דמי אבטלה, גבולי...

bmroy

New member
דמי אבטלה, גבולי...

היי לכולם... יש לי בעיה לא נורמאלית. השתחררתי מצה"ל, משרות קבע, טסתי לחו"ל וחזרתי.. ביום שחזרתי עברו בדיוק 179 ימים מתוך ה 540- ימים האחרונים בחיי שלא עבדתי. מיד באותו יום נרשמתי לעבודה. מישהו יודע האם אני צריך לצבור 300 או 360 ימי עבודה? הרי כידוע עובד בשכר יומי נדרש אך ורק ל 300 ימים ב 540 ימים האחרונים לעומת עובד בשכר חודשי - 360 יום. שאלתי היא : אם עובד שילב עבודה יומית עם עבודה חודשית, מה מס הימים המינימלי שהוא נדרש לעבוד ב540 הימים האחרונים, 300 או 360? תשובה זו תענה י האם אני זכאי לדמי אבטלה. תודה לכל מי שעונה לי.

כמה הערות...

1. לא מדוייק שעובד חודשי צריך לצבור 360 ימי עבודה כדי להיות זכאי לדמי אבטלה. עובד חודשי צריך לצבור 360 ימים שבהם הוא היה מבוטח. כלומר, מספיקה שנה אחת (למעשה 5 ימים פחות) בתוך ה-540 ימים האחרונים, שבה הוא היה מבוטח כעובד חודשי, כדי שהוא יוכל להיות זכאי לדמי אבטלה. לא משנה כמה ימים בפועל הוא "עבד" באותה שנה שבה היה מבוטח כעובד שכיר. 2. אצל עובד שהוא לא עובד חודשי - סופרים את ימי העבודה בפועל, והוא צריך לצבור 300 ימים כאלה בתוך ה-540 הימים האחרונים. 3. לפי התקנות, אם מישהו עבד חלק כעובד יומי וחלק כעובד חודשי, רואים אותו כאילו כל התקופה הוא עבד כעובד יומי, ולענין זה רואים חודש עבודה מלא כעובד חודשי, כאילו הוא בן 25 ימי עבודה.

למעלה