דלת כניסה דהויה !

• פותח הנושא WM2
  • פורסם בתאריך

WM2

New member
דלת כניסה דהויה !

יש לי דלת כניסה מאסיבית ויקרה מעץ מלא (אלון משהו). אמנם אין עליה שמש ישירה (גגון מעליה), אבל היא דהתה לגמרי ובנוסף יש עליה סימנים של טפטופים של הגשם. המראה ממש מקלקל את החזות של הכניסה. אני חושש שאם אני אשים עליה פוליטורה או משהו בסגנון , אני פשוט אנציח את הטיפות. מה עושים לשוות לה מראה חדש (יש לי ידיים טובות...). משפשפים ? יש עליה גימורים ובליטות (לא חלקה ) . צובעים על זה ככה ?

yulevi

New member
חידוש דלת

עליך לשייף את כל הלכה ולצפות מחדש עם לכה בעלת מקדם קרינה גבוה שמותאמת לתנאי חוץ,באזור הבליטות היכן שאין גישה למלטשת ,תלטש ידנית

arsar

New member
לפי התיאור שלך - לא טיפלת בדלת הזו בכלל?

כל אוביקט, מכל חומר, שעומד בתנאי חוץ - עם אור שמש ישיר או בלעדיו, עם גשם ישיר או בלעדיו - דורש עבודת אחזקה שוטפת! המינימום שיכולת לעשות זה למרוח בשמן מתאים. במצב בו אתה מתאר - קודם כל ליטוש! לא בטוח שתוכל להיפטר מכתמי הטיפות. באשר לחומר החיפוי - הכי טוב שתתייעץ לפני הקנייה בחנות הצבעים. בהצלחה.

yerovama

New member
ליטוש + לכה חדשה שמתאימה לתנאי חוץ כמו ורנית

שווה להתייעץ עם בחור מהפורומים בשם שרון דרורי (עשה חיפוש) או לפנות למוקד טלצבע: 1-800-321-321

yerovama תודה רבה לך אבל...

במקרה זה חשתי שזה מעבר לתחום התמחותי, והמלצתי למתייעץ להגיע לכאן. החברה כאן הרבה יותר מקצועיים ממני בתחום הנגרות.

WM2

New member
תודה למנהלים על הייעוץ

אכן חוץ מפוליטורה שעזרה כמ כוסות רוח למת, לא נעשה יותר. סמכתי על "המלצות" היצרן לגגון והכסת"ח שלו על חשיפה לשמש, אבל לא תיארתי לעצמי שבפרק זמן של פחות משנתיים הדלת תדהה בצורה כזאת. אני אנסה לישם את ההמלצות ואעדכן במהרה. אגב, הפורום נראה מקצועי ומהנה. אגיע לעיתים קרובות.

yulevi

New member
שרון מבקר כאן

ותחום התמחותו הוא דלתות משורינות פתרונותיו מוערכים מאוד מאוד

yoavliberman

New member
אשמח ליעץ אחרי שאראה תמונה שלא צולמה במבזק

נסה לצלם את הדלת במראה כללי ואחר כך את האיזור הדהוי. אל תצלם בעזרת מבזק (פלש) ולאחר שאראה וחברים אחרים יראו את הדלת נוכל ליעץ בצורה טובה יותר. בהצלחה.

WM2

New member
מצ"ב תמונה , מקווה שתבינו ממנה משהו

ותוכלו לייעץ בהתאם

yulevi

New member
תמונה

התמונה מחזקת את מה שנכתב בתגובות לגבי הטיפול והתיקון שצריך לבצע,ממליץ ליישם ב לפחות שלוש שכבות בלכה המיועדת לתנאי חוץ בעלת מקדם UV גבוה ,ולדעתי עדיף להשתמש בלכה מגוונת כצבע הדלת,[יש לקחת בחשבון שכל שכבת צבע מכהה את העץ] תקרא גם את השאלה והתשובהhttp://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2144&MessageId=141167302

הדלת יבשה וצריך לטפל בה במהירות

1-ללטש את הדלת טוב טוב 2-לעבור עם משא / צקלינה 3-למרוח סנדיגסילר ללטש עדין כדי להוריד חיספוס 4-למרוח לכה לתנאי חוץ / או יאכט וורניש לפחות פעמים אל יאוש ההצלחה מובטחת אפשר גם לחפף להשכיב את הדלת ולמרוח שמן דקים או פישטן(לא על דלת כזו חבל)

yoavliberman

New member
לא חייבים להתמש בישע ולדעתי אין צורך....

אני לא חושב שיש טעם בשימוש במישע, מהסיבה שאם אתה בוחר בטכניקת השיוף - המישע מיותר. מישע משמש אותנו במקרים בהם אנו צריכים להעלים סימני ניסור או הקצעה באיזורים בעיתיים מאוד ובמיוחד במקרים בהם אנו בוחרים לחסוך בניר שיוף או פשוט כי אנו רוצים להמנע מיצירת אבק. נגרות ידנית: שימוש במקצועות ומישעים - היא תענוג; אך שימוש מישע לא נחוץ בסיום שיוף. מישע משמש נגרים גם במקרים בהם הם רוצים לקטום פינה של לוח פורמייקה שהודבק. לדעתי בפרוייקט שטח שכזה כדי לשייף את האיזור הפגוע בנייר מספר 180 ואז להרטיב את המקום הפגוע בטרפנטין. שים לב אם כתם הטרפנטין מתמזג אם מראה הלכה באיזורים הלא פגועים. אם אתה רואה שמתחת לכתם הטרפנטין עדיין מבחינים בעץ אפרפר - עליך לשייף יותר ואולי אף להתחיל בנייר אגרסיבי יותר ואז לעבור לנייר 180. אחרי שניסוי הטרפנטין משביע רצון: גם העץ החשוף וגם העץ שעדיין מכוסה לכה ניראים אותו הדבר, אתה יכול לתת לכל הדלת שיוף בנייר מס' 220 או 180 -- אך אל תגזים - השיוף הזה משמש לחיספוס של פני השטח כדי להקל על הצמדות השיכבה החדשה של הלכה. שיוף זה לא אמור להחסיר את כל שכבות הלכה הצמודות לעץ. בגמר השיוף ונקיות האבק מרח שלש שכבות של לכת חוץ - רצוי בבסיס שמן, יאכט וורניש למשל .

WM2

New member
תודה לכל המייעצים...

הדלת בעבודה, תמונות בהמשך.

WM2

New member
שפשפתי , וצבעתי אולי יותר מידי

יצאה קצת ג'ינג'ית, אבל בס"ה הרבה יותר יפה. מצ"ב תמונה

למעלה