דמיון + הגיון = מציאות??

rshilkrot

New member
דמיון + הגיון = מציאות??

כי הרי כל מה שצריך בשביל לתאר מציאות זה: הגיון פשוט, שינחה את הדמיון לפעול ע"פ חוקים הטבע והפיזיקה ודמיון שישלים את יתר הפרטים! קחו לדוגמא משפט שמתאר מציאות: איש מטייל עם כלב ברחוב. זה משפט הגיוני, שפועל ע"פ חוקי הטבע והפיזיקה, כל מה שנותר לדמיון זה להשלים את החלק של הרחוב, האיש והכלב (שכולם נמצאים במאגר הזכרונות במוח) זאת דרך מצויינת לעקוף הרבה מחסומים במוח כמו חושים, הכרה וכו´. כי לא צריך לראות את האיש והכלב, לא צריך בהכרח להיות בהכרה, צריך רק לדמיין והתמונה תהפוך למציאות. למה לא להמציא מכשיר שיקריא לנו ספר במשפטי-דמיון כאלה, המוח ישלים את הפערים ונקבל את המציאות של הספר, בצבעים מלאים ובקול סראונד!! עכשיו - זה - רעיון טוב.

דנה^^

New member
אבל..

כשאתה מדמיין אתה רואה, והרעיון של הספר- בעצמך דיברת על צבעים ושהוא יקריא אז כבר בעצמך דיברת על 2 חושים ואז גם יש את חוש המישוש כשאתה מדפדף בספר.. אני חושבת שאי אפשר להתעלם מהחושים, הרעיון שלך באמת נחמד אבל באמצעות החושים אנחנו קולטים את הדברים האלו. איך היית יודע משהו על הסביבה בלי להסתמך על החושים?

rshilkrot

New member
הספר שלי הוא מכשיר

שלא נצטרך לקרוא בעזרת העיניים והידיים כדי להבין אותו, הוא ישדר למוח את המשפטים שצריך לדמיין ועוד דברים שצריך לדעת (כמו מה הדמויות חושבות, רקע עליהן וכו´) הוא ישדר גם כן, אבל בצורה אחרת, ככה שפשוט "נדע" אותם זה הרעיון. קריאה תוך כדי שינה.

דנה^^

New member
הממ.. מעניין

אבל צריך לפתח את הרעיון עוד.. באיזו צורה הספר ישדר למוח את המשפטים? אותות חשמליים?

מאז שאנחנו קטנים

נותנים לנו לפתח את הדמיון: לתינוקות שמים בעריסה כל מיני ספרונים עם תמונות ומוביילים מעל הראש בגן מקריאים סיפור ומראים תוך כדי תמונה שקשורה כשלומדים לקרוא, לוקח קצת זמן עד שמגיעים ל-700 עמודים פלוס מינוס בלי התמונות. הכל- כדי לפתח את הדמיון! חוץ מזה, אני בטוחה שאתם מכירים את המחקר הזה אבל בכל זאת- הטלויזיה גורמת לחוסר פיתוח הדמיון והקריאה (עוד פעם הקריאה) ולכן אחוזי הדיסלקציה גדלים בשנים האחרונות (לא לכן, אבל זה בהחלט משפיע) BE HAPPY

RedStorm

New member
ללא ממש

כששאני חושב על זה ..... לא ממש מפתחים לנו את הדמיון.......זאת אומרת ....... אולי נותנים לנו לדמיין כלב ירוק הולך על המדרכה ונותנים לנו לצייר אבל ..... אבל אף פעם לא אמרו לנו לצייר את היצורים שנמצאים מחוץ לכדור הארץ .. שזה נחשב טיפה יותר דרסטי

למעלה