דמויות א-מיניות וחברה

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
דמויות א-מיניות וחברה

ראיתי באתר של ויקפידיה רשימה של ספרים שמכילים דמויות א-מיניות. אחד הספרים שהם מציינים: Distress אני לא זוכרת איך קוראים לא בעברית, והכן יש שם אנשים ללא מין, זאת אומרת - לא גברים ולא נשים. אבל הם בהחלט לא א-מינים, הם פשוט עוברים ניתוח להורדת כל הסממנים המיניים שלהם. להדגיש זאת - הדמות הראשית (גבר) מתאהב בדמות ללא מין. וכמו שאתם יכולים לשאר - לקראת סוף הספר הדמויות נמצאות באינטימיות גבוהה. לכן - לא הייתי מחשיבה את הספר הזה (או ממליצה לקרוא אותו). דוגמה נוספת לחוסר היכולת האנושית לקבל א-מיניות היא דווקא סרט קומדיה קליל בשם "הקלה החוצנית" או משהו בסגנון (עם קים בסינג'ר אם אני לא טועה). שם דמות חוצנית מספרת שהיא מגיעה מאולם בו לא קיים מין, או במילים אחרות - כולם א-מיניים. כמובן בסרט הנושא הזה בא להראות כמה האנושות יותר מתדמת מהחברה החוצנית חסרת הרגש. גם אם לא ראיתם את הסרט אני בטוחה שאתם יכולים להשלים את הפרטים.

"מצוקה" של גרג אגן?

שמעתי עליו ביקורות טובות, אבל הוא שעמם אותי עוד לפני ששמתי לב לאסקסואליות שם. הסרטים האלו טיפשים. אצלם שום דבר לא ישווה לרגש האנושי הנעלה, וכמובן שהרגש האנושי הנעלה מסתכם בלגעת עם חלק מהגוף של מישהו בחלק ממישהו אחר. ועוד לפעמים זה החלק שמשתינים ממנו, זו גדולת האנושות שם, ושאר ההישגים שלנו הם רק פרטים קטנים.

p019

New member
כן

זהו בדיוק הקטע, אין שם אסקסואליות. מצד שני הרעיון המרכזי של הסיפור הוא שהמהות של הטבע נקבע ע"י פיזיקיים - ברגע שפיזיקי קובע חוק - המציאות מקיימת אותו. יש ספרים שאני לא מסקימה אם המסקנות שלהם אבל לומדת מהם משהו בכל זאת (לפעמים הפוך לכוונת הסופר) ולפעמים סתם נהינת לקרוא - הספר הזה לא עונה על אף אחת מהקטגוריות. כך שלא הפסדת כלום. אולי מה שאני מנסה להגיד זה שהניסיון הזה למצוא אסקסואליות באנשים, ספרים סרטים וכו קצת מעולצת מידי. אם כי, כיום, כשא-מיניות מקבלת יותר פרסום, אני מצפה להתחיל לראות התייחסות לנושא בספרים וסרטים (וסביר להניח שלא תמיד לטובה - לצערנו).

למעלה