דלת לחדר ארונות?

vivimix

New member
דלת לחדר ארונות?../images/Emo35.gif

הי! דירתנו בשלבי סיום בנייה, אך עדיין נותרו הרבה דברים עליהם אנו מתלבטים, ואשמח אם אקבל עליהם חוות דעת נוספות: * חדר הארונות בחדר הורים (שהוא די קטן: 2מ´ על 1.20מ´, שהולך וניהיה צר, עד כ-70 סמ" בסוף, כמו משולש)- שאלתי, האם אפשר להשאירו ללא דלת, או שמא יתמלא שם אבק כל הזמן? *סביר שזהו נושא נדוש , אבל בכ"ז: אריחים לחדרי אמבטיה- חיפוי וריצוף- האם "לברוח" מתוצרת תורכיה? (כמו שחלק אמרו לנו) כי ראינו אריחים מזוגגים שדי מצאו חן בעינינו... תורכיים. * שאלה זו ייתכן שמתאימה לפורום אחר כוון שקשורה לגינון, אך למי מבינכם שמתמצא... דירת הגן שלנו (כ-116 מ´) בעלת גינה גדולה (220 מ´) אנו שוקלים לרצף יותר ממחציתה, אך מציעים לנו לא לעשות כך, כוון שנצטער אח"כ- האם כדאי? ואם כן, איזה חלק לרצף? את החזית או את החלק שפונה לחדרים? (הגינה במעין ח ) תודה רבה רבה!!!

לשאלתכם...

אענה על 2 מתוך 3 השאלות: לגבי כניסה לחדר הארונות: מומלץ שתהיה שם דלת, משתי סיבות: א. למנוע הצטברות אבק. ב. זהו אזור שלא מקובל שיהיה "גלוי לעין המבקר".... לגבי ריצוף הגינה: אם אתם לא "חקלאים בנשמתכם", ולא מעונינים להשקיע שעות עבודה רבות בטיפול בגינה ו/או לשכור שירותי גנן באופן קבוע, אני בהחלט ממליצה על ריצוף שטח גדול מהגינה. כך עשיתי אצלי, ואני מברכת על ההחלטה. וכך גם עשו הרבה "שפני-ניסיון" של גינות גדולות, לאחר שהתייאשו מההשקעה שגינה כזו דורשת. השטח שנותר ללא ריצוף - משמש "שטח ירוק", ואפשר להופכו לפינת חמד. ובחלק המרוצף - ניתן לארח, לשים ריהוט, ואחזקתו קלה ונוחה. כמובן שבמידה ואתם חובבי עבודת אדמה, השיקולים משתנים... כדאי לרצף את החלק ממנו יש יציאה לחצר, ולחשב את גודלו כך שיהיה מספיק מקום לריהוט-גן ולאירוח. כך תוכלו להנות במשך ימים רבים במהלך השנה הארץ-ישראלית, מגינתכם.

חדר ארונות

ההמלצה שלי - תנסו לשים בחדר ארונות דלת הזזה. זה חוסך הרבה מקום. השאלה היחידה האם יש לכם מקום בשבילה, כי צריך שיהיה "מספיק קיר" כדי שיהיה לדלת לאן לזוז.

P u r p l e

New member
דלת הזזה

אם אין מספיק קיר אפשרי לעשות שתי דלתות הזזה כשכל אחת נפתחת לצד אחר... ראיתי אצל חברים ומצא חן בעיניי. מה שחשוב יותר: מסילה שקטה

ronchikit

New member
לדעתי...

אנחנו גם בונים עכשיו וחלק מהדברים שנשאלו עלו גם אצלי ואני עוד צריכה להחליט אבל דיי ברור לי שאני אשים דלת בחדר ארונות, פחות בגלל עניין של אבק, כי אבק נכנס לכל מקום לצעירנו, לא נראה לי שדלת זה מה שיעצור את האבק הרשע! פשוט נראה לי יותר נעים שיש דלת, פחות באלגן בעניים, יותר דיסקרטיות, לפעמים יש קצת באלגן בבגדים, קיצור נראה לי שדלת זה משהו רצוי, אם לא בא לכם על דלת אז אולי איזשהו וילון שמתאים, משהו שתלוי מבפנים על חוט ברזל כזה, ממש לא סיפור יקר, הכל עניין של טעם. בקשר לאריחים באמבטיה, גם אני שמעתי שהתוצרת התורכית פחות טובה, השאלה היא לאיזה איזור, יכול להיות שבמקום שדורכים הרבה הם יהיו פחות חזקים או משהו כזה, סהכ אמבטיה זה איזור קטן שלא דורכים בו בכמות עם נעליים, ואין שם תעבורה של "הולכי רגל"
כל היום, אז אולי דווקא באמבטיה זה בסדר לרצף בתורכי. אני מתכוונת את האמבטיות לרצף בגרניט פורצלן בגוון אפור שמאד אהבתי (שאר הבית ירוצף באבן טבעית אפורה). בקשר לגינה זה שוב עניין של רצון ויכולת להשקיע, אם אתה עושה גינה גדולה צריך לקחת בחשבון את האחזקה שלה, בגדול לעשות דשא זה לא זול אבל מי שאוהב אז אוהב. אם אתם לא רוצים להשקיע בגינון וטיפול אז עדיף לכם לרצף חלק. ביננו זה לא משהו בלתי הפיך, אז תרצף ואם עוד זמן מה תתחרט ותרגיש שאתה פשוט חייב את הפיסת דשא הזאת אז גם את זה אפשר לסדר שיהיה בהצלחה ומזל טוב על הדירה...

עדיף להוסיף דלת לחדר ארונות משום

שהדלת שומרת על אסתטיקה ומונעת בכל זאת מרוב האבק להכנס לחדר, אם אין מקום אפשר להשתמש בדלת הזזה או בדלת הנפתחת כלפי חוץ. אין שום סיבה לברוח מאריחים מתוצרת תורכיה, איכות התוצרת תלויה במפעל בה יוצרה וישנה סחורה טובה מתוצרת תורכיה וסחורה גרועה מתוצרת איטליה, כך שכל אריח לגופו. ע"פ החוק האריחים אמורים להיות מסומנים בדרגת קושי 1-5, כאשר 5 החזק ביותר ומתאים למקומות ציבוריים, בחדר האמבטיה על הקיר אפשר להסתפק במספר 3, לריצפה לבחור אריחים מתאימים ומחוספסים בכדי למנוע החלקה. לגבי ריצוף הגינה - בגדול זו שאלה של טעם, אולם על פי ניסיוני הרוב מתייאש אחרי מספר שנים מהגינה, עלויות הטיפול ובעיקר עלויות המים, ומחליט לרצף חלקים גדולים. מבוגרים וילדים מעדיפים בדר"כ להשתמש בחלקים המרוצפים למשחק ולישיבה. בכל מקרה אני ממליצה לרצף לפחות חצי מטר מסביב לבית בכדי למנוע מהבוץ,הרטיבות והלכלוך לטפס על קירות הבית. יום נפלא...

עדיף להוסיף דלת לחדר ארונות משום

שהדלת שומרת על אסתטיקה ומונעת בכל זאת מרוב האבק להכנס לחדר, אם אין מקום אפשר להשתמש בדלת הזזה או בדלת הנפתחת כלפי חוץ. אין שום סיבה לברוח מאריחים מתוצרת תורכיה, איכות התוצרת תלויה במפעל בה יוצרה וישנה סחורה טובה מתוצרת תורכיה וסחורה גרועה מתוצרת איטליה, כך שכל אריח לגופו. ע"פ החוק האריחים אמורים להיות מסומנים בדרגת קושי 1-5, כאשר 5 החזק ביותר ומתאים למקומות ציבוריים, בחדר האמבטיה על הקיר אפשר להסתפק במספר 3, לריצפה לבחור אריחים מתאימים ומחוספסים בכדי למנוע החלקה. לגבי ריצוף הגינה - בגדול זו שאלה של טעם, אולם על פי ניסיוני הרוב מתייאש אחרי מספר שנים מהגינה, עלויות הטיפול ובעיקר עלויות המים, ומחליט לרצף חלקים גדולים. מבוגרים וילדים מעדיפים בדר"כ להשתמש בחלקים המרוצפים למשחק ולישיבה. בכל מקרה אני ממליצה לרצף לפחות חצי מטר מסביב לבית בכדי למנוע מהבוץ,הרטיבות והלכלוך לטפס על קירות הבית. יום נפלא...

vivimix

New member
../images/Emo24.gif ,תודה , תודה לכולם!!!

אז ככה. אם הבנתי נכון... דלתות לחדר ארונות -
(החדר די קטן, נקווה שיהיה מספיק קיר) ריצוף רוב רובה של הגינה -
אריחים מתורכיה - תלוי באיכות עמידה שלו, מספיק דרגה 3 תודה רבה, רבה!!!

רקמיכל

New member
ריצוף גינה

עיצוב גינות זה אני! קודם כל כדאי לעשות תכנון מפורט של כל הגינה, כולל שבילים, ערוגות, איפה תשתלו עצים, וכדומה. רצוי לעשות את התכנון עם מעצב גינות או אדריכל נוף (לא גנן! גם את עיצוב הבית לא תתני לסייד או לטייח!). התכנון צריך להתאים לדרישות הפונקציונליות שלכם מהשטח ולתנאי השטח והסביבה: איזור משחקים, אזור אירוח, פרגולות, חלון דרומי שכדאי להצל עליו עם עץ מתאים, הסתרה מהשכנים, ביוב וקירות תומכים שרצוי להרחיק מהם שורשים אלימים, ועוד ועוד. אחרי שיש תכנון - את הביצוע אפשר לפרוש לפי התקציב. לא חייבים הכל בבת אחת. תכנון טוב יחסוך לכם כסף רב ועוגמת נפש בעתיד. יהיה מאד חבל אם תרצי לשתול עץ במקום שכבר רוצף... יהיה חבל אם תשתלו צמחים לא מתאימים שימותו, או שלא ישתלבו זה עם זה במראה ובצרכי ההשקיה. למשל, הרעה החולה של המון גינות בישראל: זית+קוקוס+ברוש לימוני+דרצנה. בהצלחה!

haflo1

New member
דלת הרמוניקה הפתרון האידאלי

לא גוזלת מנפח החדר הקטנטן ולא תופסת את מקום המדפים

למעלה