דמויות קומיקס עם חוברות רבות

דמויות קומיקס עם חוברות רבות

זה דבר שקיים רק בקומיקס, שדמות אחת מקבלת יותר מסדרה חודשית אחת. אני חושב שזה הדברים שהכי גרמו לי לנטוש אספנות קומיקס מיינסטרימי. לא מספיק שיש המון דמויות, גם יש להן מלא סדרות. ספיידר-מן למשל, שלוש סדרות קבועות וכמה מיני-סדרות בו זמנית. באטמן, בכלל אין מה לדבר. ובכל סדרה יש סיפור שונה! אני חושב שזה די מבלבל. במארוול הגדילו לעשות ולקראת הסרט השני של ספיידי, הם הוציאו שתי סדרות שונות של ספיידר-מן ודוקטור אוקטופוס עם שני סיפורים שונים! זה מבלבל לגמרי ומסריח מחמדנות יתר. ויש דמויות כמו וולברין שמופיעות בחצי מהחוברות שיוצאות בו זמנית. די! זוכרים גם איך פעם זה היה נורא מיוחד כשסופרמן ובאטמן נפגשו? לא עוד. יש להם סדרה חדשה ביחד, JLA וכמובן אלף מיני סדרות של JLA ואינספור הופעות אורח שלהם בחוברות כושלות למען קידום מכירות. זה כמובן בלי כתריסר חוברות הסולו שלהם. בטלביזיה מקסימום אנחנו רואים ספינ-אופס, כמו במקרים של באפי/אנג'ל, מסע בין כוכבים/הדור הבא וכיוצ"ב. תתארו לכם שהיו ארבע (!!!) סדרות של באפי, כל אחת מהן נעשית על ידי יוצרים אחרים לגמרי. באפי קוטלת הערפדים, באפי, באפי הכוסית ובאפי וחברים. וכמובן שבכל סדרה תהיה עלילה שונה. באחת באפי תלחם באלים היוונים, באחרת באפי תלחם בערפדים צמחוניים, באחרת היא תלחם בכפילה שלה מיקום מקביל ובסדרה הרביעית היא תחזור בתשובה. באמת... אם לרגע אני מתגעגע לקומיקס המיינסטרים אני מציץ ברשימות של הקומיקסים שיצאו בקרוב ואני חוטף חררה. הנה, אפילו פאנטאסטיק פור שדבקו לחוברת אחת עכשיו גם חוגגים בשלוש סדרות... זוועה. תעירו אותי כזה נגמר.

Scum Bunny

New member
תתפלא

היתה תוכנית (אגב, אני לא יודע אם היא נזנחה) לעשות סדרה מצוירת על באפי וחבריה. הרעיון אם אני לא טועה היה ששד מרושע מטיל על באפי והחבר'ה כישוף ששולח את כולם ליקום חליפי בו הם דמויות מצוירות וגם כולם תלמידי תיכון שוב, כולל אנג'ל. לי זה נשמע כמו קיד וידאו.

זה לא בדיוק אותו דבר

את זה דווקא לא הייתי מתנגד לראות. כבר היו מקרים של סדרות מצוירות שנעשו לסדרות חיות. כל עוד לא יהיו וידאו קליפים מעפנים באמצע כל פרק, אני לא אתנגד...

ננסק

New member
דווקא למיטב ידעתי

הסדרה היתה אמורה לעסוק באותו היקום, להתחיל מהעונה הראשונה המקורית של באפי ולתאר פשוט מה שקורה בין הפרקים המקוריים. בסגנון של "עכשיו נספר לכם עוד כמה דברים שלא ידעתם שקרו גם כן", כאשר אפשר כמובן לעשות שדים הרבה יותר מרשימים כשזה מצוייר. בקשר לבעיית הגיבורים המרובים, זה היה בבירור הדבר שדחה גם אותי מקומיקס מיינסטרים (לא שאני עוסק בקומיקס אחר..). רק לפני שנתיים-שלוש הבנתי סוף סוף איך לסדר בראש את הרעיון של כמה קווי עלילה מקבילים/קונטיניואיטי אחרת וכו'.

זו לא הבעיה...

אני אכשהו יכול להסביר לעצמי באיזה סדר הסיפורים אמורים להיות, אבל זה סתם כאב ראש וזה פשוט לא שווה את זה. זה סתם סלט מקושקש. לפני כמה ימים דפדפתי בחוברת של ספיידר-מן ורואים אותו נלחם בוולצ'ר וחשבתי לעצמי: פעם אהבתי את השטויות האלה? הכל חוזר על עצמו, במיוחד כשיוצאות שש חוברות חודשיות על אותן דמויות. כמה סיפורים כבר אפשר לספר על ספיידר-מן ועל אותם שמונה-עשר האוייבים המפורסמים שלו? כנל לגבי באטמן והחבר'ה הפסיכופתים מארקהם.

ננסק

New member
זה נכון

המיחזור האין-סופי של אותן דמויות ועולמות משמש אך ורק למטרות כספיות. לכל קונספט יש זמן-חיים מוגדר, ולדעתי צריך לדעת לוותר עליו בסופו.

תראה...

פה ושם באים יוצרים חדשים שמצליחים להכניס מיץ לסדרות ישנות ולגרום להם לעבוד, אבל אין הרבה כאלה. אני בטוח שאם היתה רק חוברת חודשית אחת של ספיידר-מן, אז איכות הסיפורים היתה מרקיעה שחקים והיה פוקוס ברור בעולם של פיטר פארקר. במיוחד הבלאגן בלט שמרי ג'יין חזרה אל פיטר באמיינזינג ספיידר-מן בעוד בספקטאקולר ספיידר-מן הוא עדיין היה לבד. התירוץ של פיטר ג'נקינס הוא שהוא כתב את הסיפורים האלה מזמן, אבל לדעתי זה לא תירוץ. זו רק דוגמא טובה למה ריבוי חוברות לא טובות לדמויות בטווח הרחוק. עד היום כשרוצים להצביע על התקופה הכי טובה של ספיידר-מן תמיד חוזרים אחורה אל התקופה בה היה רק אמייזינג. סך הכל, מלבד ונום וקארנייג', כל האוייבים הפופולארים של ספיידר-מן נוצרו לפני 40 שנה בסידרה הזאת (וגם ונום וקארנייג' הגיחו לעולם בסדרה הזאת)!

אמיר0

New member
אבל...

אם באמת רוצים ליהנות מסדרות מקבילותף צריך להתיחס אליהן בנפרד מהסדרות האחרות ולתת להן להתפתח ללא קשר. אחרת, אם אתה מנסה לחפש המשכיות וקשר לסדרה המקבילה, אתה רק תסתבך.

אני לא מסוגל

אני לא יכול לקרוא ארבע חוברות שונות של ספיידר-מן ולחשוב שאין בינהם שום קשר. במיוחד מבלבל לקרוא ארבע סיפורים שונים לגמרי בלי שום קשר בינהם. לא יודע, כזה אני.

אמיר0

New member
אני מבין שזו לא שאלה לאספן אמיתי,

אבל אפשר גם לקרוא רק אחת ולהשקיע את שאר הכסף בסדרות אחרות.

ויאגרה

New member
אין מה לעשות

פעם לחברות עוד היה אכפת, איכשהו, מההמשכיות. היום הן רודפות אחרי הקוראים הצעירים שמעדיפים מאנגה ושטויות ומתעלמות מעשרות שנים של סיפורים שמרתיעות קוראים פוטנציאלים. לפי דעתי לכל דמות צריכות להיות מקסימום שתי סדרות, כשאחת עוקבת אחרי החיים שלו וההרפתקאות שלו והשניה אחרי איזושהי קבוצה של גיבורים שהוא חלק ממנה (כמו ת'ור למשל, שמככב גם בחוברת שנושאת את שמו וגם באוונג'רס).

למעלה