דמי ועד\דמי חבר

snoopy821

New member
דמי ועד\דמי חבר

שלום רציתי לדעת האם יש פסקי דין בהם השופט הורה לחברת אבטחה להחזיר לעובד דמי ועד\דמי חבר? בנוסף רציתי לשאול איפה אני יכול למצוא פסקי דין נגד חברות אבטחה? תודה

תשובות....

פסקי דין בנושא עובדי כ"א ועובדי קבלן ניתן למצוא כאן: http://www.kavlaoved.org.il/ruling.asp כמו כן, אם יש לך את מספר ההתיק, ניתן למצוא את כל פסק הדין באתר בתי המשפט. תשלום "דמי וועד" איננו חוקי אם אין וועד נבחר ע"י העובדים במקום העבודה. דמי חבר או דמי אירגון הם תשלום להסתדרות, אם החברה בה אתה מועסק חתומה על ההסכם הקיבוצי. במקרה כזה אני ממליץ לך ללכת להסתדרות במרחב שלך, ולבדוק אם כל הזכויות של המאבטחים באתר בו אתה מועסק משולמות. אם תכתוב לי מה שם חברת השמירה שלך, אני אוכל לבדוק בשבילך אם הם חתומים על ההסכם הקיבוצי, או שזה עוד דרך לגנוב כספים מהעובד. מקווה שעזרתי, אוהד, וועד מאבטחי מכון ויצמן.

avi1976

New member
ההסתדרות אינה רשאית לגבות דמי חבר ללא הסכמתך!

אך מתוקף צו ההרחבה היא רשאית לגבות מכל עובדי השמירה והאבטחה דמי טיפול וגם מעובדי חברות שלא גבו מהן עד כה וזאת ללא מתן עזרה או יעוץ כלשהו (חלופה להורדה זו הינה התארגנות עובדים ולא דרך ההסתדרות). מובהר כי תביעה להחזרת דמי החבר יכולה להיות אישית אך לא קיבוצית. פסק הדין העיקרי העוסק בנושא הוא פסק דין עמית בבג"ץ ושהזכרתי אותו בעבר...

הבהרה...

יש הבדל בין דמי חבר לדמי ארגון, דמי חבר פירושם חברות מלאה בהסתדרות, כולל שירותים נוספים והזכות לבחור ולהבחר. דמי החבר הם 0.95% מהמשכורת החודשית. דמי ארגון מתוקף ההסכם הקיבוצי, שהורחב גם בצו ההרבה הם 0.8% מהמשכורת, ותמורתם העובד מקבל ייעוץ משפטי בסיסי מההסתדרות. צריך לזכור שמדובר בתקנות מלפני למעלה משלושים שנה, בהם שוק העבודה היה מאוגד ברובו. הרעיון שעומד מאחורי החיוב האוטומטי הזה הוא לתת הגנה מינימלית גם לעובדים שאינם מאוגדים. כמובן שאם לא מרוצים תמיד ניתן לבטל, אבל לפני הביטול אני ממליץ בכל זאת לבדוק במרחב מה כן אפשר לעשות.

joshh

New member
מה זה בעצם דמי חבר או ארגון ? (הרחבה)

אתה לא משלם את זה מרצונך, ההסכם הוא לא איתך ... הלקוח כאן הוא חברת האבטחה, היא דואגת שהכסף יועבר להסתדרות ולכן יש פתגם שאומר "כלב לא נושך את היד שמאכילה אותו". joshiua

למעלה