דמיינו את התמונה הבאה:

Polar Aurora

New member
דמיינו את התמונה הבאה:

[זה "המצפון" פחחח... יש לי קטע עם כינויים דפוקים. תמיד, אבל תמיד, אני חייבת לבחור איזה אחד דבילי במיוחד ואז נתקעת איתו כי אין לי כוח להחליף. זאת מחלה!] מחנה אוהלים דומם על שפת נהר ברוסיה, אמצע הלילה, כולם מזמן ישנים... רק שלושה מזרונים רפוסי על החול. ילד בן 10 וילדה בת 12 (שמנגבת ללא הפסקה את עיניה הדומעות מרוב התרגשות) מקשיבים בנשימה עצורה לנער בן 17 הפותח להם דלת לעולם המרתק של המאגיה (למרות שהוא לא קורה לזה ככה). הוא מספר בעיקר על דברים כמו ישויות אנרגטיות שונות, ערפדים אנושים וכולי, בלי להכנס ליותר מדי פרטים. מסנן את דבריו- אומר מה שיהיה גם מעניין וגם בלתי מזיק עבורינו. בין שאר הדברים שהוא מספר, הוא מדגיש במיוחד את ההזהרה הבאה: "לעולם, אבל לעולם אל תנסו להאניש [מהמילה האנשה] חפץ כלשהו. כל אנרגיית החיים שלכם תושקע בחפץ זה ומה שישאר מכל הוא עטיפה ריקה חסרת יכולת לחוות כל רגש שהוא". שכבתי לי במיטה וניסיתי להרדם, ופתאום הזיכרון על זה, ששכב בפינה הכי רחוקה של תאי המוח האפורים שלי במשך שנתיים תמימות צף לו, בלי שום סיבה מיוחדת. נורא מסקרן אותי, האם אפשרי להעניק לחפץ (כמו ספל למשל) תכונות אנושיות, או לפחות תכונות של ייצור חיי, על ידי העברת אנרגיות או "כוח חיים", או שזה היה ניסיון להרשים ילדים קטנים שנמצאים במצב בו כל מילה שלך תיראה להם כאמת, משהו סטייל סיפורי האימה על שדים ורוחות שהאחים הגדולים מספרים לקטנים בשביל להפחיד? אשמח אם תפרטו בנושא, אם זה אפשרי... לרה

gwizard

New member
да

בהחלט אפשר. אבל מאוד מאוד קשה לעשות זאת עד הסוף וגם די חסר טעם. אם את כבר מחפשת לך חבר קרוב אז תעשי האנשה לבעל חיים כלשהו, לא חפץ דומם. יהיה הרבה יותר קל לגרום לחתול או כלב לדבר מאשר לספל תה
תזכרי דבר מאוד פשוט: כל פעולה מאגית שאנו עושים גורמת ליקום לסטות מהכיוון הטבעי שלו כדי לעשות את מה שביקשנו. כמה שהבקשה רחוקה יותר ממה שהיה אמור להיות - כך יותר קשה יהיה לך לבצע את זה וכך יותר אנרגיה תצטרכי להשקיע באקט עצמו. אם תרצי לדעת איך בדיוק עושים זאת - תרשמי לקמפוס ותצרי איתי קשר משם.

Polar Aurora

New member
שאלתי מתוך סקרנות..

אני לא רואה את עצמי עושה משהו דומה בשנים הקרובות... היום כנראה תקבל את התרגום שהבטחתי לך.

gwizard

New member
קיבלתי, תודה רבה

יעלה באתר בקרוב אחרי שאני אתקן כמה שגיאות.

gwizard

New member
ברור, אני חולה על זה ../images/Emo13.gif

אבל לא זכור לי שהיה שם משהו כזה....

gwizard

New member
איך זה קשור להאנשה של חפצים ?

הורקרוקס מבוסס על הטמעה של חלק מנשמתך לתוך חפץ, זה לא אומר שבהכרח החפץ מתחיל לדבר אליך ולהתנהג כמו בן אדם. לדוגמה: התליון של סליטרין, הטבעת וכ"ו.

ToryMaster

New member
המ ../images/Emo58.gif

קודם כל, אני מניחה שיהיה רק הוגן לסמן ספוילרים, כדי לא להרוס לאנשים אחרים את הספר, אף על פי שזה לא פורום שמוקדש לו. בהודעה שלה דובר הרבה על להשקיע מנשמתך בחפץ, עד שאתה נשאר ריק. לי זה הזכיר.

gwizard

New member
אממ

לא נראה לי שאזכור מה זה הורקרוקס יהרוס לאנשים את הספר הנפלא הזה. זה לא שאמרתי מי מת בסוף

ToryMaster

New member
המ

אני מוצאת שזה לא פייר להזכיר פרטים והסברים על דברים כאלה, בעיקר כשזה פרט מסקרן.

Heathen Dawn

New member
סוף סוף

סיימתי לקרוא את הספר ואני יכול להציץ בספוילרים ללא חשש. בקשר לנקודה האחרונה שלך, אלון, זה היה פשוט מדכא כשהגעתי לזה!

gwizard

New member
כן ../images/Emo58.gif

מה זה התעצבנתי על רולינג, כמעט בכיתי. אבל אחרי שחשבתי עוד קצת, אמרתי לעצמי - זה בטח תחבולה והוא יחזור בספר הבא. כי משהו באמת לא מסתדר לי בסיפור. אתה לא חושב ככה ?

Heathen Dawn

New member
לא נראה לי

היא אמרה שהעלילה נהיית אפלה יותר מספר לספר. מצד שני, כשזה כבר קרה, אני לא יכול לחשוב מי עוד נותר להארי לאבד.

gwizard

New member
בטח שנשאר

אני בעד להרוג את פאדג'
אגב, הארי פוטר 4 הסרט יוצא בנובמבר השנה.

Heathen Dawn

New member
../images/Emo58.gif צ"ל פאג'

כמו "בריג'" (לא "ברידג'") וכמו "רמברנט" (לא "רמברנדט"). מה שלא שומעים לא כותבים. התעתיק צריך להיות לפי שמיעה, לא לפי קריאה. ואני לא רואה את הסרטים. ראיתי את הסרט הראשון של הארי פוטר והיה עלוב. כשעושים סרט מספר התוצאה תמיד עלובה. ההפך לא נכון. אני רק מקווה שלא יקרה כלום לרון או להרמייוני.

למעלה