דמי אבטלה

fluppster

New member
דמי אבטלה

השתחררתי משירות סדיר לפני 3 חודשים וחצי, והבנתי שמגיעים לי 70 ימי אבטלה. השאלה שלי היא- במידה ואני מגיעה ללשכת התעסוקה, ומציעים לי עבודות להן אני מסרבת- מה זה אומר? האם זה יפגע בזכאות שלי לדמי אבטלה בעתיד? אני כרגע לא מעוניינת בעבודה (מסיבות רפואיות זמניות), ואני מכירה אנשים שהגיעו ללשכה, שם לא הציעו להם בכלל עבודות, ואז הם יכלו לחתום אבטלה. אשמח אם תוכלו לעזור לי, תודה.

newKiticat

New member
עוד שאלה על אבטלה

גם חיילת משוחררת- והיום זו הפעם הראשונה שחתמתי בלשכה.- האם החישוב שעל פיו אני צריכה בסך הכל 12 חתימות (12 שבועות) נכונה? (5 ימים ראשונים לא נחשבים, ושבוע הוא רק 6 ימים- נכון?) ולזו שמעלי- אם את מסרבת לעבודה שהציעו לך- את נחשבת למסורבת עבודה ויקחו לך 30 ימי אבטלה. אלו בעייות רפואיות יש לך? האם את מוכרת בביטוח לאומי או משרד הביטחון על כך?

fluppster

New member
תשובה

זה לא בדיוק בעיות רפואיות- אני עוברת מחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים, ניתוח עם החלמה של כשבוע, מה שאומר שלפחות שבוע לא אוכל לעבוד. הבעיה היא שיכול להיות שההחלמה תיארך כשבוע נוסף (עד שאני באמת אתחיל לראות טוב), וזה אומר שבועיים בלי משכורת. השאלה היא, אם אני באה ללשכת התעסוקה במטרה לקבל דמי אבטלה, אבל יש להם עבודות להציע לי, אני לא יכולה פשוט לקום וללכת? להגיד שאני כבר אחפש במקום אחר, וזהו? הרי בתכלס לא חסרות עבודות שלא מפרסמים בלשכת התעסוקה.

haimra

New member
תשובתי אינה נוגעת לשאלתך אך האם

בדקת את שעורי ההצלחה של הניתוחים האלה להסרת המשקפיים בלייזר,סתם הצעה בדקי האם רופאי העיניים עוברים את הניתוחים האלה,ותופתעי לגלות שמספרם מזערי אם הכלל,וזה צריך להדליק לך נורה אדומה,אך מי אני מה לא תעשה גברת צעירה בשביל הקוסמטיקה.מקווה שהצלחתי להעלות מעט םפקות לפני הניתוח,ובאם בסופו של עניין תחליטי לעבור את הטיפול שיהיה בהצלחה.

בוליבון

New member
מגיע לך 70 ימים כחיילת משוחררת...

החישוב של 12 חתימות לא יכול להיות נכון באופן גורף מכיוון שיש חודש שהוא יותר ארוך וחודש שיש בו חגים ולכן, עלייך לבדוק בערך אחרי חודשיים לאחר ה-10 לחודש במס' טל 08-9369696 כמה ימים נותרו לך ... חבל שלא תנצלי את כל הימים בגלל החישוב המוטעה הזה ... גם אם בש"ת אמרו לך אתת זה ...

newKiticat

New member
למה לא יכול להיות גורף?

אני הבנתי שגם חגים נחשבים לימי חתימה. ובכל אופן- אין חגים בתקופה שלי. האם שישי-שבת נחשבים? האם זה נכון שאני צריכה להחסיר את החמישה ימים הראשונים?

למעלה