דמיון מודרך...

דמיון מודרך...

קראתי את המאמר על דמיון מודרך, רציתי לדעת אם הוא משמש לעוד דברים חוץ מלהרפיה? נגיד, לתקשר עם התת מודע כמו שאני עושה בחלומות צלולים, לטייל בתוך הראש שלי ולהכיר את עצמי ואת המחשבות שלי... רציתי לדעת אם הוא משמש גם לזה? ואולי יש עוד דברים שהוא משמש?

מצא

New member
בוודאי.

ההרפייה היא טכניקה שמאפשרת מפגש עם תת המודע,בדומה למצב של טרום שינה או חלום, בהם גלי אלפה פעילים והמאפשרים גישה לתת המודע.כשמתאפשרת הגישה לתת המודע "השמיים הם הגבול" (ואף מעבר
)לאן שתבחר להגיע,אפשרי ב"מסע" הזה.אינני מכירה את חלומות צלולים, אשמח ל"הציץ" ולהרחיב. יום טוב עידית

מצא

New member
היצצתי

ב"חלומות צלולים" מתיחסים לחלום,כשיש תאוריות שמייחסות את החלום לתת המודע,ואני מבינה שמטרת הפורום היא להתייחס למסרים ולחלום. להבדיל מחלום שבו המסרים מתת המודע עולים ללא הכוונה, אתה יכול אמנם לפני השינה להתכוונן על נושא כלשהו אבל החלום הוא אסוציאציות חופשיות. לעומת זאת בדמיון מודרך יש "נהג" במסע לתת המודע,שהוא המנחה, כשהמטרות מוגדרות לפני ובמהלך ה"מסע" וכשיש תהליך במסע הזה.ודו שיח עם תת המודע,ב"שידור חי" להבדיל מחלום שניתן לפרש אותו בספקולציות לאחר שהוא מסתיים. מקווה שעזרתי עידית.

בחלומות צלולים....

אתה יכול ליצור קשר תוך כדי חלום עם התת מודע.... זהלא רק לתכנן חלום, יכול להיות שנכנסת לפורום חלומות ולא חלומות צלולים? בכל מקרה אם הייתם יכולים להסביר איך בדיוק עושים (לא יודע אם זאת המילה המתאימה) דמיון מודרך? או יכול להיות שיש אתר? (בעברית) תודה מראש...

breuven

New member
דמיון

במובן מסוים לכל הטכניקות הפסיכולוגיות היעילות יש הרבה הרבה משותף דמיון מודרך , חלומות צלולים מה הבדל... ? אכן בצוותא עם המנחה אתה יכול לקבל תוצאות קצת אחרות אבל אתה יכול לשנות את התוצאות באלף דרכים נוספות

למעלה