דמיון מודרך וביישנות

דמיון מודרך וביישנות

אני מאוד ביישנית וחסרת בטחון והחלטתי לאחרונה להתחיל לעבוד על העניין. ניסיתי אתמול למשל, לעשות תרגיל בדמיון מודרך: ניסיתי לדמיין את עצמי מאוד בטוחה בעצמי, מדברת עם אנשים ומאוד חברותית, אבל לא הצלחתי לדמיין את עצמי ככה, כי גם בדמיון, הייתי מאוד סגורה עדיין עם האנשים שפגשתי, לא מצאתי על מה לדבר ואיך להפתח. הייתי שמחה לקבל רעיונות איך אפשר לתרגל את זה בדמיון מודרך.

freearth10

New member
שלב אחד לפני

אני מעדיפה לעשות דמיון עצמי כאשר אני מאוד רפוייה. אז הדמיון זורם הרבה יותר טוב. ממליצה שתתחילי טיפול של תמציות לעידוד תהליך ההדמייה ולעבודה על הרגש שתוקע אותך בביישנות הזאת. שכבי כשרגליך בפיסוק וידייך מונחות לצידי הגוף כשכפות ידייך כלפי מעלה. במצב זה נשמי כמה נשימות עמוקות והוציאי את כל האוויר החוצה. עכשיו עברי מכפות הרגלים עד הראש כשאת עוברת איבר איבר ומרגישה אותו רפוי. אם את לא מצליחה להרגיש אותו רפוי, הניעי קצת את הגוף, עד שתרגישי בנוח. עכשיו הכניסי כדור לבן פנימה שיאיר כל חלק בגופך ויוביל אותך אל דרך המלך. התיישבי, שבי בנוח. דמיייני שאת רואה מלכה שלא עושה חשבון לאף אחד. ראי מה היא לובשת, הקשיבי לשפת הדיבור שלה, איך היא מתנהגת אל האחרים, איך היא נראית, איזה בושם יש לה וכו. אם הצלחת בזה עשית כבר צעד אחד קדימה. עכשיו נסי לראות את עצמך אותה המלכה. אם הצלחת לעשות זאת אין שום סיבה שלא תממשי את אותה ההרגשה. עכשיו קחי דף נייר רשמי עליו בגדול את הספרה 8 כשהיא שוכבת כמו ה-8 האינסופי. תוך כדי רישום הסיפרה 8 אמרי לעצמך אני מרגישה כמו מלכה. עשי זאת כמה פעמים ביד ימין, אחר כך ביד שמאל אחר כך בשתי הידיים יחד. לסיום הכיני כרזה צבעונית ויפה שבא את מציעה את מועמדותך למלכה הבאה של... בגלל... אל תתייאשי אם לא תראי את עצמך מלכה בהתחלה, זה אולי בגלל שאת עדיין לא מרשה לעצמך להרגיש כל כך בטוחה. ככל שתתמידי יותר - תגיעי לתוצאות טובות יותר. מחכה לשמוע ממך, מאיה

תודה רבה ../images/Emo13.gif

האמת היא שאתמול, לפני שניסיתי לעשות את תרגיל הדמיון המודרך, דווקא הצלחתי להרפות את הגוף בדרך שתיארת. הרגשתי מאוד רגועה, הגוף היה כבד ורפוי, אבל עדיין לא הצלחתי לדמיין את מה שרציתי. אנסה גם את הטכניקות האחרות שהעלית, תודה על הרעיונות.

freearth10

New member
אל תדחקי בעצמך

היי נטע, אל תלחצי על עצמך יותר מידי. אולי יש סיבה שאת לא רואה את עצמך עדיין מלאת בטחון. אולי יש עוד משהו שאת צריכה ללמוד לפני שאת עוברת לצד השני. חשוב שתעשי את ההדמייה ומה שיוצא שם - צריך לצאת. נסי לא לעשות את ההדמייה בשכיבה כי אז יש נטייה לברוח. לאן שאת מגיעה - זה המקום שלך כרגע. אני גם מאוד ממליצה לשים יד על המצח ויד מאחור כי אז אנחנו מפעילים בו זמנית גם את הזכרון וגם את הדמיון. מאיה [חיבוק]

היי נטע

דווקה במקרים של ביישנות הייתי הולך הפוך על הפוך.. הרי בכל פעם שאת מנסה שלא להתבייש, את רק מתביישת יותר. נכון? אז תעשי ניסוי אפילו בדימיון מודרך ותנסי חזק ככל שתוכלי, ללא הועיל, להיות כמה שיותר ביישנית כל כך ביישנית שבכלל כמעט ותעלמי .. תתאמצי להסמיק כמה שיותר.. ממש ממש להתבייש.. הכי הכי הכי שאת יכולה לנסות. ואז תראי מה קורה
יכול להיות שזה נשמע לך אבסורדי.. אבל לפעמים, כשמה שעושים לא עובד, רצוי לעשות משהו אחר. .. (מומלץ לקרוא את הספר "אדם מחפש משמעות" של ויקטור פרנקל, ובמיוחד לקרוא על "כוונה פרדוקסלית" , ספר נוסף הוא "שינוי" של וולקוביץ.) המון בהצלחה מיק.

למעלה