דם חבל הטבור

דם חבל הטבור

שלום, הייתי היום בהרצאה על דם חבל הטבור והמרצה, אמר שניתן בעזרתו לטפל גם בטרשת נפוצה. האם יש לך מידע על כך, האם ניסו זאת כבר בארץ או זה במסגרת ניסוי עדין?
 

xלה קxרי

New member
בדם חבל הטבור יש כמות זעירה של

תאי אב, או תאי גזע עובריים. אלה התאים שמשמשים בתור אבני היסוד להתפתחות התאים בהתמחויות השונות שלהם. תאי דם, תאים ספציפיים לאברים שונים וגם תאי עצב. למיטב ידיעתי, יש מחקרים שונים בעולם שעוסקים בנושא (תאי הגזע יכולים לשמש להמון מטרות חשובות אחרות בנוסף לטרשת נפוצה), אם כי אני לא משוכנעת שנערכים עדיין ניסויים מקיפים ומשמעותיים בבני אדם, על אחת כמה וכמה בארצנו הקטנה ודלת התקציבים. לד"ר קרני יש בוודאי מידע מדויק הרבה יותר. אשמח אם יתקן אותי.
 
תגובה

ישנם מחקרים שונים בנושא של טיפול עם תרי גזע בטרשת נפוצה. יתכן וחלקם בשלבים ראשוניים גם בבני אדם. איני יודע על מחקר ספציפי שנוטל תאים אלו מחבל הטבור. עיקר המחקרים עדיין מתבצעים בחיות מעבדה.
 
חבל שהפרופ' בהרצאה

דיבר במפורש על השימוש בדם חבל הטבור לחולי טרשת, ולא ציין שזה רק בשלבי ניסוי. כאשר שמעתי אותו, היו לי ציפיות ותקוות רבות. מקווה שהניסוי יתקדם במהרה ובהצלחה.
 

xלה קxרי

New member
אני לא בטוחה שאכן יש ניסוי כזה...

בארה"ב אסורים בשלב זה, כל המחקרים העוסקים בתאי גזע עובריים, עקב הרגישות הגדולה של אנשים, במיוחד דתיים, (הן נוצרים והן יהודים) בכל מה שנוגע להתערבות אנושית במעשה הבריאה, בהפרה של זכויות הילוד (את דם הטבור מוציאים אחרי שהעובר נולד, ואז הוא כבר בן אנוש לכל דבר וענין, ולמדינה יש אחריות להגן על זכויותיו (מאחר והוא לא מסוגל להגן עליהם בעצמו). אולי אותו ילוד אינו מעוניין שישתמשו בדמו לצורך ניסויים רפואיים?! באופן מעשי, אגב, בדם חבל הטבור יש כמות זעירה ביותר של תאי גזע, והיא אינה מספיקה לצורך טיפול באדם בוגר. ידוע לי על השתלות של תאי גזע עובריים על מנת לרפא מחלות כמו לוקמיה וכו', אבל הפרוצדורה יעילה רק בפעוטות. עבור אדם בוגר, כמות תאי הגזע בחבל הטבור אינה מספיקה על מנת להשתרש ולהצמיח תאי גזע חדשים ובריאים. לכן כדאי להמתין בתקווה, אבל להיות יותר מציאותיים לגבי לוח הזמנים של מימוש החלום הזה.
 
למעלה