דמי אבטלה לאחר 3.5 שנים

Solario

New member
דמי אבטלה לאחר 3.5 שנים

שלום,

עבדתי בחברה בסידני במשך 3.5 עם ספונסרשיפ על 457 ועכשיו אני PR כבר.

לאחרונה נודע לי שאין יותר ממש עבודה בתחום שלי(תחום מאוד ספיציפי בהנדסת תכנה) ולכן אני נאלץ לסיים את העבודה.

יש לי כמה שאלות אבל העיקרית היא האם אני זכאי לדמי אבטלה/פיצויים/וכמה זמן אני אמור לעבוד לאחר מתן ההודעה?

בעקרון המעסיק עדיין רוצה שאני אעבוד כחודש ממתן ההודעה ומוכן לשלם על כך כמובן. האם אני מוכרח לעבוד את התקופה הזאת?

האם צריך ללכת ולחתום בלשכה כל שבוע כמו בארץ ומה בדיוק הסכום שמקבלים?(הייתי על משכורת יחיסית גבוהה).

תודה מראש לעוזרים

Sweet Hereafter

New member
כמה תשובות

באוסטרליה אין "דמי אבטלה" במובן שקיים בישראל. אם אתה לא מצליח למצוא עבודה אתה יכול להירשם בסנטרלינק כ-job seeker, ובהנחה שתעמוד בכל הקריטריונים אתה תקבל קיצבה שנקראת Newstart עד שתמצא עבודה (אני לא סגור על כמה זמן בדיוק אפשר להישאר בסטטוס הזה). תיגש לסנטרלינק והם יסבירו לך הכל (כל כמה זמן אתה צריך לבוא, כמה תקבל וכו'), או שתקרא באתר שלהם אם יש לך הרבה סבלנות.

לגבי פיצויי פיטורין (אני מבין שלמעשה מפטרים אותך), נדמה לי שחייבים לשלם לך לפי חוק אבל אני לא בקיא בפרטים.

בקשר לתקופה שעליך להישאר לאחר מתן ההודעה, זה תלוי מה כתוב בחוזה שלך. אם לא כתוב כלום אז אתה לא חייב להישאר. זה נקרא notice period או משהו דומה.

למעלה