דמי אבטלה

פשושית8

New member
דמי אבטלה

שלום רב, אני בת 24 אמא לילדה בת חודשיים, עבדתי בשני עבודות ורצוני להתפטר כדי לטפל בילדה. עבדתי 9 חודשים בעבודה אחת ושנה וחמישה בשנייה+6 חודשים שמירת הריון במהלכה שולם לי דרך ביטוח לאומי עבור העבודות+3 חודשים של חופשת לידה . ברצוני לשאול לכמה ימי אבטלה אני זכאית והאם אני מחוייבת בתקופת המתנה של 90 יום? אשמח אם תוכלי לעזור לי.

haimra

New member
פשושית העתקתי עבורך את תשובת המל"ל

אבטלה - האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה? אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת. לגבי שאלתך השניה זו התשובה מאתר המל"ל: מובטל שמלאו לו 25 שנים, או שעדיין לא מלאו לו 35 שנים ואין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 100 ימים לכל היותר. מובטל שעדיין לא מלאו לו 25 שנים ואין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 50 ימים לכל היותר מקווה שעזרתי לך במעט.חיים.

בנוסף,חשוב מאוד לדעת שגם במהלך

3 חודשים ראשונים(90 יום)חייבים להרשם בשרות התעסוקה, אחרת מפסידים את הזכויות. שכן חישוב הזכויות נעשה לפי ימי עבודה שלפני ההתפטרות ועלולים להפסיד אם מגיעים באיחור להרשמה הראשונה. צריך לקחת בחשבון תקופת אכשרה לזכאות קצבת דמי אבטלה "קודם לאבטלתך היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה"

למעלה