דמי אבטלה בדיעבד?

אושיהו

New member
דמי אבטלה בדיעבד?

שלום, יש לי 3 שאלות: 1. לא עבדתי מחודש ינואר עד אפריל (כולל) השנה. עבדתי שנתיים מלאות לפני כן. האם ניתן לקבל דמי אבטלה כלשהם באופן רטרואקטיבי? כיצד? 2. האם לחייל "משוחרר" (לפני 3 שנים ו-3 חודשים) יש הטבות כלשהן בביטוח לאומי / מס הכנסה? (אני זוכר נקודות זכות שהצטרפו למשכורות הקודמות שלי, עד מתי זה תקף?) 3. האם אני זכאי לתיאום מס כלשהו או הפחתת המס עבור משכורת מאי (וכך הלאה), בשל העובדה שלא עבדתי ב-4 חודשי השנה הראשונים? מה עושים? תודה מקרב לב!

newKiticat

New member
חייל משוחרר

נחשב עד שנה מיום השיחרור- ובחלק קטן של המקומות אולי שנה וחצי. בטח שלא 3 שנים....

בוליבון

New member
בבקשה...

לגבי האבטלה ביטוח לאומי סופר 540 יום מרגע ההתציצבות הראשונה בלשכה, ורק אז בודק מתוך זה אם אתה זכאי לאבטלה , כך שאם לא חתמת בלשכה זה אבוד ...

אושיהו

New member
תגובה

לא ממש הבנתי. למה הכוונה: "סופר 540 יום"? וממילא לגבי דמי אבטלה, האם לא מגיעות לי הנחות במס עבור המשכורות הנוכחיות?

בוליבון

New member
אבטלה הסבר :

כדי לבדוק אם אתה זכאי לדמי אבטלה אתה צריך להתייצב בלשכת תעסוקה מיד עם ניתוק יחסי עובד ומעביד , מאותו רגע ביטוח לאומי יספור 540 ימים אחורה כלומר שנה וחצי , מתוך השנה וחצי הזאת יבדקו האם צברת סה"כ 360 ימי עבודה כעובד בשכר חודשי או 300 ימי עבודה כעובד בשכר יומי, אם אכן צברת תקופה זו תהיה זכאי לאבטלה שתשולם לך כגמלה מחליפת שכר לפי ההתייצבויות שלך בלשכה. עכשיו למקרה שלך - אם לא חתמת מינואר עד אפריל- להלן התקופה שבה היית מובטל אי אפשר בכלל לבדוק את הזכאות שלך מבחינת אבטלה בביטוח לאומי. לגבי הקלות במס אתה צריך לבדוק במס הכנסה אני לא מבינה בזה אז אני לא אענה על כך... מקווה שהבנת...

למעלה