דם בליחה

thecarrier

New member
דם בליחה../images/Emo216.gif

מעיון בפורום זה ובשדות זרים באינטרנט גיליתי שמדובר בתופעה שכיחה (שכיחה? - תלוי את מי שואלים). ראיתי בפורום תגובה של "סיאפניקית אחת" שחיידקים אוהבים דם!!! מה זה אומר? האם מדובר בהפחתת הסיכויים באופן משמעותי לחיסול החיידקים (פסיאודומונס)
האם פסיאודומונס חדש ובלתי עמיד הופך בשלב זה להיות פסיאודומונס עמיד?
התייחסות נוספת של רופא תתקבל בברכה
 

sporTV

New member
שאלתך הועברה

לדר' דוד שוסיוב - מומחה מחלות ריאה ילדים ורופא במרפאת CF בבית חולים הדסה הר-הצופים. שבת שלום
 
שכיחה זה עניין יחסי

זה בהחלט לא נדיר שבהתלקחות חמורה יהיה גם דם בכיח חיידקים ניזונים מחומרים שיש בדם ולכן המצאות דם עלולה לעודד את הצמיחה של החיידקים אם זה מסכל חיסול הפסאודומונאס? לא יודעת אם בעבר הצלחתם לחסל אותו - אשריכם. תעשו כל מה שאתם יכולים על מנת להיפטר ממנו ויפה שעה אחת קודם!!! בלי קשר לדם או לא זה לא קשור לעמידות של הפסיאודומונאס. עמידות קשורה בהתרגלות לאנטיביוטיקה
 

LullaBelle

New member
לא חושבת שזה מפחית סיכויים לחסל חיידקים

אבל דימום [במיוחד אם ממש יורקים דם, לא רק נקודות/פסים בליחה] מראה שיש דלקת שצריך לטפל בה דחוף. דימומים קטנים נובעים גם ממאמץ - כלי דם קטן יכול להקרע - למשל, בהתקף שיעול ממש-ממש מאומץ ויבש. אבל בכל מקרה, צריך לדווח לרופא/ה המטפל/ת.
 

sporTV

New member
../images/Emo101.gif בשם דר' שוסיוב

יש בשאלה 2 בעיות ואינן ממש קשורות. פסיאודומונס הוא חיידק שנמצא בשחיכות רב בליחה מדרכי נשימה בחולי CF בתחילה החיידק ניתן למיגור מוחלט ולכן יש לבצע בדיקות לתרביות ליחה חוזרות כבר מגיל צעיר. בהמשך החיים החחידק מקבל אופי אחר והופך לסוג מוקואידי ועלול החולה להפוך לנשא כרוני של פסיאודומונס. המצאות הפסיאודומונס קשורה לחומרת מחלת ריאה קשה יותר ולכן הטיפול בו הוא אגרסיבי וחוזר. במרפאות רבות מקובל להפריד בין המטופלים הנושאים פסיאודומונס למטופלים עם חיידקים אחרים. דם היוצא ביעול זו תופעה לא נדירה בחולי ריאה בכלל וב CF בפרט. בד"כ מטודבר בפסי דם בלבד אך לעיתים כמות הדם גדולה יותר. הסיבה לכך הרס הרקמות התומכות בדרכי הנשימה באזור הברונכיאקטזיות, התייבשות של הרירית וקרעם של כלי הדם בעיקר עם שיעול. כיש דימום בד"כ מפחיתים בםפיזיוטרפיה מגדילים הכנסת הנוזלים ומתחילים טיפול אנטיביוטי להפחית את כמות הליחה. בנוסף ניתן לתת תרופות המסייעות בקרישת הדם. במקרים קיצונים נדירים וקשים ניתן לסגור את כלי הדם דרך צינטור. בברכה, דר' דוד שוסיוב - מומחה מחלות ריאה ילדים ורופא במרפאת CF בבית חולים הדסה הר-הצופים.
דברי הרופא בפורום אינם מהווים ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי.
 

sporTV

New member
למה זכיתי להוקרה אישית?

את העבודה הקשה עשו בנות הפורום ודר' שוסיוב. אני רק השליח
 
למעלה