דמי אבטלה

שלום,
האם דמי אבטלה עד יוני 2021 כתלות ב6 חודשים עבודה תקפה גם למפוטרים, או רק למי שהוצא לחל"ת?

אורנה01

Active member
מנהל
שלום,
האם דמי אבטלה עד יוני 2021 כתלות ב6 חודשים עבודה תקפה גם למפוטרים, או רק למי שהוצא לחל"ת?
שלום לך,
דמי אבטלה עד 30.6.2021, חלים על כולם, כל עוד שיעור האבטלה לא ירד מתחת ל-7.5% על פי פרסומים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
בברכה.

תודה.

איך מחשבים את גובה דמי האבטלה?
האם מהשכר הגבוה ביותר בתקופה? האם 6 חודשים אחרונים?
אם אני מקבל שכר בסיס + שעות נוספות גלובלי וש"בגינן יופרשו סוציאלים" האם זה השכר המלא שיתחשבו לי בעת חישוב האבטלה?

אורנה01

Active member
מנהל
תודה.

איך מחשבים את גובה דמי האבטלה?
האם מהשכר הגבוה ביותר בתקופה? האם 6 חודשים אחרונים?
אם אני מקבל שכר בסיס + שעות נוספות גלובלי וש"בגינן יופרשו סוציאלים" האם זה השכר המלא שיתחשבו לי בעת חישוב האבטלה?
חישוב דמי אבטלה נערך על פי ממוצע השכר ב-6 חודשים ומחלקים ב-150, לחודש הפסקת העבודה. בחודש בו משלמים שכר עבור הודעה מוקדמת, לא ניתן במקביל לקבל דמי אבטלה.
אם עובדים בחודש הודעה מוקדמת אין מניעה בקבלת דמי אבטלה.
הברוטו ממנו מחושבים דמי האבטלה, הוא ברוטו לביטוח לאומי, כולל נסיעות, שעות נוספות, הבראה וכדומה..
בברכה

תודה אורנה, ניתן לבחור את 6 החודשים עם השכר הגבוה ביותר, או שזה 6 חודשים אחרונים?
בעבודה הקודמת שלי השתכרתי כ40% יותר.

היי אורנה,

רציתי לשאול שאלה נוספת-
אם היום אני מתפטר, ומתחיל עבודה חדשה. ולאחר תקופה קצרה מאוד אני מפוטר. האם אהיה זכאי לאבטלה?

אורנה01

Active member
מנהל
היי אורנה,

רציתי לשאול שאלה נוספת-
אם היום אני מתפטר, ומתחיל עבודה חדשה. ולאחר תקופה קצרה מאוד אני מפוטר. האם אהיה זכאי לאבטלה?
אכן תקבל דמי אבטלה, ללא תקופת המתנה, אם מפטרים עם מכתב פיטורין.
בברכה.

noya570

New member
היי אורנה.
אבל ישנה אופציה לערעור על דמי האבטלה נכון?

למעלה