דמי אבטחה

דמי אבטחה

מכירים את זה שאתם הולכים למסעדה ומשלמים מדי פעם שקל על דמי אבטחה ? תאורטית אני מקווה שהתשובה "לא" כי זה מחוץ לחוק (כמו הטיפים ) אבל עדיין בהרבה מקומות לוקחים את זה. בכל אופן , אי אפשר להשלות את עצמינו מדינת ישראל צריכה צבא. וצריכה אבטחה. אני רוצה לעלות פה דיון חדש ומרתק על ההצעה הבאה , הכנסת תקים ועדה שתחשב כלכלית כמה שווה חודש שירות של חייל ... ז"א כמה יעלה למדינה להשיג חייל אחר , אם איזה מניאק לא מתגייס. לפי זה להכפיל ב36 חודש ולחשב כמה אדם שלא שירת בצבא חייב למדינת ישראל. אפשר אם רוצים להוסיף גם 14 יום מילואים בשנה (זה הממוצע בערך , חלק עושים הרבה יותר חלק הרבה פחות) נניח נגיע לסכום של 50,000 שקל או 100,000 שקל. ואדם שלא יתגייס יאלץ להחזיר סכום זה במשך חייו. (לא נורא מדיי , אפשר לפרוס 100 אלף שקל ל10 אלף בשנה ל10 שנים .. ולהחזיר מאוד יפה את הכל) ככה יקרו מספר דברים 1. אנשים חסרי מוטיבציה לא יתגייסו 2. דילול מסיבי אצל הג'ובניקים וביטול טוטאלי של האבטלה הסמויה (בצהל היא כבר לא סמויה אפילו :/ ) 3. שכר הרבה יותר גבוה לאנשים קרביים , טייסים וכ"ד שתורמים למדינה ומקריבים את חייהם למענה.. 4. עקב עליית שכר מ700 שקל למספרים יותר נורמלים כמו 2000 יהיה לאנשים יותר מוטיבציה לשרת ופחות בעיות ת"ש. מה דעתכם על זה ? עכשיו שימו לב , לפני שאתם מגיבים שתדעו .. ברגע שמישהו יכתוב "פאשיסט" או מישהו יבוא וידחף ססמא מטופשת של "כולם חייבים להתגייסססססס!!!111אחדאחד" או שוב מישהו יגיד "אולי במקום זה עדיף את חוקי הנירנברג שלי , בוא נהרוג משתמטים בתליה" הכל יתפוצץ ויתחילו ויכוחים אינפנטילים אנא שמרו על תרבות דיון.

vinney

Well-known member
מה שאתה מציע בעצם זה

שאלה שיש להם כסף פשוט יקנו פטור משירות בצה"ל, והעניים שישרתו בצבא?

בעצם כן

ממך זה נשמע רע .. כל העשירים קנו לעצמם פטור מלהיות מנקי רחובות ורק העניים מנקים .. כל העשירים קנו לעצמם פטור מלעבוד בבניה או בדלק ורק עניים עושים את זה. ככה העולם עובד. זה "טריק" להפוך את הצבא לצבא מקצועי.. בצורה זו או אחרת.. שים לב שיש המון המון אנשים עם דחף של פטריוטיות שלא יוותרו על השירות הצבאי שלהם.. אז הדבר היחיד שיהיה שונה בשבילם זה שהם יקבלו הרבה כסף.. win win situation

vinney

Well-known member
אתה חושב שאתה חי בארה"ב?

בבריטניה? אתה חושב שזה מה שחסר במדינה בה כל שני וחמישי קמים ומקללים אנשים שמעיזים לא להיות עניים, לעשות צבא של עניים? תזהר. בתחום אליו אתה נכנס, רוב הסיכויים שהעניים האלה יראו בך אוייב. אתה בטוח שאתה רוצה שהצבא שלנו יהיה שלהם ולא של כולם?

Eternal Thought

New member
נראה לי שזו בעיה שקיימת בכל צבא

תמיד עלולה להתרחש הפיכה, אני לא רואה סיבה למה שאם יהיו שם אנשים עניים יחסית, זה יגדיל את הסיכויים שזה יקרה. מה גם שלאור הרגשות הפטריוטים העזים שניכרים אצל הרבה צעירים, בכלל לא בטוח שרק עניים יתגייסו. בנוסף לזאת, עצם העובדה שהם יהיו בצבא, יהפוך אותם לפחות עניים אחר כך.

vinney

Well-known member
אז שהעניים ילכו למות, והשאר

ישבו בבית וילמדו? אז למה אתם כל כך נגד משתמטים?

SupermanZW

Well-known member
גם עכשיו כסף יכול להשיג כמעט כל מטרה

שחרור מצה"ל הוא משיג בקלות. לבעלי הממון תמיד יש את האפשרות להמנע ממה שאינם רוצים לעשות, לשאר אין, ככה זה. עוד לא מצאו את השיטה המושלמת וכנראה לעולם לא ימצאו.

vinney

Well-known member
כמו שאמרתי

הילדים של שרי אריסון משרתים בשריון. לפי החוק, כפי שאתה בוודאי יודע, אין שום כופר הפותר אותך משירות צבאי (זאת בניגוד להצעתך, למשל), כך שלא, עכשיו כסף לא יכול לשחרר אותך מצה"ל.

SupermanZW

Well-known member
יכול בקלות

מי שהממון מצוי בכיסו יכול ללכת לפסיכיאטר פרטי ולבקש ממנו חוות דעת שעל פיה אינו כשיר לשירות בצה"ל אך הוא כשיר לנהיגה ולדברים אחרים שבעיות נפשיות אחרות יוכלו למנוע ממנו, הוא גם יקבל מרשם לכדורים שמי שלוקח אותם אינו נחשב כשיר לשירות אך לא יקח אותם, הוא יוכל להביא את חוות הדעת את המרשם ואת הכדורים לקב"ן וזה ישחרר אותו בקלי קלוטו בלי לשאול שאלות בכלל וזה למרות שמדובר באדם בריא לחלוטין. משמע, כסף יכול בקלות לשחרר מלש"ב מצה"ל, ודרך אגב, פסיכיאטר אינו הדרך היחידה בה כסף יכול לשחרר מצה"ל, קיימות דרכים נוספות.

vinney

Well-known member
ואתה מכיר הרבה רופאים שיסכימו

לסכן את הרשיון שלהם בצורה כזאת? מה שאתה מתאר זה עבירה, לא רק של מי שמבקש, אלא גם של הרופא. אם הרופא יתפס (ובהחלט יתפס, אם יתעוררו חשדות, לא צריך משטרה, מספיק שרפי גינת ירצה רייטינג לתוכנית שלו, וזה כבר קרה) - הוא ישאר מובטל כל ימי חייו. אתה באמת חושב שיש הרבה רופאים שיעשו את זה? אז אתה שוב חוזר לטיעון הנדוש ש"יש עבריינים". נו יופי, יש עבריינים, אבל אתה ואופסשמשתמש הצעתם לאפשר כופר לא בתור עבירה על החוק, אלא בתור דרך לגיטימית. שלם קנס, אתה אומר, וסע לשלום, תשתמט. זה נראה לך יותר הגיוני?

SupermanZW

Well-known member
כאשר יש חוות דעת, מרשם וכדורים וה"פציינט"

מציג אותם הסיכוי שהרופא יתפס שואף ל-0, אפשר גם לבחור פסיכיאטר מבוגר מאוד שמתכנן לפרוש לגמלאות בקרוב ופחות מפחיד אותו להיתפס או שהשוחד יהיה כל כך גדול שגם אם יתפס וישלל רשיונו הכסף יאפשר לו לחיות ברמת חיים גבוהה מאוד. הנה עוד דרך: באמצעות שוחד לראש כולל יכול המלש"ב להירשם לכולל ולהציג עצמו בלשכת הגיוס כאברך, מדי פעם יפקוד המלש"ב את הכולל בהיותו מחופש בהתאם כדי לא לעורר חשדות, גם כאן מדובר בסיכויי התפסות אפסיים. כסף מאפשר דרכים יצירתיות לקבלת פטור ואם נחשוב עוד נמצא עוד הרבה דרכים. המשתמטים הם ממילא עבריינים, ההבדלים הם רק בסוג העבירה שהובילה לקבלת הפטור.

vinney

Well-known member
אז למה דווקא נגד ההשתמטות אתה יוצא?

למה לא לקרוא לפורום "די למתן שוחד!"? או שרק במקרה של שירות צבאי זה בעיה בעינייך, ובכל שאר המקרים זה בסדר?

SupermanZW

Well-known member
הכי קל להשתמט באמצעות שוחד כלשהו אך אני מתנגד

לכל השתמטות ולא רק להשתמטות באמצעות מתן שוחד. בכל מקרה, מה שהוכחתי הוא שבאמצעות כסף אפשר להשתמט, השתמטות של בעלי ממון רב אין דרך בעולם שתמנע אך את ההשתמטות של כל השאר כמעט אפשר באמצעות הסנקציות הדרקוניות שהצעתי למנוע.

vinney

Well-known member
מה שהוכחת זה שאפשר לעבור על החוק

מה שביקשתי שתוכיח שאכן יש כמות משמעותית של אנשים שבאמת עושים את זה. את זה אף אחד לא מצליח להוכיח, למרות כל ההתלהמות הבומבסטית, מי שכן דיבר במספרים - דיבר על פחות מאחוז, לכל היותר, של אנשים שאכן עוברים על החוק כדי לא לשרת בצה"ל. כמה אחוזים לעומת זאת נוהגים במהירות מופרזת? נגדם למה לא מקימים פורום מתלהם?

Eternal Thought

New member
לא טענתי שאני נגד משתמטים

ולא אמרתי שיגייסו רק עניים. אמרתי שמי שירצה יתגייס. טבעי לצפות שעניים יתגייסו, אם הם יתוגמלו כראוי. הרי בעיקר אנשים עניים עובדים בעבודות כמו ניקוי רצפות, כפי שאופסשםמשתמש אמר כבר, זה לא הרבה יותר "הוגן".

timeless1

New member
תסלח לי.. אבל אין שום סיבה שבעולם...

שהעיניים יקריבו את חייכם למען העשירים. לא יודעת מה קורה לאחרונה, אבל יש כמה אנשים שחושבים שהם חיים בימי הביניים וחושבים שמי שצריך להקריב את חייכם למען העשירים. למה? ככה. כולם צריכים להתגייס, ובעל אמצעים אשר יקנה פטור, הוא משתמט.

למעלה