דמות אב

born to be free

New member
דמות אב

האם אתן חשות כאמהות יחידניות או אמהות גרושות שהאב ניתק קשר שלילדים שלכם יש חסך של דמות אב? האם יש דרך להשלים את זה? אשמח לתגובות

שבוע טוב ../images/Emo13.gif

האמת שבזמן האחרון יש לי תחושה כזאת שיש לה חסך . למשל כשהיא באה איתי לעבודה כל בחור שצוחק איתה קצת שנותן לה תשומת לב היא ישר פורחת וצוחקת { דבר שבעבר לא קרה היה הייתה מאוד ביישנית } האמת זה די מפחיד אותי . יש הרבה סיפורים על בנות שהיה להם חוסר בדמות אב ולצערן הרב התפתו ללכת עם כל גבר שרק נתן קצת תשומת לב , עם כל אהבה והחינוך שאנחנו משתדלות לתת יש דברים שלא בשליטתנו . שלא נדע מצרות ...

daniela1975

New member
לצערי...לכל ילד שחי במשפחה שבה ההורים

לא חיים יחד, בין אם ההורה השני לוקח חלק בחייו ובין אם לאו, ישלו חסך מסויים. לאור העובדה הזו אנחנו, ההורים המשמורנים, צריכים לדעת לתווך, לגשר ולנסות למזער את "הנזק" שנגרם כתוצאה מחסרונו של ההורה השני. לצערי, למרות הקידמה...המודרניזציה...רב תכניות הטלויזיה, הספרים ובכלל מדברים על התא משפחתי השכיח ביותר, הכולל אמא, אבא וילדים.

סיוולה

New member
האם יש אבא בתמונה שמשלם מזונות וכו'.....מצטע

מצטערת על החיטוט. אני חושבת שזה מאוד תלוי אם יש אבא. במשפחות חדש הוריות, אני חושבת שזה די טבעי שיש חסך. אני רואה את ההבדל בין ההתנהלות מול האבא של הגדולה לאבא של הקטנה. לגבי האבא של הגדולה שאין קשר ולא היה קשר - יש חסך נוראי. לגבי האבא של הקטנה, יש חסך, אבל הוא לא צועק הצילו (עדיין). אני מקוה שלא נצטרך לצעוק גם. אני חושבת שלהיות אבא, שהאבא יודע שיש לו ילדים, לא משנה מקשר נשואין או מקשר חברי, צריכה להיות החובה, המחויבות, ההתחייבות הראשונה של אותו אבא לילדים שלו. ואם תקראי כתבות על כל מיני מפורסמות, רובן גדלו בצל של חסך/נתק מאבא, והן הגיעו למקומות מדהימים בחיים. הכתבה האחרונה שקראתי, חיממה לי את הלב ולימדה אותי שיעור חשוב בחיים, היתה על הכתבת/מגישה שירלי גליק, שהיא מדהימה, אני מורידה בפניה את הכובע. בזכות הילדונת הזו - קלטתי את המסר. זה התפקיד של האבא להיות האבא. לא של הילדים "לרדוף" אחרי האבא. ברגע שמישהו אבא, זה לכל החיים, אין פטור. אך לצערי, אני נתקלת בוקר וערב בתופעה של העלמות האבות, הקמת משפחות חדשות, והתעלמות מדאיגה מילדים מנשואים או קשרים קודמים, שזה עצוב.... זה עצוב... ומכאיב..... מקוה שבמקרה שלך תצליחי למצוא את הגשר, את הנתיב, שהילדה תחווה ותהנה בעולמה, למרות החסך. זה קשה, אבל זה מאבק של יום יום, ואני מדברת מנסיון של חד הורית 13 שנה, אבל יכול להיות שיש יותר חכמות, יותר מנוסות עם עצות זהב, תקשיבי. תלמדי. תתרמי. יש כן שפע נשים מדהימותתתתתתתתתתתתתתתת וחכמות. לילה טוב ובשורות טובות ורד

Yanush25

New member
אני פניתי לפסיכולוגית ילדים כדי שתעזור לי לגב

לגבש את דמות האב אצל הילדה.... זה לא קל.....ישבתי ובכיתי לה...אמרה להראות תמונות ו להסביר ש-כן יש אבא... מה שהיא לא אמרה....איך מסבירים למה הוא לא איתנו ? איך עוניהם על "אמא הוא אוהב אותי ?" ואם אוהב למה הוא לא כאן ? ואם לא אוהב ....מה עשיתי רע.... אבל השאלות האלה עדיין לפנינו.....הילדה שלי בת 2 ובינתיים זה המבטים כשבעלה של חברה שלי איתנו והילדה שלהם צועקת "אבא,אבא.." או כשהילדים בגן צועקים אבא ומצביעים על תמונות משפחתיות... המבטים האלה יותר גרועים מהשאלות.....

בנוגע לדמות אב ולמבטים שציינת,,,

בהתחלה זה צובט לך,,,עם הזמן את משדרת בטחון וזה חולףף, אני מדברת מנסיון אישי,כשבני שאל אותי בגיל 4+ אם אפשר לקנות אבא בחנות וזה היה בהקשר ליום המשפחה שביקשתי מהגננת לשוחח על כל מיני סוגי משפחות שקיימות, וזה גם עבר,היו לי צביטות ואני מניחה שעוד יהיו גם עם הקטן,אבל זה בסדר,,אני שלמה עם הבחירה ועם ההחלטה, אילנה

../images/Emo24.gifזה ברור שיש חסך לילד ולא רואה,,,

דרך להשלים אלא,,ללמד אותו מלכתחילה שהוא נולד למציאות של משפחה חד הורית, לבני יש חונך בבה"ס אבל לא בעניין של דמות,,, מעולם לא חיפשתי לו דמות אב,ולא מחפשת, תמיד אמרתי לו (כששאל שאם יהיה לי בן זוג) שהוא לא יהיה האבא שלו,וזה ברור לי עם כל הבחירה בלגדל לבד שזה מאד קשה במיוחד נפשית,ההתמודדות הזו. אני שדרתי ומשדרת לבני בטחון ונמצאת עבורו עד כמה שאני יכולה,לא מנסה להשלים את דמות האב כי אנני יכולה, יש לי גם בן תינוק מתוקק שגם לו אצטרך לספר כשיגדל קצת,,כמובן לפי התובנה של גילו אבל,, לא יודעת מה עדיף ומה הכי טוב,,,נכון שמשפחה של זוג הורים זה הבחירה הכי נכונה אך אני מכירה מקרוב את שני צידי המטבע והבחירה שלי נבעה מהרבה חשש וקושי שהיה לי בילדותי,זה לא נבע סתם,הבחירה הזו נבעה מסיבות מסויימות, אבל אני מאושרת על הבחירה כי יכולתי להשאר לבדד לבדד,,,, זו דעתי האישית אילנה של ניתאי וליאם היקרים

seven9

New member
התשובה היא אהבה

לתת לילדים את מלא התשומת הלב לומר להם כל יום וכל שעה {כל זמן אפשר} עד כמה הם חכמים עד כמה הם טובים בתוך הלב ועד כמה את מעריכה אותם לתת המון קרדיט להעריץ אותם {הם יעריצו אותך בחזרה} אף פעם לא לומר : "ככה" כי ככה זה לא תשובה, תמיד לדבר איתם בגובה העניים, וכשאומרים : "לא" תמיד צריכים להסביר למה, לא לגרום להם להרגיש מיסכנים בגלל שאין אבא ולא לרחם עליהם חס ושלום אני תמיד מסבירה לילדים שלי עד כמה מזל יש להם שיש להם אמא שאוהבת אותם ומסבירה גם כי יש ילדים שלהם אין מה שיש להם !!!! לא לפנק אותם ולקנות להם כל דבר שהם רוצים רק כי שלא יבכו כי גם ככה אין להם אבא זה רק יגרום להם לרחמים עצמיים ולשחק ברגשות שלנו ! אף פעם לא לדבר בגנות האב על יד הילד {או בכלל }הילד או הילדה עדין אוהבים אותו לא משנה מה יהיה הוא האבא ... במקום לקנות שטויות כדי לרצות אותם אני מבלה איתם צוחקת מדגדגת חשוב המון לצחוק ביחד ! כך הם לא מרגישים בשום חסר ואפילו שוכחים שצריך שיהיה אבא בסביבה !!! בהצלחה !!!{מקווה שעניתי לשאלתך }

EFRATY10

New member
לבן שלי בהחלט יש חסך בדמות אב.

אבא שלו רואה אותו אולי פעם בשבועיים,וגם זה לא תמיד.

למעלה