דמי אבטלה

Misery Of Life

New member
דמי אבטלה

שלום השתחררתי ב 7.8 התחלתי לחתום יום שני שבוע שעבר בלשכה והלכתי והסדרתי את דמי האבטלה בביטוח לאומי אמרו לי שאני אקבל אותם ב 17.9 דבר ראשון לפי איזה תעריף אני מקבל דמי אבטלה? כמה כסף ליום? ובנוסף האם יש לאנשים ניסיון תוך כמה זמן לשכת התעסוקה מוצאת עבודה לחיילים משוחררים?

haimra

New member
העתקתי עבורך את הכתוב באתר המל"ל

אבטלה - חייל משוחרר/ בת שסיימה תקופת התנדבות חייל משוחרר משירות חובה, וכן בת שסיימה תקופת התנדבות בשירות לאומי של 24 חודשים לפחות, פטורים מתקופת אכשרה בשנה הראשונה, שלאחר השחרור או ההתנדבות. קודם לאבטלתך היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. דמי אבטלה ליום לחייל משוחרר וכן מי ששירת 24 חודשי התנדבות בשירות לאומי יהיו בסכום, לאחר הפחתה של 4%, של 110.14 ש"ח (החל ב-01.06.2006). חייל משוחרר וכן מי שסיים 24 חודשי התנדבות בשירות לאומי, הלומדים בהכשרה מקצועית, ישולמו להם דמי אבטלה ליום בסכום, לאחר הפחתה של 4%, של 109.82 ש"ח (החל ב-01.06.2006). חייל משוחרר וכן מי שסיים 24 חודשי התנדבות בשירות לאומי- ישולמו להם דמי אבטלה בשנה הראשונה לשחרורם, לתקופה של 70 ימים לכל היותר. על פי חוק הביטוח הלאומי משולם מענק חד-פעמי לחיילים משוחררים משירות חובה או לבנות שסיימו שירות לאומי (תקופה של 24 חודשים) ושעבדו במשך 6 חודשים מלאים בעבודה נדרשת. קשה לענות לשאלתך לגבי הזמן, כל אחד ומזלו. בהצלחה חיים.

למעלה