דמיון מודרך - כיצד?

היי חגית!

אם לא התנסית בדמיון מודרך מעולם, כדאי לך לטעום את הפעם הראשונה עם מנחה מוסמך או מישהו שיודע איך מעבירים דמיון מודרך, ועל סמך החווייה האישית שלך להחליט אם זה מתאים לך... המנחה יוכל לסייע לך בהמלצות וטכניקות להרפייה... כמו שהמלצתי לבסקט, נסי להיעזר בטקסטים שיש כאן בפורום בחלק של המאמרים... דימוי הקשת בענן יכול להיות טוב להתנסות ראשונה. יש גם כמובן גם כמה טקסטים מתקדמים יותר, אבל אותם רצוי לעבור עם מנחה. יש גם כמה דיסקים של דמיון מודרך שתוכלי לנסות להשיג בחנויות המוסיקה אם כי הם בד"כ מופצים במהדורות מוגבלות, וכמובן יש הרבה ספרים שאפשר להיעזר בהם. לאנשים חדשים בתחום הייתי ממליצה על:
דמיון מודרך לצורך שינוי / פטריק פאנינג בהוצאת אור עם
דמיון מודרך / ד"ר ג'ראלד אפשטיין בהוצאת אופוס את מוזמנת לפנות אלי במסר אם את זקוקה להכוונה נוספת
בהצלחה! הגר

basket case

New member
דמיון מודרך - כיצד?

אני רוצה להעביר דמיון מודרך. יש לי מספר שאלות: 1. אני צריכה את הטקסט שאומרים. היכן אמצא אותו? 2. שמות של קטעי מוזיקה מתאימים? 3. האם יש הוראות מיוחדות שאני צריכה לתת לפני שאני מתחילה? 4. האם אפשר לעשות דמיון מודרך לכל קבוצת גילאים - או שיש איזשהו גיל מינימלי? אם כן, מהו (בערך)? 4. הכנות מיוחדות שאני צריכה לעשות לפני שאני מתחילה (בקטע של יצירת אווירה וכאלה)?

PreDirector

New member
על דמיון מודרך ועוד...

היי בסקט .. קודם כל לפני התחלת הדמיון מודרך עלייך לוודע שאין שום דבר שיסיח את דעתך כמו טלפון או התחייבויות קודמות... אחרי זה תתחילי בנשימות עמוקות....ותתרכזי רק בנשימות...דמייני לך אותם בצבעים שונים...את האוויר שנכנס לגוף...והצבע למשל סגול...נכנס ומרפה כל מקום בגוף... לאחר מכן תעשי סקירה בדימיון של הגוף שלך...ותזהי אם יש מתח כלשהו או...אם יש כזה דמייני אותו נמס..כמו מרגרינה במחבת... אגב יש לשים לב במיוחד לאזורים כמו הלסת...צוואר כתפיים ורגליים... אחרי שהגוף והמוח רפויים תתחילי קודם כל בדימויי ירידה במדרגות לעבר דלת שנמצאת למטה ותדעי שכמה שיותר למטה שאת תגיעי ככה יותר רגועה ובטוחה תהיי...תגיעי לדלת תפתחי ואז כבר המוח שלך ידריך אותך.... זהו לא בדיוק דמיון מודרך על ידי המודע אלא יותר התנסות בתת - הכרה אך לפי דעתי כדאי לעשות זאת לפני שמגיעים לדמיון מודרך... זהו תהליך מאוד כיפי ,תנסי לנהל רישום של מה שראית וחווית ותגלי דברים על עצמך...... בהצלחה (דיסקים לשינוי)PreDirector

היי בסקט!

ברוכה הבאה
האם ב"להעביר דמיון מודרך" את מתכוונת שאת אמורה להדריך אחרים? אם כן, הנה כמה תשובות: 1) טקסטים שאומרים אפשר למצוא בהמון מקומות, בעיקר ספרים שעוסקים בדמיון מודרך. תוכלי למצוא רשימת ספרים מומלצים בלוחות של הפורום. תוכלי גם למצוא טקסטים שחוברו על ידי כמה ממשתתפי הפורום במאמרים של הפורום (בשורה הכחולה שבראש העמוד), בחלק של הדמיון המודרך. תוכלי לבחור לך משם טקסט להרפייה בלבד (הקשת, דימוי העמק והנחל וכו')... 2) קטעי מוסיקה: בחרי מוסיקה שקטה (רצוי ללא תופים), כגון דיסקים עם קולות של מים זורמים או קולות מהטבע (לא דולפינים!) כשברקע יש מוסיקה שקטה (יש ה-מ-ו-ן כאלו). 3) למה כוונתך בהוראות מיוחדות? אם אני מבינה נכון, ותלוי בכמה אנשים מדובר), אז חדר שקט, אור חלש, מזרונים או כסאות בחדר כדי שאנשים יוכלו לבחור אם הם מעדיפים לשבת או לשכב והכי חשוב: תוודאי שאת רגועה ונינוחה לפני התרגול
4) אפשר לעשות דמיון מודרך לכל הגילאים (מילדים ועד מבוגרים), חשוב לנסות לחוש את אופי הקבוצה עפ"י התרשמות ראשונית אם אין לך היכרות קודמת עם המשתתפים, כדי להתאים את הטקסט באופן הטוב ביותר (לילדים למשל אפשר לעשות דמיון מודרך שמשלב מעט תנועה). 5) ראי תשובה בסעיף 3 - תוסיפי נרות אם בא לך, זה יכול להיות מגניב! המון בהצלחה וספרי איך היה! הגר

למעלה