דמות היסטורית בספרי ילדים

sagiberg

New member
דמות היסטורית בספרי ילדים../images/Emo156.gif

זוכרים את "גיבור חידה"( על טרומפלדור), את "הידיד הלוחם" (וינגייט), את שרה גיבורת ני"לי ויתר הספרים שמיקודם בדמות אמיתית או באירוע היסטורי ? אני מאוד אהבתי ואני חושבת שזו אחת הסיבות שגרמו לי לקרוא בהמשך רומנים הסטוריים. מה אתכם ? מי הגיבור/ה או האירוע שהייתם שמחים לקרוא עליהם ועדיין אין ספר ?

perhay

New member
רומנים הסטוריים

גם אני מאד אוהבת רומנים הסטוריים. זוהי דרך חווייתית להכיר דמות על מכלול רגשותיה. בזמנו מאד אהבתי את ספרו של הוורד פאסט "אחי גיבורי התהילה". גיבורי הספר הם בני משפחת החשמונאים. זהו לדעתי ספר מאד מומלץ. ההסטוריה מתארת רק את העובדות, כאשר הרומן ההסטורי מתאר מה שבין השורות, מה הדמויות חושבות ומרגישות כלפי הארועים וכלפי הסובבים אותם. אינני יודעת אם נכתב רומן הסטורי לנוער על נפוליאון ואם לא זו הדמות שעלייה הייתי שמחה לקרוא.

sagiberg

New member
זו'זפין רעיית הקיסר

ספר נהדר_ אחד הרומנים ההסטוריים המרגשים שקראתי) על נפוליאון. מתאר את אהבתו לזו'זפין , את דרכו מתחתית סולם הדרגות ועד לקיסרות, ואת הפרדותו מזו'זפין וגרושו לאלבה.

b00

New member
...

"הבשורה על פי ישו" של סאראמאגו נחשב? כי אם כן אז אני חושבת שאני אוהבת רומאנים היסטוריים... אבל אין לי יותר מידי נסיון בתחום, מישהו יכול להמליץ לי על רומאנים היסטוריים מעניינים?

sagiberg

New member
רומנים הסטוריים../images/Emo158.gif

קטרינה הגדולה של אנרי טרויה (קריא ומרתק) מיכאלאנג'לו- על חייו (אחד הרומנים המעולים והמהנים) גויה (קריא, מקסים) ויש עוד המון אם תרצי

שגיא-ברג, "קתרינה הגדולה"

אכן מדהים, אבל לא הייתי אומרת שהוא בגדר ספר לבני נוער. הוא די קשה, תרום לא קל בגלל המקור ולא בגלל איכות התרגום ובעיניי לא מתאים לנוער. נוער מגיל 17, אולי, אבל לא בגילאי 11-15. זה קשה מדי גם בגלל השפה וגם בגלל התכנים שבגיל הזה, קשה לעכל, על אישיותה של קתרינה ובעלה, פטר, ועוד. לא יודעת אם להגדיר את זה כרומן הסטורי, אבל לילדים בגילאי 10 למשל, הסדרה המופלאה של דבורה עומר על בן גוריון, הרצל ובגין ונדמה לי שעל עוד דמות היסטורית במאה הנוכחית, היא סדרה מאלפת. הבת שלי, כשהייתה בגיל הזה, בלעה את הספרים האלה וכך נחשפה לדמויות. שרה גיבורת נילי הוא אכן ספר נפלא לגיל הנעורים.

sagiberg

New member
מסכימה איתך- אבל ההמלצה התייחסה

ל BOO בת השש עשרה ואני מאמינה שתוכל להנות מקתרינה.

b00

New member
תודה על ההמלצה..

ותודה על התיקון... אני אברר אם יש לי אותו בבית ואם לא אני ארוץ לספרייה... אני צריכה ספר טוב לסיני!

חוטהשני

New member
יש סדרה שיצאה בשנות ה90 ראשונים בארץ, סיפורי ביוגרפיות על חיי כמה ראשונים מפורסמים בארץ, כמו רחל, ביאליק, יצחק שדה ועוד.. (אפילו וינגיט קיבל בסדרה הזאת ספר, למרות שיש לו ספר בסדרה הקודמת ../images/Emo2.gif ספרים שבעיני ממש מוצלחים ומומלצים.

הבכור לבית אב"י, כמובן ../images/Emo13.gif ../images/Emo57.gif

ספר מקסים. קראתי בכיתב ו' ואהבתי מאוד.... ספר מומלץ. ספר שהייתי רוצה לראות? על ז'אן ד'ארק, בעיקר.

למעלה