דם = מים (?)

אמיקה

New member
דם = מים (?)

סליחה על הטחינה של הנושא, אבל העניין כאוב. שוב אנחנו בענייני משפחה: נניח שבני המשפחה של בני זוגכם הם חבורה של זבלים. האם הייתן ממליצות על ניתוק הקשר (או כמו שהיידי (?) כתבה - למחוק אותם מהחיים שלנו) או מנסות לשמר את הקשר המשפחתי אף על פי כן ולמרות הכל כי "דם זה לא מים.." ?

shelycat

New member
...................

מה שאנחנו עשינו כנגד ה"אלמנט המשפחתי הכאוב" היה חיתוך, חיתוך חד וחד משמעי של אחותו של עמית מחיינו, ההורים והמשפחה לא קיבלו את בעין יפה אבל לא ממש שאלנו אותם, פשוט קבענו עובדות בשטח, כלומר לפני כל פעם שהיינו אמורים להגיע לארוחה/ביקור משפחתי אינטימי שאלנו אם היא תהיה נוכחת ובפעמים שהיא הייתה אמורה להיות פשוט הודענו שאנחנו לא מגיעים, אז ניסו לעשות לנו קצת "אמבושים" (כמו להזמינה ברגע האחרון) שלא עבדו מעולם והפעילו לא מעט לחץ, אבל בסופו של דבר דברים הולכים בדרך שלנו ואחרי סצנה או שתיים פומביות הם גם שזה לא עמד להשתנות.(כלומר היא/אחותו כרגיל עושה בושות אבל לשם שינוי אנחנו עונים או פשוט מסתובבים מתעלמים ממנה או עוזבים את המקום ומביכים את המארחים ש"אימבשו" אותנו ביודעין). בעיקרון משפחות לא מקבלות בעין יפה "אי קבלת מרות משפחתית" ואי שמירה על הסטטוס-קוו והם בהחלט עושים שרירים כדי לקבל מה שהם רוצים, אבל אם אתם מספיק חזקים לעמוד על שלכם ועל הזכויות שלכם לגבי עצם ודרך ניהול חייכם על ידי עצמכם זה אפשרי. דם סמיך יותר ממים ומשפחה זה בהחלט הדבר הכי חשוב בחיים אבל ויש פה אבל גדול הזוגיות והמשפחה הגרעינית שלנו חשובה יותר מזאת של המשפחות הגרעיניות שמהן יצאנו ואם המשפחות מהן יצאנו לא יקבלו את מעמדן החדש (ונכון הנחות יותר) או אפילו רק בן משפחה אחד לא יתייחס אלינו כמו שמשפחה צריכה להתייחס אלא יתייחס אלינו כאל זבל מהרחוב ולא כאל בני משפחה שלו בהחלט יש מקום לחתוך אותו מחיינו, משפחה בדרך כלל לא בוחרים אבל יחס גורר יחס.

אמיקה

New member
קראתי בעיון את ההודעות ו....

אני חוששת שלא הבהרתי את גודל הצרה ואת ההתלבטות האישית שלי בעניין - אני בהחלט מסכימה עם שלי, ולמעשה כבר התנתקנו "חד צדדית" (אני ומצנע
) מגיסותי ה"חביבות". אני לא חושבת שהעובדה שהן אחיות מבחינה ביולוגית לבעלי, מקנה להן - אוטומטית - מקום בחיי. מאחר ובמקרה הזה, ולאור מה שהן עשו לנו בחתונה (באופן כללי - שברו לבעלי את הלב טוטאלית) גם בעלי מסכים, אז אין בעיה. מבחינתנו הפלג הזה של המשפחה ..נגיד, התאדה. הבעיה היא עם חמי. בעלי היום בהתלבטות אם "לעבוד" על הקשר בינהם (למרות אשתו של חמי שהיא אישה רעה מאוד, ולמרות שהאב עצמו לא מי יודע מה שווה את המאמץ), או להניח לו לגווע. מבחינתי, בכנות? - אפשר לוותר. השאלה היא מה אני אמורה להגיד לבעלי...

shelycat

New member
................

את דעתך הוא הרי יודע (בעלך כמובן) אני מציעה לתמוך בו במה שהוא לא יבחר לעשות, אבל לא בהכרח לעודד אותו "לעבוד" על הקשר עם אביו, אני בעד שמירה על יחסים וססטוס-קוו קורקטי עם ההורים ולא להתאמץ מעבר לזה אלא אם אנחנו מוכנים לספוג את עוצמת סטירת הלחי האפשרית מאכזבה לאחר מאמץ יוצא דופן ל"שיפור" היחסים. עמית בעד לתת לדברים לגווע באופן כללי והוא אומר למשל שאמא שלו פשוט לא שווה את המאמץ ואם היא רוצה ממנו משהו היא יודעת איפה למצוא אותו. בקיצור מה שאני אומרת הוא לשבת בשקט ולא לאמר כלום פשוט להיות שם, אם הוא ישאל מה דעתך בנושא תגידי את האמת: את תתמכי בו ולא משנה מה תהיה החלטתו אבל יהיה לך חבל לראות אותו נפגע שוב מאדם שלא ראוי, אבל תדגישי בפניו שתמיד תהיהשם לאעזור לו לאסוף את השברים. אפרופו אצלנו המצב הוא כזה בעיניין "גיסתי" שהיא אפילו לא אחות ביולוגית היא "רכש" פגום מברזיל, כן כן, לא כל הילדים המאומצים הם סיפורי הצלחה ויש ילדים שאחרים לא רצו כי הם פשוט "סחורה פגומה", ועכשיו אסור להגיד שהיא X,Y,Z כי אסור לרמוז שהיא לא רצויה או להגיד שהיא לא חלק מהמשפחה (תסביך של מי שמשחק על "אף אחד לא אוהב/רוצה אותי") אבל לה מותר להגיד ולעשות כל מה שבא לה כי היא תמיד יכולה לאיים שהיא תעזוב אותם כי הם לא באמת ההורים/משפחה שלה, אבל לנו אסור. ובאמת שבוע הבא הם(היא וההורים) נוסעים לברזיל (!!!!) לפגוש את האמא הביולוגית שלה.

Hadar p

New member
הנושא הזה די בעייתי וכאוב לדעתי...

צריך לבחון כל מקרה לגופו... אצלנו אחותו לא מדברת איתנו ורק אבל ממש רק מתוך קנאה! מה שאני לא עשיתי לא עזר. והכל התחיל מאד שאני נכנסתי למשפחה(לפני 5 שנים) במקום לראות את האושר שלנו או יותר נכון של אחיה היא ראתה רק שחורות ורעות! לא דיברה איתי שנתיים, לא פתחה לי את הדלת (רק סובבה את המנעול...), ועוד כל מיני.....צרות כאלו ואחרות! אחרי שנתיים אני דיברתי איתה.....והסברתי שאני לא רוצה שבגללי האחים לא ידברו והיתה שיחה נוקבת ארוכה ומאד מאד אמיתית! היא הודתה שהכל מקנאה ועוד כל מיני....אבל אמרה שהיא לא תיגש ראשונה לאחיה....והפוך הוא לא מוכן לשמוע עליה אחרי כל ההתנהגות שלה אליו ואליי.... ומאז עברנו עוד עליות ומורדות בעיקר מורדות....כמה שלא ניסיתי ומה שלא עשיתי לא הצלחתי לחבר את השניים שוב יחד! ובאמת שכאב לי במיוחד שאני יודעת איזה כיף לי עם האחים שלי וכמה טוב כל האחדות הזו.....כלום לא עזר! ויש בנות...יש הרבה הרבה סיפורים שיכולים למלא כאן דפים על גבי דפים מה שעברנו איתה... ובכל זאת אני בעקרון טיפוס סלחן וחושבת שבשביל שלמות המשפחה צריך להבליג ולחזור לקשר.... היא היתה בחתונה שלנו (גם זה היה בסימן שאלה גדול....) ומאז (3 חודשים!) היא טורחת לא להיות בבית כשאנחנו מגיעים לשם. אגב היא גדולה ממנו בהרבה וגרה בבית. אז מה אני אגיד! דם זה לא מים וחבל לי שזה המצב אני לא אומרת שצריך להתחבק והתנשק אני כן אומרת ש"שלום שלום" לא יזיק ויכניס קצת רוגע! בסה"כ נכון הם מאותו הדם! אני החלטתי לעת עתה להפסיק לנסות!

שאלה קשה מאד

ואין לי תשובה חד משמעית. אכן משפחה "זבלית" זה אחד הדברים הנוראיים ביותר להתמודד. זה מעיק בנשמה נוןסטופ ותמיד תמיד תמיד מרגישים לא בסדר, אשמים ושאר ירקות. אנ לא יודעת אם ניתוק הוא הפיתרון, זה תלוי בתחושה האישית, אם "הגיעו מיים עד נפש" אז אולי בהחלט ראוי לתפוס מרחק. אבל מה שבטוח הוא שצריך לשבור דפוסיי התנהגות. אתם לא יכולים לשנות אותם- אתם רק יכולים לשנות את ההתנהגות שלכם ולקוות שזה יוביל לשינוי התנהגות בצד השני והכי חשוב- להוריד ציפיות. "כשלא מצפים לא מתאכזבים" נשמע כמו משפט רע שנועד לחנך ילדות קטנות להסתפק במועט אבל יש בו מין האמת. זה נורא קשה ללמד את עצמך לא לצפות לדברים (בעיקר כשמדובר באביך מולידך) אבל זה ניתן לביצוע ואז לא יהיה אפשר לפגוע גם ע"י ההתנהגות המזלזלת ביותר, כי ממילא לא היתה ציפיה להתנהגות אחרת.

rona25

New member
נושא כאוב ומאוד רלוונטי אלי ../images/Emo10.gif

אמא של הבעל עושה לנו חיים קשים ביותר ואני נפגעת ממנה פעם אחר פעם אבל מעולם לא חשבתי לנתק אותה מחייי באופן מוחלט. היא אמא שלו וכמו שאני לא הייתי רוצה במצב הפוך (אם הייתי במקומו) לנתק את הקשר עם הוריי - אין לי זכות לבקש ממנו לעשות את זה זה לא מוסרי ולא הוגן לבחור בין שנינו כמובן שהנסיבות משתנות בהתאם לרמת הפגיעה ורמת המעשים שאותו בן משפחה עושה - ובמידה וזנעשה נזק בלתי נסלח - אז לנתק מהר מאוד את הקשר זה הפיתרון היחיד והבריא... למזלי, אצלנו זה לא כך (עדיין) חמותי תמשיך לראות אותנו ואת הנכדים בעתיד למרות שלא מגיע לה ולמרות שהיא לא טורחת לכבד אותי בכלל.

danonit

New member
אכן נושא כאוב...

אז אכן במשפחה של בן זוגי יש דמויות בעייתיות, הבעיה שאצלם משפחה היא מעל הכל, או בתרגום חופשי, משפחה הם האנשים שיכולים להתייחס אליך הכי חרא שבעולם, אבל הם משפחה ובשביל שלום בית אתה תשתוק. אני מאוד מעריכה את היופי שבזה, בעיקר איך שכולם תמיד עוזרים לכולם ובסך הכל הם משפחה חמה ונחמדה מאוד אבל יש כל מיני דברים שליליים מתחת לפני השטח, כמו היחסים העגומים בין בעלי ואחיו בסותה של אמא שלהם שלי בתור מי שמסתכלת על "המשפחה המושמת" מהצד מאוד קשה לעכל. לא רציתי להתערב יותר מדי אבל ראיתי שעדי מאוד נפגע מזה ושהיחס מתרחב גם אלינו בתור זוז אז הסקנו מסקנות. ושלי, אני בהחלט מבינה את השיקולים שלכם וכמה שזה קשה ולא נעים כשמדובר בבני משפחה, לפעמים צריך לחתוך... אני חושבת שמקרבה משפחתית יכולים לצמוח הרבה דברים יפים אבל לצערי גם לא מעט מפלצות. ואם באמת מדובר במפלצת אז אני נגד לתת לה לנצל את הקרבה המשפחתית בשביל לפרוח.

אמיקה

New member
ועוד דבר קטן -

לא מדובר בכלל - אצלם - ב"משפחה חמה ונחמדה". ההיפך - כולם מסוכסכים עם כולם, וכולם - למעט חמותי - לא רואים במשפחה איזה משהו קדוש במיוחד. כל אחד חי את חייו הרחק מהאחר. העניין הוא שאני, כמי שבאה ממשפחה חמה ומתוקה, חשבתי תמיד שאפשר לשפר ולתקן ואף פעם לא מאוחר להיעשות משפחה.. העניין הוא שככל שחולף הזמן אין תוצאות, אלא להיפך - אולי יש מי שמנצל את הגישה הפשרנית הזו.. אז מה להגיד לו ? דם סמיך ממים, או "בואו נפרד כידידים" ?

danonit

New member
אני בעד הפרדות חד-צדדית...

לפחות במקרה איך שאת מתארת אותו. אנחנו תיד רואות את ה"אצלם" דרך העיניים שלנו אבל לא תמיד יש לנו את היכולת להבין איך הכל עובד שם, אפילו אם בעינינו זה לא ממש עובד... אני גם לא חושבת שזה התפקיד שלנו לבוא ולשנות את הדינמיקות "אצלם". אולי פרט למקרים שזה משפיע לרעה על היחסים שלכם כזוג. חוצמזה גם משפחתיות היא עניין של אופי ומי שלא רגיל לזה מהבית לא בהכרח יכול להתרגל בשלב יותר מאוחר. (אני יכולה לתת לך בתור הדוגמה הנצחית את משפחתו של בעלי שמסוגלים להפגש עם אותם דודים וסבים כל שבוע בלי שזה ימאס ובשבילי פעם ברבעון זה יותר מדי...) אבל אם בנוסף לכל זה יש מישהו שמנצל את זה לרעה אז זאת האינדיקציה הכי טובה שזה לא כדאי....

רחלילי

New member
לדעתי אם הוא שואל אז

אתיכולה לומר לו מה עבר לך בראש (שחשבת שאפשר לפשר וכאלה) אבל אל תגידי לו לדעתי מה לעשות בדבר הזה.זה מסוג הדברים שאדם צריך להחליט ולקחת אחריות על החלטתו ולא לזכור תמיד שאשתו אמרה לו! מצד שני כן הייתי אומרת לו שאני תומכת במה שיחליט. מנסיון האיש שלי לעולם לא אמר לי מה לעשות בכל הקשור למשפחה שלי. והוא עבר איתי ים של דמעות אחרי ביקורים אצלם. והוא ראה אותי והיה איתי בשפל של רגשות ושפל של תחושות. ומעולם לא אמר לי מה לעשות אפילו שממש התחננתי שיעזור לי להחליט. העזרה שלו היתה בזה שהוא היה איתי ועם הדמעות וניחם אותי ואהב אותי בכל הפעמים הללו למרות שלא הייתי ממש חברותית. את ההחלטה על חוסר היכולת להמשיך לראותם קיבלתי בכאב לב ענקי אבל קיבלתי לבדי אחרי לא מעט זמן, מתוך שיקוליי וסיבותיי ומתוך ההכרה בחוסר היכולת של הגוף שלי לעמוד במפגשים איתם, וזה בכלל לא קשור לרצונות שלו אלא מבוסס לגמרי על שלי. אולי זה כן קשור אליו כי זה קשור לזה שאנחנו משפחה כעת. ושהאני רוצה להקדישלמשפחה הזו ולא להיות בוכיה כל סוף שבוע X אחרי שהולכים להוריי.

רחלילי

New member
דרך אגב בהקשר של להחליט לבדו ולקחת

אחריות: במסגרת ה"משלחות הדודה והדוד" ששלחו אל רחלילי לפני שבוע לברר למה אין היא מתכוונת להגיע לאירוע שהתקיים במשפחה המורחבת, שאל אותי הדוד שלי בין יתר מה אומר אייל בנושא. בדיוק שם התגאיתי לשתף שזו החלטה שלי לגמרי ושהוא תומך במה שאני מחליטה. אני חושבת שבמשפחתי הנאורה (תוסיפו מרכאות לבד) לו היו חושבים שהבעל דחף את האישה להחליט דבר כהה, הבעל היה מייד הופך לאובייקט להשמצות ואת האישה היו מייד מנסים לקרב חזרה "הביתה" כנגדו, שכן מי "הוא" שמרחיק את הבת מהמשפחה ה"אהובה והבריאה". ואני חושבת שזה יהיה ככה בכל משפחה שבה יחשבו שאישה/בעל יעצו לבן שלהם להתרחק מהמשפחה. תחשבי על זה גם, אמיקה. ממליצה שוב לתת לו להחליט בעצמו. הוא כבר איש מבוגר. ולהיות שם איתו.

רחלילי

New member
בחיים לא הייתי ממליצה

בכל הנוגע למשפחה שלו כלומר לעצמי הייתי מחליטה מה שמתאים לי אבל עבורו רק הוא יכול להחליט או בכלל ליזום. לגבי המשפחה שלי שחלקם זבל אמיתי צר לי לומר אני חופשי בעד לנתק קשר אם לא לתמיד אז לפחות עד יעבור זעם.

אמיקה

New member
אבל הוא מתייעץ איתי...

ברור שההחלטה הסופית היא שלו, אבל הרי אנחנו מדברים ...

למעלה