לגביי דמוקרטיה..
קודם כל אני חושב שוב - שנתנו לחופש הביטוי להגיע למקומות אפלים -= ויותר נכון - הכענו לרמת עצלנות כזאת - שכל אנשי החושך מאשימים את כולם בבעיותיהם ויותר מזה - מדכאים את האנשים המבקשים לשרוד פה בכבוד ולחיות באושר - עד כמה שהם יכולים ומביאים אותם למקומות של ייאוש כאשר הם מנסים להמשיך בחייהם - אני מבין את זה, אני לא מכחיש את הצד הרע, א ב ל -
כמו שכתב קהלת - לכל דבר יש זמן - רק שקהלת היה צריך להוסיף כמה משפטים כגון : "שברת - שילמת."
וזה מגיע להשפעה שלנו בחיינו - אי אפשר לשבת ולתת לדמוקרטיה שלנו להפוך לבחירות לכנסת או למועמד חדש בעיר - זה ידוע כי כאשר אינך יכול לבצע את החופש שלך לפועל - אתה סומך על מישהו "מלמעלה" שיעשה הכל בשבילך.. מה קיבלת? אנשים אשר מבטיחים לך שהם יעשו הכל כדי לעזור לך - אך דיבורם ריק, אנשים שהורסים, משקרים, ועוד יש להםפ נאום שלם בחדשות על כך ותוכניתם "לעזור" לך - ואתה נופל לרשת השטן - אתה יושב על התחת ורואה את זה ומתווכח ומתעצבן - לחינם - למחרת את האנרגיה שלך אתה מבזבז הלאה "את לא מאמינה מה שמעתי בחדשות" - תוך כדי שאתה לוגם לך את הקפה שלך ברחוב, או ממשיך לעבודתך (שתמיד תהיה לאורך כל היום - שלא תראה את ילדיך ולא תהיה קצת עךם משפחתך - גם אחרי חופשה מסיבית או חג נחמד - תמיד אתה נדרש לממן את הדמו(נ)קרטיה פה - אתה גם משלם מיסים ודלק ואוכל - והכל למען החג - כשהאמת היא שדווק כאשר אתה לבד - אתה יודע למי לפנות ולמי להגיע ומי הם "משפחה" עבורך - רק כאשר אתה מגיע לתחתית - אתה לומד מהי ואיך לצאת ממנה בעור שיניך - ובחיוך תודעתך - לכן אני אומר שכל דבר בחיים הוא הרפתקאה - אנחנו פשוט יותר מידי עצלנים ולוקחים איתנו יותר מידי צידה לדרך - ממש כמו שעשו אבותינו במצרים - השתעבדו לשיעבוד במקוםן לסמוך על השליח - ולהקשיב למסריו ולעבור את "המדבר" - אפילו דתיים יודעים כי עם ישראל היה אמר להיותב במדבר בדיוק ארבעה חודשים - עקשנותם וזלזולם - הפך לארבעים שנה - רק ככה הענו לכאן.. אז מה נאמר עכשיו? שאין לנו מדינה?? יש. פשוט יש כאן כאלה שלא שיכיים למדינתנו - ועל זה נלחמנו הרבה זמן מעבר לתנך - אולי הפעם יקשיבו? מי יודע..