דמיון מודרך ואוטוסוגסטיה

לקשמי

New member
דמיון מודרך ואוטוסוגסטיה

היי, באתי שוב כדי לשתף איך אני מתקדמת עם המטרה שהצבתי לעצמי והיא כאמור לחזור לקו הבריאות. אני ממשיכה לקרוא את הספר "כוחו של התת מודע", לוקחת אותו איתי לעבודה וקוראת גם בזמן שאין מה לעשות והוא נותן לי המון השראה ותקווה. הספר מציע אוטוסוגסטיות שמטרתן להגשים את המטרה שאנחנו רוצים, במקרה שלי כאמור המטרה היא בריאות. הוא מדבר על טיפול עצמי בתפילה תוך שהוא מדגיש כמה כח ועוצמה יש בתפילה ואני בהחלט מאמינה בזה. זה כאמור כוחו של התת מודע שמביא אלינו את מה שאנחנו רוצים. אז בכל לילה אני חוזרת על האוטוסוגסטיה. יש אוטוסוגסטיה כללית שמתאימה תמיד וכשהייתי בקורס חשיבה חיובית למדתי אותה. אני חוזרת עליה תוך שירה: day by day in every way i an getting better and bettwr (אפשר גם בעברית: מיום ליום אני הולך וטוב בכל מובן ואופן) ומוסיפה לזה אוטוסוגסטיה ספציפית שבה אני אומרת לעצמי שהגוף שלי הוא בעל אינטיליגנציה פנימית משלו ושהוא יכול להבריא את עצמו באופן טבעי. לכן בכל רגע ורגע הבריאות שלי הולכת ומשתפרת ומיום ליום אני בריאה יותר ויותר והולכת לקראת בריאות מושלמת. אין לי ניסוח קבוע, וזאת התת מטרה שלי עכשיו, לחבר לעצמי אוטוסוגסטיה עם ניסוח קבוע. חוץ מזה אתמול בלילה התחלתי להשתמש בכלי הנפלא שהוא הדמיון המודרך. שכבתי במיטה והרפיתי את כל אברי הגוף. אחר כך דמיינתי שאני בולעת כדור קטן (בדמיון זה היה בגודל של גולה גדולה כזאת) מלא באנרגיה ובאור. הכדור נח אצלי בבטן והזרים אנרגיה ואור חיוניים לכל איברי הגוף. ממש הרגשתי את כדור האור הזה ותוך כדי כך נשמתי בקלות, נשימות עמוקות ורגועות. זה מילא אותי בתחושה של שלווה וחשוב יותר, אמונה בעצמי ובגופי שאכן יכול להבריא את עצמו באופן טבעי. אני כמובן עוד אעצים את התרגול ומאמינה שהכח הפנימי שלי אכן יחזיר אותי למצב הטבעי של בריאות מושלמת!

לילי10

New member
ואם כבר כתבת על חשיבה חיובית ודמיון

מודרך, אני רוצה להמליץ מאוד על אתר זה http://www.geocities.com/zvia_ru אגב, יש עוד הרבה ספרים נפלאים שעוסקים הן בחשיבה חיובית ו/או בדמיון מודרך (ובאתר שציינתי יש גם רשימת ספרים כזו). אני מאוד אוהבת את ספריהן של לואיז היי ושל שאקטי גאווין. מאחלת לך בריאות שלמה ובמהרה!

לקשמי

New member
תודה רבה

אכן אתר חשוב ומעניין מאוד, בטח איעזר בו בהמשך.

shushu10

New member
הי לקשמי

יש לי הרבה התנסויות בכל הנושא של לשמור על הבריאות גם במעשה (בצמחונות, ספורט ) וגם בדרך רוחנית של חיזוק עצמי, חשיבה חיובית ואמונה בגוף שלי, או נכון יותר ההרגשה שאני יכולה לסמוך על הגוף שיהיה בבריאות טובה אם אשמור עליו בתזונה נכונה וכו'. אגב - כתבתי בפורום על כך. הגוף יכול להבריא את עצמו אם נותנים לו את הכלים המתאימים. באשר לדמיון מודרך - רוצה להביא לך דוגמא קטנה משעור בפלדנקרייז - המורה נתן לנו תרגיל שכזה - אם למשל יש לי כאב ברגל שמאל לנסות לדמיין את אותו כאב ברגל ימין באותו מקום בדיוק . ולאחר כמה דקות לנסות להעביר את הכאב או נכון יותר להחזיר לרגל שמאל. והנה הפלא ופלא - הכאב נעלם גם מפה וגם משם. רוצה לחזק אותך בדרך שאת הולכת בה, בפשטות וטבעיות. אולי תצחקי אבל תמיד אני מדמיינת לי את עצמי מטיילת במטע של פירות מכל הסוגים, קוטפת ונהנית מהחיוניות שהם מספקים לי. אני יודעת שהם ניתנו לנו כך שנהיה מסוגלים להתקיים בזכותם בבריאות שלמה. לא ניתקלתי מעולם בעץ שפירותיו הם כדורים, זריקות, משחות ... ואני שוב אומרת לעצמי שנבראנו כך שכל מה שהטבע מספק לנו זה מה שבעצם אנו זקוקים לו. כל היתר "נוצר" למעננו כאשר הפסקנו להשמע לחוקי הטבע. לא בטוח שתהיה פה הסכמה אבל זו דעתי הבלתי נחשבת. חזקי ואמצי

kung fu

New member
מעולה ../images/Emo45.gif אני גם עושה הרבה

עבודה עם דמיון מודרך. יופי

למעלה