דלת שנסגרת
פותחת דלת חדשה

s h i r k u s h

New member
דלת שנסגרת ../images/Emo64.gif פותחת דלת חדשה

"כדי לטפס במעלה הדרך ולעבור שלבים במסלול החיים, עלינו לדעת להניח לקטן כדי להשיג את הגדול, להניח לישן כדי לקדם את החדש. כל אותם אנשים, אמונות ורעיונות שעזבנו לטובת התוכן והחברים החדשים שנוספו הם כולם תנועות ופעימות בעולם משתנה. " <קטע ההקדמה בכתבה של אורי אלישר מתוך "דרך האושר" גיליון 42>. מה דעתכם- האם באמת כל דלת שנסגרת פותחת דלת חדשה
האם כל סוף הוא התחלה של משהו חדש

גם אני קוראת את המגאזין הזה

הוא נפלא בעיני. ולגבי האמירה - טוב, כרגע אני שקועה בפרויקט שלי, שגורם לי לראות המון דברים בו זמנית, ולכן הדיעה שלי נוטה יותר לכיוון אחר. סוף הוא התחלה חדשה - נראה לי יותר מדי...קו ישר כזה. משהו לא טבעי. רציף מדי. נראה לי שבו-זמניות, הרבה התחלות וסופים והרבה הרבה אמצע - זה משהו יותר טבעי שיקרה. את חושבת שאנחנו קובעים מתי סוף ומתי התחלה?

רננהלי

New member
מאז ומתמיד

זו היתה נראית לי קלישאה. ותמיד רציתי להיות מסוגלת להבין אותה באמת, על בשרי. אבל אף פעם לא הבנתי. כל כך קשה לי עם סופים. להיפרד מהישן והאהוב והמוכר. אני מרגישה כמעט מתפרקת וחסרת אונים כל כך כשאני צריכה להתחיל התחלות חדשות. אני רוצה לדעת את האמת שבמשפט הזה. אני רוצה ללמוד אותה. אבל עוד לא למדתי.

opalit

New member
דעתי

כן מאוד. בתור בת מזל שור טיפוסית קשה לי מאוד להשתחרר, לשחרר, לנוע, וזה מלווה בהמון כאב, כל סוף. והיו לי סופים קשים מאוד. אבל אחרי שזה קורה אני מחודשת, מלאה בכוחות חדשים מתקדמת מרגישה התחלה אחרת. אני מקווה שזה ישאר איתי תמיד כי לא קל. בעוד כמה ימים אני עוזבת את העבודה שלי יוצאת אל הלא נודע. מקווה שכך אני ארגיש.

ניאו30

New member
לדעתי כן !

אף פעם אין ריק או ואקום בחיים,הם תמיד נמשכים ולא חשוב איך,ולכן כשדבר אחד מסתיים מתחיל דבר חדש.אפילו הדבר הכי קשה לקבל במסגרת המשפט הזה, מוות של בן אדם קרוב אלייך,ניתן להשליך על המשפט הזה. הרבה פעמים,בייחוד במקרים שכאלו,הדלת שנסגרת סוגרת גם את הדלתות האחרות,אבל האם זו לא בחירה שלנו לעשות את זה? בתור אחד שמתקשה לקבל את המוות של אנשים,תמיד גם התקשיתי לראות כיצד מוות של מישהו יכול זה כמו שאומרים שבסינית למילה משבר יש שני הקשרים-אחד שזו הזדמנות והשני שזה טרגדיה(לא מדייק כמובן,אבל בטח הכוונה ברורה).המשבר הוא סגירת הדלת.ההזדמנות היא פתיחת הדלת החדשה.שוב,לא תמיד זה קורה,אבל זו עדיין בחירה קיימת שלנו שתלויה בראש ובראשונה לאיך שאנחנו מגיבים לאירועים ולא לאירועים עצמם. יש כאלו שמרחיקים לכת,ואף אומרים שלכל דבר שקורה בחיים יש סיבה,וגם אם אנחנו לא רואים את זה מנקודת מבטנו העכשווית הרי שניתן למצוא את החיובי בכל דבר שקורה לנו בחיים,ושהכל עניין של גישה אליהם.מהבחינה הזאת הדלת החדשה תמיד קיימת כשנסגרת הדלת הישנה.אם נראה אותה,אם נפתח אותה או אם לא נאבד בכלל את המפתח אליה-זו בחירה שלנו!

מאמינה.. ועוד איך מאמינה...

כשדלת אחת נסגרת בהחלט נפתחת דלת אחרת ואני חווה זאת בשנים האחרונות.. צריכים להיות פתוחים לכך, לדעת לקבל שאכן זה קורה ותאמינו לי זה קורה... כל פעם שאני משחררת משהו מהעבר לפתע משהו חדש מופיע... "כל עוד הבן אדם מתעקש לא לראות את הדלת שנסגרה...הוא מפספס את כל עשרות הדלתות שנפתחו באותו רגע"(ציטוט של ציפור, חבר נפלא שלי) פתיחת דלתות (תרגום חופשי שלי, אין לי מושג מי הכותב) =========== בארץ רחוקה, בזמן מלחמה המלך לא רצה להרוג את השבויים היה מוביל אותם לאולם ענק כאשר מצד אחד של האולם עמדו אבירים כשהחץ והקשת מוכנים לפעולה ומצד שני של האולם שתי דלתות ענקיות ועליהם חרוטים שלדים ועצמות כשהיו מגיעים שבויים היה מביא אותם לאולם ואומר להם: אתם יכולים להחליט מה ברצונכם לעשות או למות בידי האבירים או לעבור את הדלת הזו… אם תחליטו לעבור את הדלת אני אחכה לכם מעברו השני… כולם העדיפו למות על ידי אבירי המלך המלחמה הסתיימה ואחד מאבירי המלך מסוקרן לדעת מה יש מעבר לדלתות הגדולות פנה אל המלך וביקש לדעת מה מסתתר מאחורי הדלתות? המלך חייך אליו ואמר: גש בעצמך ותראה !! החייל ניגש, התחיל לפתוח את הדלתות הוא היה מאד מפוחד, אך ככל שפתח אותן, קרני שמש חדרו בעדם והאירו את האולם בקרני שמש זוהרות כשסיים לפתוח את הדלתות נדהם לראות שביל שהוביל לגן קסום ומשם אל ה ח ו פ ש !!!! החייל מופתע, הסתכל המום על המלך והמלך אמר: נתתי להם אפשרות לבחור בחופש, אך מהפחד לפתוח את הדלתות העדיפו למות. כמה דלתות אנו לא פותחים בחיינו בגלל הפחד להסתכן? כמה פעמים אנו מאבדים את החופש שלנו ומתים מבפנים כי פוחדים לפתוח את הדלתות אל החלומות שלנו !!!!!

כל סוף הוא התחלה.

זו לא קלישאה. זה נכון. אני מאוד מאמינה בזה. ברגע שנסגרת דלת עבורנו, או שאנו סגרנו דלת, אפשר להתאכזב ולהתכנס בתוך עצמנו נוסח 'לא משחקים שברו את הכלים' או שאפשר להסתכל על זה בתור התחלה חדשה ולחפש את הדלת הבאה הממתינה לנו.
שאלה יפה.

רננהלי

New member
דוגמאות בבקשה

מי יכול להביא דוגמאות מהחיים שלו איך דלת שנסגרה פתחה דלת חדשה?

ניאו30

New member
דוגמה אחת משלי(יש לי בוודאי עוד...)

לפני בערך שנה התחלתי ללמוד הנדסת תוכנה ומחשבים.פעם התעניינתי מאוד במחשבים וכשרציתי לפני שנה לעשות את השינוי שלי בחיים-זה הכיוון בו בחרתי בתור התחלה,או חלק מהתחלה(כי היו גם נושאים אחרים).החזקתי שם מעמד שני סימסטרים,הציונים היו סבירים פלוס אבל תוך כדי הלימודים פשוט הבנתי שזה לא בשבילי,ובהחלטה מאוד קשה שהיתה לי הפסקתי את הלימודים. התחושה שלי אז היתה מאוד קשה,קודם כל כי חשבתי שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים ואז התברר לי שלא,ושנית-הוצאתי הרבה כסף,וגם הזמן שעבר בהשקעה בלימודים כבר לא יחזור,וזה הכניס אותי לדאון די עמוק.טוב,לפחות בהתחלה. זו היתה תקופה שכבר התחלתי לפתח סוג של מודעות עצמית,ולכן התעורר בי הרצון לצאת מהמצב רוח הזה.עשיתי את הדברים הרגילים כדי לצאת מזה,לפעמים זה עזר לפעמים לא. אבל העניין שלשמו כתבתי את זה הוא שבעקבות הפסקת הלימודים התפנה לי זמן. את הזמן הזה ניצלתי לפתח לי תחביבים חדשים.בין השאר התחלתי לעשות טאי צ'י.בינתיים כבר "הספקתי" להפסיק עם זה,אבל בזמנו די קרוב לסיום שלי שם יצא לי לדבר עם מישהי שתרגלה את זה ביחד איתי.תוך כדי השיחה עלה גם נושא הלימודים שאמרתי לה שאני מעוניין ללמוד בעתיד-עבודה עם ילדים אבל ללא מיקוד אמיתי על איזה תחום והיכן.היא סיפרה לי על המקום בו למדה(היא גם עובדת עם ילדים),זה דבר שלפני כן בכלל לא שמעתי עליו. למחרת היום התחלתי לקרוא עליו באינטרנט,קראתי וקראתי ופשוט נשביתי בעניין ובתחום הספציפי הזה.היום אני בשלבים אחרונים של הכנות ללימודים שיתחילו בעוד כמה חודשים.היום אני גם רואה את זה כיעוד שלי בחיים.לא יודע האם זה יישאר ככה גם בשנה הבאה ובאלו שאחריה,אבל יודע בוודאות כמעט מוחלטת שלא הייתי מגיע לשם אילולא הייתי מפסיק את הלימודי מחשבים. אז הדלת של המחשבים נסגרה בפניי(או נכון יותר אני סגרתי אותה) אבל בכך זה איפשר לי לפתוח את הדלת הנפלאה של החינוך הספציפי הזה,ושל עבודה עם ילדים בכלל בשבילי. מיותר כמעט לציין שאני לא מתחרט כמובן על כל מה שקרה,ההפך הגמור! אני כל כך שמח שזה נכנס לחיים שלי שעכשיו קשה לי לדמיין אותם בלעדי זה.זה ממלא אותי באושר,בשמחת חיים,באופטימיות ובהמון תקוות גם לגביי,וגם בכלל לחיים.אז הנה דלת אחת שנסגרה שפתחה בפניי דלת אחרת,דלת חדשה. כמו שאמרתי,זו לא הדוגמא היחידה שקרתה לי בחיים,ובמיוחד בשנה האחרונה, שמתארת את המשפט הזה,אבל היא הבולטת ביותר כנראה ולכן ישר קפצה לי לראש.

BellA עלמה

New member
גם אני ככה

התחלתי ללמוד חינוך מיוחד אבל ראיתי שזו עבודה ממש שוחקת ולמרות שאני מאוד אוהבת ילדים זו עבודה ממש לא קלה ורוב המורות לח'מ נשחקות מאוד מהר. אז עזבתי את התחום והלכתי ללמוד משהו יותר כללי (מדעי ההתנהגות) כדי שאני יוכל להשתמש בו כבסיס להמשך לימודים. עכשיו התחלתי בבירורים בנושא מסויים בכיוון הטיפולי. אז גם אני עשיתי קפיצות מתחומים לתחומים אחרים.

BellA עלמה

New member
למשל עזיבת מדינה אחת

למדינה אחרת דלת אחת נסגרת שפותחת אופציות במקומות אחרים

s h i r k u s h

New member
../images/Emo45.gif

אני רואה את זה אצל אחותי, שכבר יותר משנתיים בניו יורק, אחרי שעברה עם בעלה. היא מאוד השתנתה- חלק מהדברים לטובה וחלק לרעה. זה פתח לה אופציות בחו"ל, למדה הרבה דברים, למדה להתמודד עם דברים שבארץ פחדה להתמודד איתם וכו'.

אתן לך דוגמה

עבדתי המון שנים במקום עבודה, אהבתי את עבודתי אבל נשחקתי מהנסיעות... שלוש שעות יום יום הלוך וחזור, הגעתי לשלב שכבר לא יכולתי יותר, פשוט נחנקתי, יום יום עם הרכבת, ההמתנות, אחר כך אוטובוסים וכו'.. ולא יכולתי ל עזוב, הפחד לא למצוא עבודה, התגרשתי והפכתי להיות מפרנסת יחידה ובכל זאת יום יום התעוררתי ונסעתי, היו ימים שאפילו בחילות קיבלתי... יום אחד לצערי היתה לי תאונת עבודה, התגלגלתי במדרגות חטפתי מכה חזקה בגב 8 חודשים ישבתי בבית כשלבסוף פוטרתי... מתארת לעצמך מה הרגשתי? מתארת לעצמך באיזה מצב הייתי? אבל... דלת אחרת נפתחה לי חלום של שנים פתאום התחיל לעלות מחדש, והתחלתי לרקום אותו, שלב שלב.. הלכתי ללמוד קורס "יזמות - ניהול עסק קטן" במט"י, המשפחה התגייסה ועזרו לי כלכלית (היו כאלה שנדהמתי שבכלל עוזרים) לקנות קצת ציוד, לקחתי הלוואה קטנה ועכשיו... מפרסמת עצמי, התחלתי לקבל עבודות, צריכה עדיין לפרסם והרבה סבלנות.. ויודעת שיצליח לי... האם זה דלת אחת נסגרת ודלת אחרת נפתחת??? לדעתי כן.. איך אומרים... דברים לא קורים סתם.. כנראה שזה נכון יום נפלא

למעלה