דמי אבטלה עד יוני 2021 למקבל קצבת נכות

Bengid1996

New member
שלום, יש לי נכות כללית מ2010 של 50% רפואי ו100 אי כושר.
ערכו לי שימוע בעבודה והוחלט לפטר אותי, קיבלתי מכתב פיטורים, עליי לתת חודש עבודה קדימה כך שהעסקתי תסתיים לקראת סוף דצמבר
במקום זה עבדתי מאפריל 2017 ברציפות השכר השתנה בהתאם למשמרות.

1) האם מגיע דמי אבטלה בהנחה שאני מקבל נכות כללית ושמעולם לא קיבלתי אבטלה?
במחשבון רשום שניתן לקבל את שתי הקצבאות יחד.
2) מאיזה מועד עליי להירשם באתר של שירות התעסוקה, כרגע כבר או רק מיום אחרי סיום העסקה בפועל?
3) אם אני מוציא חודש מחלה על מנת לא לעבוד ואקבל עבורם תשלום מחלה אז:
א) האם אני נרשם לפני תקופת המחלה או בסיומה לגמרי?
ב) האם תשלום מחלה נכנס בחישוב הברוטו של חישוב אבטלה? כלומר ייקחו בחשבון זאת?
4) אם מגיע לי אבטלה, האם אוכל לקבל זאת עד יוני 2021 בתנאי שאחוז האבטלה יישאר כמו שקבעו?
5) האם בזמן קבלת דמי אבטלה הקורונה, לשכת התעסוקה שולחת מובטלים לעבודות חיוניות? מדובר בעבודות מזדמנות כיוון שאין לי תואר או הכשרה כל שהי.
6) המעסיק רשם במכתב שאני נותן חודש עבודה קדימה, אבל רשם לי בווטסאפ שאולי עבודתי לא תידרש והוא שוקל לתת לי ימי הודעה מוקדמת בתשלום ואז יוציאו לי מכתב חדש שבו סיום העסקתי יהיה לפי היום האחרון שעבדתי ופשוט יתנו לי חלף ימי הודעה מוקדמת, האם אני נרשם בלשכת התעסוקה אחרי שעובר החלף ימי הודעה או כבר באותו רגע? אציין שלי לא משנה כי בכל מקרה יש לי ימי מחלה ועדיין לא הוצאתי אישור, הראשון יגיד לי אם להמשיך להגיע ואז או שיקבל תשלום הודעה מוקדמת ולא אוציא מחלה, או שאני אמור להמשיך להגיע ואז אוציא מחלה עד הסוף...
7) לא הבנתי כמה ימי אבטלה מורידים מכל חודש שמגיע לי אבטלה, חלק אומרים יום 1 חלק 4 קראתי שמורידים 5 לא ברור ולמשך כמה זמן?
8) האם מגיע לי מענק אבטלה בסך אלפיים שקלים בתור מובטל חדש בקרוב? יהיו לי יותר ממאה ימי אבטלה כי אני לא מתכוון לחפש משהו כל עוד משלמים לי אבטלה.
9) במכתב הפיטורים רשום שבגמר חשבון אקבל את יתרת התשלומים הבאים: דמי הבראה שצבורים, ימי חופשה, השלמת פיצויי פיטורין בגובה של 2.33%, הפרשות לפנסיה.
א) האם התשלומים האלה חייבים בדמי ביטוח לאומי או ביטוח בריאות?
ב) האם תשלומים אלה מחושבים בביטוח לאומי לצורך חישוב סכום דמי אבטלה שמגיע לי?
(סעיף ב חשוב כיוון שמגיע לי הרבה כסף על השלמת הפיצויים, קצת הבראה ו50 ימי חופשה וזה מאוד משמעותי לדמי אבטלה)

השאלות הן רק בהנחה שמגיע לי, גם אם לא אקבל אבטלה אמשיך לקבל נכות בכל מקרה ומקסימום אחפש עבודה חדשה כי הקצבה לא מספיקה לנו.

אשמח שתענו על השאלות בהדרגה לפי המיספור כיוון שאני מבולבל. גם כשאתה סובל בעבודה ומתנכלים אליך ובסוף מפטרים אותך אתה עדיין עוזב בלב כבד מקום כזה אחרי 4 שנים וזה עדיין קשה מכל מה שהתרגלתי.

אורנה01

Active member
מנהל
שלום, יש לי נכות כללית מ2010 של 50% רפואי ו100 אי כושר.
ערכו לי שימוע בעבודה והוחלט לפטר אותי, קיבלתי מכתב פיטורים, עליי לתת חודש עבודה קדימה כך שהעסקתי תסתיים לקראת סוף דצמבר
במקום זה עבדתי מאפריל 2017 ברציפות השכר השתנה בהתאם למשמרות.

1) האם מגיע דמי אבטלה בהנחה שאני מקבל נכות כללית ושמעולם לא קיבלתי אבטלה?
במחשבון רשום שניתן לקבל את שתי הקצבאות יחד.
2) מאיזה מועד עליי להירשם באתר של שירות התעסוקה, כרגע כבר או רק מיום אחרי סיום העסקה בפועל?
3) אם אני מוציא חודש מחלה על מנת לא לעבוד ואקבל עבורם תשלום מחלה אז:
א) האם אני נרשם לפני תקופת המחלה או בסיומה לגמרי?
ב) האם תשלום מחלה נכנס בחישוב הברוטו של חישוב אבטלה? כלומר ייקחו בחשבון זאת?
4) אם מגיע לי אבטלה, האם אוכל לקבל זאת עד יוני 2021 בתנאי שאחוז האבטלה יישאר כמו שקבעו?
5) האם בזמן קבלת דמי אבטלה הקורונה, לשכת התעסוקה שולחת מובטלים לעבודות חיוניות? מדובר בעבודות מזדמנות כיוון שאין לי תואר או הכשרה כל שהי.
6) המעסיק רשם במכתב שאני נותן חודש עבודה קדימה, אבל רשם לי בווטסאפ שאולי עבודתי לא תידרש והוא שוקל לתת לי ימי הודעה מוקדמת בתשלום ואז יוציאו לי מכתב חדש שבו סיום העסקתי יהיה לפי היום האחרון שעבדתי ופשוט יתנו לי חלף ימי הודעה מוקדמת, האם אני נרשם בלשכת התעסוקה אחרי שעובר החלף ימי הודעה או כבר באותו רגע? אציין שלי לא משנה כי בכל מקרה יש לי ימי מחלה ועדיין לא הוצאתי אישור, הראשון יגיד לי אם להמשיך להגיע ואז או שיקבל תשלום הודעה מוקדמת ולא אוציא מחלה, או שאני אמור להמשיך להגיע ואז אוציא מחלה עד הסוף...
7) לא הבנתי כמה ימי אבטלה מורידים מכל חודש שמגיע לי אבטלה, חלק אומרים יום 1 חלק 4 קראתי שמורידים 5 לא ברור ולמשך כמה זמן?
8) האם מגיע לי מענק אבטלה בסך אלפיים שקלים בתור מובטל חדש בקרוב? יהיו לי יותר ממאה ימי אבטלה כי אני לא מתכוון לחפש משהו כל עוד משלמים לי אבטלה.
9) במכתב הפיטורים רשום שבגמר חשבון אקבל את יתרת התשלומים הבאים: דמי הבראה שצבורים, ימי חופשה, השלמת פיצויי פיטורין בגובה של 2.33%, הפרשות לפנסיה.
א) האם התשלומים האלה חייבים בדמי ביטוח לאומי או ביטוח בריאות?
ב) האם תשלומים אלה מחושבים בביטוח לאומי לצורך חישוב סכום דמי אבטלה שמגיע לי?
(סעיף ב חשוב כיוון שמגיע לי הרבה כסף על השלמת הפיצויים, קצת הבראה ו50 ימי חופשה וזה מאוד משמעותי לדמי אבטלה)

השאלות הן רק בהנחה שמגיע לי, גם אם לא אקבל אבטלה אמשיך לקבל נכות בכל מקרה ומקסימום אחפש עבודה חדשה כי הקצבה לא מספיקה לנו.

שלום לך,
לשאלותיך:
1-אכן מגיעים לך דמי אבטלה עד 30.6.2021 אם שיעור האבטלה לא ירד מתחת ל-7.5% על פי פרסום של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
2- בתום העבודה של חודש ההודעה המוקדמת להרשם מיידית באתר שירות התעסוקה ולהגיש תביעה לדמי אבטלה באתר ביטוח לאומי און ליין.
3- אם אתה מוציא אישור מחלה
א- להרשם בתום החודש של החודש בו היית במחלה עם אישור.
ב- אכן כן, חודש מחלה יכנס לברוטו של החישוב היומי של דמי האבטלה. מחשבים על פי ממוצע השכר ב-6 חודשים.
4- אכן תקבל עד יוני 2021 בתנאי ששיעור האבטלה לא ירד מתחת ל-7.5% על פי פרסום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
5- אכן כן, אם תופנה לעבודה ע"י שירות התעסוקה, אתה חייב לקבל אותה, אחרת יופחתו 30 ימים מימי הזכאות ותצטרך לתקופת המתנה של 90 יום. זה נרשם כסרוב. ראה מתוך אתה מובטל בנושא סרוב.
6- בחודש בו אתה מקבל שכר עבור הודעה מוקדמת, לא ניתן במקביל לקבל דמי אבטלה. בתום המועד של ההודעה המוקדמת, תוכל להרשם באתר שירות התעסוקה ולהגיש תביעה לביטוח לאומי.
8- מענק אבטלה שולם למי שהיה באבטלה מ-1.3.2020 עד 17.10.2020
ראה מתוך מענק אבטלה ממושכת.
9- הפרשים לאחר פיטורין
א- דמי הבראה חייבים בדמי ביטוח לאומי ומס הכנסה.
ב- כאשר תקבל את תלוש השכר, תשלח אותו לביטוח לאומי באתר שירות אישי על מנת שתקבל את החלק היחסי של דמי ההבראה. מחלקים במספר החודשים בהם משולמים דמי ההבראה ומוסיפים לכל חודש את החלק היחסי. פדיון ימי חופשה לא נכלל בחישוב.

בברכה ובהצלחה!
אשמח שתענו על השאלות בהדרגה לפי המיספור כיוון שאני מבולבל. גם כשאתה סובל בעבודה ומתנכלים אליך ובסוף מפטרים אותך אתה עדיין עוזב בלב כבד מקום כזה אחרי 4 שנים וזה עדיין קשה מכל מה שהתרגלתי.

נערך לאחרונה ב:

Bengid1996

New member
אורנה לפי מה שהבנתי רק מי שפוטר בין מרץ לאוגוסט יהיה זכאי לאבטלה עד יוני 2021

Bengid1996

New member
בנוסף לפי מה שהבנתי
שירות התעסוקה לא שולח להצעוץ עבודה רק מי שיצא לחלל ואמור לחזור למקום העבודה הישן, האם כך גם כשעובד פוטר?

אורנה01

Active member
מנהל
בנוסף לפי מה שהבנתי
שירות התעסוקה לא שולח להצעוץ עבודה רק מי שיצא לחלל ואמור לחזור למקום העבודה הישן, האם כך גם כשעובד פוטר?
עובד שפוטר, יכולים להפנות אותו לכל עבודה.
גם בחל"ת יכולים לשלוח לעבודה חליפית.

למעלה