דמי הבראה

scorpion13

New member
דמי הבראה

שלום אני עובד בחברת אבטחה כשנה ושבעה חודשים התחלתי לעבוד שם כשהייתי עוד בצבא (כחצי שנה בערך ליפני תום השרות) כעבור 10 חודשי עבודה היתפטרתי הגשתי למעסיק שלי מיכתב היתפטרות אך כעבור כשבועיים חזרתי לעבוד בתלוש שאני מקבל עד היום רשום התאריך המקורי בוא התחלתי לעבוד שאלתי היא כזאת האם הנני זכאי לדמי הבראה או לפיצויים במיקרה של פיטורים והאם המעסיק יכול להישתמש במיכתב נגדי למרות התאריך המצויין בתלוש כמו כן לעיתים קרובות אני עובד עד השעה 12 בלילה האם השעתיים הלאה ניחשבים שעות לילה ואיך אמורים לשלם אליהם וגם לפי מיטב הבנתי שעות נוספות משלמים החל מהשעה השמינית לאחר ששאלתי את המעסיק הוא אמר לי ששעות נוספות משלמים רק מהשעה העשירית האם זה כך בחברות האבטחה?

תשובות:

1) אם יחסי העבודה בינך ובין מעבידך לא נותקו לתקופה של יותר מ-3 חודשים אז התקופה נחשבת לרציפה. 2) במשמרת לילה אורך יום העבודה קצר בשעה, כלומר צריך לשלם שעות נוספות החל מהשעה השביעית. 3) בעבר צו ההרחבה אפשר תשלום 9% תוספת למשכורת במקום שעות נוספות ביום עבודה של עד 10 שעות. לפני כשנה המצב תוקן וכיום חייבים לשלם שעות נוספות החל מהשעה התשיעית.

יוֹאב

New member
לא מדוייק

2. משלמים שעות נוספות החל מהשעה השמינית בכל משמרת לילה (משמרת בה יש לפחות שעתיים בין השעות 22:00 ל-06:00) 3. גם כיום ניתן לשלם תוספת גלובלית של 9%, אולם זה רק בהסכמת העובד ובהסכמת החברה. כל צד רשאי לחזור בו מההסכמה בהתראה של 14 יום.

יוֹאב

New member
אני חושש שהטעות היא שלך

ולמען האמת אשמח מאוד להיווכח שאני הוא הטועה. התוכל להוכיח לי שטעיתי?

לפני כשנה פורסם בעיתונות

ביטול הנוהל הזה בדיוק, שהיה יחודי לענף השמירה.

avi1976

New member
בוטלו תקנות שעות עבודה בשמירה

בוטלו תקנות הנוגעות לחוק שעות עבודה ומנוחה והנוגעות לשעות נוספות מעל 10 שעות! תקנות אלה בוטלו בעקבות הלכה קיימת בבתי הדין לעבודה שהינם פסיקות רבות המבטלות את התקנה הזו ובכך בוטלה התקנה באופן רשמי וסופי. נובע מכך מהלכה זו שעות נוספות הן מעל 8 שעות ביום עבודה רגיל וזאת בהתאם לחוק שעות עבודה ומנוחה. כאמור, לא בוטל / תוקן / הוחלף עדיין צו ההרחבה לענף השמירה ולפי חוק הסכמים קיבוציים אין עוררים על קיומו. נובע מכך, הסכמם גלובלי בדבר שעות נוספות יתקיים בהסכמת העובד והמעביד בתנאים המקובלים.

דובי 46

New member
שלום עקרב חמוד

היות ועזבת או היגשת מכתיו פיטורים למעביד ועוד לא עברו 3.5 חודשים אין זה משנה את מצב דמי האבראה. בקשר לשעות נוספות הוא אמור לשלם לח מהשעה השמינית והלאה ולא מהעשירית

למעלה