דלת ממ"ד

yancom

New member
דלת ממ"ד

שלום אני מעוניין להחליף את דלת הממ"ד לדלת עץ רגילה,האם ניתן להשיג דלתות שמתאימות למשקוף הממ"ד (המידות זהות,אבל הצירים שונים) ?

ראשית , לממ"ד יש יעוד מסויים!!

שניתניתן לרתך צירים שמתאימים לדלת המיועדת , ושלישית , למה לא להשאיר את דלת הממ"ד פתוחה ולהוסיף דלת עץ מהצד השני?

שלומבון

New member
לא מתעסקים עם דלת של ממ"ד ../images/Emo70.gif

אסור לפרק דלת ממ"ד. גם את החלון. מה שכן תוכל לעשות, כפי שהציעו לך, זה להרכיב מהצד השני של המשקוף, משקוף+דלת עץ. זה פשוט מאד, כי המידה של משקוף ממ"ד היא סטנדרטית ויצרני הדלתות מכירים אותה. יושם בהצלחה בבתים רבים. ברחוב שלמה בת"א יש מספר משווקים של דלתות עץ, שלבטח יש להם מה שדרוש לך. רעיון: אם העניין הוא דקורציה, אפשר להדביק דיקט שיעוצב על פי טעמך, או לקלף טפט ולצבוע, כמו שעושים עם פלדלת.

fireman

New member
עזר ושלומבון יש מי שיחלקו עליכם

גם בין יצרני הדלתות עצמם. בואו נעזוב את ה"אסור" לרגע בצד, רוב בעלי הדירות שיש להם ממ"דים מפרקים את הדלת אז בואו נצא מנקודת ההנחה הזו דלתות הממ"ד אינן מתאימות לשימוש יומיומי הן מבחינת המשקל שלהן והן בגלל העובדה שצריך לסגור אותן בטריקה וזאת עוד לפני שדיברנו על עניין הסגירה שמשאיר את הדלת תחת לחצים תמידיים ברגע שהיא סגורה, הלשוניות נוטות להשבר ומכאן נכנסים לבעיה מאחר והתיקון הזה לא פשוט מעבר לעובדה שעד כמה שאני זוכר נגרם לדלת נזק בלתי הפיך, על אחת כמה וכמה אם מישהו "ננעל" בתוך הממ"ד. לגבי חלון הממ"ד.....אוי ואבוי למי שנסה לפרק את החלון הזה כי אם כנף כזאת נופלת על מישהו היא יכולה להרוג אותו, המשקל של הכנף הוא אדיר וזו אחת הסיבות שבעת ההרכבה של החלון הזה נעזרים במנוף\טרקטור\מלגזה, הסיפור הזה שוקל מאות קילוגרמים. מה שרוב האנשים עושים זה לפרק את הדלת פלדה ולהתאים לצירים שלה דלת רגילה, חשוב מאוד להתאים את הדלת לצירים ולא את הצירים לדלת, זה מה שיאפשר אחר כך לפרק את דלת העץ ולהחזיר את דלת ההדף למקומה בלי להסתבך יותר מידי. זה גם הפתרון הכי זול.

אני מביעה הסכמה חלקית.

אני לא ממהר לעזוב את נושא האיסור. אני מאמין באיסור לפרק את דלת הממ"ד. אם וחס וחלילה (אני לעולם לא אומר שזה לא יקרה) ויהיה צורך בשימוש בממ"ד ? לך תדע איך יחזירו את הדלת למקומה, אם בכלל. כן, דלת הממ"ד נסגרת בלחץ זאת מכיוון שיש לה גומי עבה במיוחד. הגומי אמנם בא במסגרת שלימה, אך הוא פועל בשתי דרכים: 1) צד הצירים - הגומי הוא סטטי והוא מפעיל לחץ קבוע המקשה על הטריקה. 2) צד המנעול - הגומי דינאמי, כלומר: הוא נכנס לפעולה רק בביצוע הברחה (נעילה) מלאה של הדלת. הדלת אמורה להסגר בלחץ. דלת ממ"ד הנה דלת לשעת חירום ואין זה מיעודה לשמש כדלת לשימוש יום יומי. בשימוש יום יומי יקרה בדיוק מה שתארת. הלשונית תתנתק מהמנגנון ותתקע בין הדלת למשקוף. כשיש מישהו בתוך החדר, העסק עשוי להיות מלחיץ ומסוכן מאד. אני חילצתי כמה אנשים שהחרדה גרמה להם למחושים בלב. (בלשון המעטה). אני מעדיף להשאיר את הדלת פתוחה באופן קבוע, במקביל להתקין דלת פנימית בחלק הפונה לכיוון פנים החדר. בברכה שרון נ,ב., מה עם התמונות ??? חחחחחחחח

fireman

New member
בא לי לבכות

אחרי שקניתי סוללה הלכה המצלמה..... אני כבר כמה ימים מנסה להבין מי נגד מי, עד אז עצתי לכם, אל תקנו שום דבר של סוני, אין לי שיטפל בכם במקרה של תקלה.

אחי אל תהיה קיצוני....

מצטער על המצלמה. אולי בישפאר יודעים למי לפנות ? תנסה פה: http://www.isfar.co.il/sony/onlineService.asp בברכה שרון

fireman

New member
בישפאר מתנערים, כבר שוחחתי איתם

הבוקר. הקטע המוזר בכל הסיפור הזה הוא שלסוני אין נציגות רשמית בישראל כל מי שמייבא את סוני כולל ישפאר לא נותנים שירות אלא מפנים למעבדות פרטיות שמכבדות את תעודות האחריות או מתקנות בתשלום. היות והתקלה שיש לי במצלמה היא פגם של חיישן הנובע מבעיה ביצור באותן שנים, דבר שהוכר ע"י סוני העולמית והובטח כי סוני תתקן כל מצלמה שיש בה את התקלה הזו ללא תשלום אני לא ממהר לשלם לטכנאי שישפאר הפנו אותי אליו 167 ש"ח על בדיקה ואחר כך עוד 1500 על חיישן.... נראה לי שבסופו של דבר המצלמה תצא לטיול בארה"ב או לאתר הפסולת בדודאים.

yancim שלום, ישנן שתי אופציות...

הערה: אין לשנות ו/או לבצע שינויים בדלת הממ"ד ו/או במסגרת עליה היא נשענת. ניתן לבצע שינויים קלים בצידו של המשקוף הפונה לפנים החדר. 1) כפי שציינו החברים, ניתן להתקין משקוף עץ בחלק הפנימי של משקוף הממ"ד, ועל משקוף העץ להתקין דלת עץ. 2) ניתן לשתול צירים ע"ג המשקוף של הממ"ד ועליהם להתקין את הדלת. שתילת הצירים מבוצעת ע"י קדיחת חור במשקוף, תקיעת דיבל פליז והברגת ציר פייפ. בצידו השני של המשקוף יהיה עליך לקדוח פתחים ללשונית ולבריח. ראה את התמונות המצורפות, הן תספקנה אינדיקציה ברורה יותר למתואר לעיל. אני ממליץ לך לפנות לבעל מקצוע לשם ביצוע העבודה. בשריונית חסם תמצא את האנשים הנכונים. בברכה שרון

למעלה