזיז. אם היא כבדה או גדולה, אז תצטרך להיעזר באדם נוסף.
אחר כך תשכיב אותה ותבדוק מה הבעיה בגלגלים. סביר שצריך להחליף אותם. אז תצלם או תפרק ותחפש גלגלים מתאימים בחנויות פרזול.
אם הדלת כבדה, אני מציע לך להתקין יותר משני גלגלים. אצלי בויטרינה היו נאכלים גלגלים בקצב מהיר, ואז התקנתי 4 גלגלים במקום שניים, ומאז כבר הרבה שנים עובדת בלי בעיות.

SicTransit

Active member
נצל"ש

אני רוצה לסגור פתח בארון בעזרת דלתות הזזה מזכוכית. כל לוח זכוכית (יהיו כמובן שניים) יהיה ברוחב 40 ס"מ ובגובה 72 ס"מ. הדלתות יוזזו רק לעתים רחוקות.

שאלות:

1. איזה עובי זכוכית מומלץ? המיקום הוא בתוך הבית כך שאין בעיה של רוח או משהו דומה.
2. בכמה רוחב התעלה צריך להיות גדול יותר מעובי הזכוכית? אני כמובן לא רוצה שהזכוכית תתנדנד יותר מדי, ומצד שני אני חושש שבגלל פיתול קטן של העץ או איזה חוסר דיוק אחר הזכוכית תיתקע אם הרוחב העודף יהיה קטן מדי. להבהרה צירפתי כאן תמונה והשאלה היא מה צריך להיות ההפרש בין עובי הזכוכית לבין הקטעים שמסומנים באדום.

למעלה