$דמי חנוכה $ דמי כיס..

$דמי חנוכה $ דמי כיס..

מתי מתחילים לתת כסף? על איזה בסיס? "אמא תני לי כסף"... היה לכן כבר? מה עשיתם?

אבא גאה

New member
נתנו

מה את עשית? האמת שאלנו בשביל מה והא ענה "בשביל לחסוך" אז מיד נתנו לו מטבע של שני דולר....הוא עיין במטבע ושאל "זה מספיק בשביל לקנות ברבי קטנה?" "כן" אמרתי (ותודה לאלוהי ה"הכל בדולר") אז יאאלה יש לי מספיק לא צריך לחסוך.....

דמי כיס עוד אין אצלינו..

ודמי חנוכה נתנו - משוקולד. אבל , לפעמים הם מבקשים מטבעות אמיתיים, ואנחנו נותנות, והם שמים בארנק.. ואחרי יום, אין להם מושג איפה זה... אולי אנחנו צריכות להתחיל הסברה-כלכלית? ואיך מתחילים?

טרודי

New member
שאלה קשה שאלת

נסיכתי רוצה כסף, כדי שתוכל לקנות לעצמה דברים שאמא לא רוצה לקנות. פעם זה מדבקות. ופעם זה טיסה לאילת עם סבתא. זכור לי שהיה על זה פעם דיון ארוך ב"הורים ותומים" - ממליצה לך לחפש. כמה נקודות שאני זוכרת שהועלו שם: 1) כדאי שיהיה לילדים כסף משלהם, כדי שיוכלו ללמוד שיעורים חשובים לחיים: תכנון תקציב, חסכון, סדרי עדיפויות, צרכנות נבונה, וכו'. 2) אם נותנים לילדים "דמי כיס" קבועים שאינם תלויים בהתנהגות/עזרה שלהם, זה לא עוזר ללמד אותם ש"כסף לא צומח על עצים", או שצריך לעבוד בשבילו. 3) אם נותנים לילדים כסף תמורת עבודות הבית, זה יוצר את הרושם שהעבודות האלה הן באחריות המבוגרים, וכשהילד עושה אותן זה משהו מיוחד ששווה כסף. האם לא עדיף להבהיר מראש שלכל אחד מבני הבית חלק במטלות, והוא צריך לעשות אותן לא בשביל כסף אלא בגלל שהוא גר בבית? 4) אם נותנים לילד סכומים קטנים, זה מאוד מתסכל אותו כשהוא לא יכול לקנות עם זה כלום. מצד שני, אם נותנים סכומים משמעותיים, זה גם לא מלמד כבוד לכסף, וגם "כואב הלב" כשהוא זורק את זה על שטויות או מאבד את זה. 5) לתת כסף ולהכריח את הילד לחסוך חלק ממנו - כן או לא? בקיצור, אני זוכרת שאז יצאתי מהדיון עוד יותר מבולבלת ממה שנכנסתי אליו. מה קורה אצלינו כרגע? הנסיכה לא מקבלת דמי כיס קבועים. כשהיא מציעה לעשות עבודה שהיא בד"כ לא עושה (כמו לקפל כביסה), תמורת תשלום, אני מסכימה. (למרות סעיף 3 לעיל... מה לעשות שאני מהאמהות שבקושי יודעות לדרוש שהילדים יסדרו את הצעצועים שלהם, אז לתת להם חלק קבוע בעבודות הבית? מצחיק מאוד). כשהיא מוצאת פחיות שתיה או בקבוקים קטנים למיחזור, היא מקבלת את הכסף עליהם. מדי פעם היא גם מצליחה לשנורר מהסבתא מטבע, או למצוא ברחוב. יש לה שקלים בודדים, שהיא שומרת בקופסה מיוחדת, ומעבירה לארנק כשהיא רוצה לצאת לקנות משהו. היא עוד לא לגמרי מבינה את הקטע עם השקלים והאגורות, למרות שהיא בכיתה ב' וב"קבוצה הראשונה" בחשבון. מה מלמדים אותם שם, בכלל? תכל'ס, היא לא קונה כלום. את הדברים הקטנים שהיא יכולה להרשות לעצמה, אני ממילא קונה לה, או שהיא שוכחת להביא איתה כסף כשהולכים לחנות. והטיול לאילת רחוק ממנה מרחק אלפי פחיות... לסיכום, אין לי פתרון.

דווקא בנושא הזה ..

אנחנו כבר די מגובשות... בזכות דמי הכיס ,יודעות כבר למי יהיה המון כסף(לתמוך בנו לעת זיקנה
)וגם יודעות למי כדאי שנתחיל לחסוך במרץ כי לא משנה מה הסכום שיהיה לה ,הוא תמיד מיתאדה במהירות... ועכשיו באמת מאמינות שזה חשוב(איך לא כשיש אשת נדל"ן בבית?). מחד מקנה להן תחושות עצמאות משמעותית,יכולת לבנות סדרי עדיפויות,לומדים להעריך מה זה כסף בכלל...ואנחנו די נהנות לראות אותן משקיעות מחשבה מה לעשות עם הכסף,לשמוע אותן רוצות להישתתף בכל מיני עלויות סביב ימי הולדת ואירועים,והאמת תמיד נישאר להן כמעט כל הכסף כי אחרי שחסכו כדי לקנות משהו משמעותי שהיה להן חשוב והצליחו בסוף פתחנו את הארנק שלנו(מצאנו תירוץ,או סיבה למסיבה),לא תמיד חשבתי שזה נכון ,היום די משוכנעת שזה תורם לא מעט גם לנו להכיר צדדים נוספים בילדות שלנו שניסתרו מעיננו... הקיצר מומלץ...

בדיוק בגיל..

שיודעים לעשות אחד ועוד אחד... למי מיתאדה?לזו שמקבלת הכי הרבה..והרבה שנים קיבלה הכל לפני שסיימה להגיד את המישפט:אמא תיקני....

גם אנחנו יודעות...

הבעיה היא שמי שמתאדה לו הוא זה שנראה לנו שיותר יתמוך... אז לכי תבני מדינה... פעם נתנו דמי כיס. ואיך שהוא הפסקנו. לא זוכרת למה. היום אנחנו מממנים בעיקרון את רוב הצרכים שלהם. גדילא כבר מזמן מרויח את ההוצאות השוטפות שלו וקטינא - אין לו הוצאות... אז לגבי דמי כיס? אישה הישר בעינה תעשה...

איך??????????????

לא חשבתי על זה קודם?שזו שמיתאדה לה היא זו שתתמוך... מזל שיש דודה באמריקה שחושבת בשבילנו...

למעלה