דמי כיס כן או לא?

fatfat

New member
דמי כיס כן או לא?

נגה לביא הזכירה בפוסט שלה שזיו מקבלת דמי כיס. כדי לא לפגום בשרשור המרתק פותחת שרשור חדש.

אצלינו אף אחת מהן עוד לא ביקשה. בדרך כלל בימי ששי הן מקבלות כסף וקונות לעצמן לארוחת עשר קרואסונים
או בורקסים, כשהגדולה הולכת לבד למכולת לרוב היא מבקשת לקנות לעצמה משהו קטן בעודף, מדי הן מבקשות
שקל או שניים לקנות לעצמן קרטיב/חמצוץ ותמיד כשהן הולכות אתי הן יודעות שהן זכאיות לבקש לקנות להן דבר אחד.

כמובן שהן מקבלות הרבה דברים מסביב כמו כל פעם לקנות להן משהו שבדיוק הפך לטרנד (לאחרונה זה הגומיות לצמידים),
משחק, בגד, ציוד לבית ספר, מתנות לימי הולדת ועוד ועוד.

לאחרונה אני מוצאת את עצמי מתחבטת בנושא, האם לתת או לא לתת? באיזה גיל? כמה בערך נותנים? עבור מה זה אמור
להיות? האם הן זכאיות לעשות בכס ככל העולה על רוחן או לפקח? אשמח לשמוע את הדעות שלכם וכיצד אתם נוהגים/נהגתם/מתכוונים
לנהוג?

כנראה תלוי בילד

אני יודעת, זה מה שאני תמיד אומרת, אבל אני באמת מאמינה בכך שאין תשובה אחידה.

- כשהתחלנו במתן דמי כיס, אמא של חבר טוב של זיו הייתה מודאגת מה יהיה אם זיו תבזבז את כל כספה על שוקולדים. היא ראתה את נקודות החולשה של בנה, והשליכה זאת עלינו. לעניות דעתי, אם זיו הייתה רוצה לבזבז כל כספה על שוקולדים, לא היו יוצאים לה הרבה שוקולדים מהכסף הזה. כי ברגע שהיא הייתה מתחילה לרכוש מכספה שלה ממתקים, אנחנו לא היינו קונים עבורה ממתקים, וכספה בקושי יכסה את תקציב הפינוקים שלה.

-זיו עצמה עדין לא הייתה בשלה לגמרי לקבלת כסף ואחריות, והעדיפה לצמצם את כמות הכסף, כדי לקבל הפתעה ממשית. בינתיים היא כבר התבגרה, יודעת איך לסובב את כספה כך שתוכל להשיג את מירב האקסטרות שאיננו רוכשים עבורה בכספנו, ועדין מוותרת על חלק מהכסף עדי שאתן לה מתנה.

- אבי חברותיה התאומות התחיל באותה שיטה שראה אצלנו, של מתן כסף כיס לבנותיו, כאשר שלילת הכסף מהווה אמצעי ענישה. הוא בנה לעצמו מערך שונה משלנו של ככומים היורדים לכל אחת מהן על מעשים אסורים, כאשר מעשים טובים *מיוזמתן* מחזירים להן את שאיבדו. הן עדין מקבלות פחות דמי כיס מאשר היו אמורות לקבל, אך הסכומים הולכים ומתקרבים לסכום המוצהר.

-אבל על החבר הטוב ביותר של זיו דמי כיס אינם עושים רושם. מדי פעם הוריו מנסים להתחיל לתגמל אותו ואת אחותו בדמי כיס, אך התוצאה היא שהוא מתעלם לחלוטין מכך, מקבל את עונשיו ללא עפעף, וכאשר הם היו בחופשה ואחותו רצתה את כספו עבור משהו לעצמה, הוא פשוט נתן לה הכל ללא משא ומתן.

מתן דמי כיס תלוי בבשלות הילד, בהבנתו, וביחסים עם הוריו.
(לגבי סכומים בישראל, איני יודעת. זיו מקבלת ארבעה יורו לשבוע, אחרי הורדת יורו אחד לשבוע עבור מתנות שאני נותנת לה, כשהיא מבינה שאיני קונה משהו ביותר מחצי יורו.)

אבי351

New member
אני לא נותן דמי כיס וכל פעם קונה לילדי

מה שצריך וגם לפי רצונותיו זה בשלב זה כשיגדל יותר יכול להיות שאשנה את גישתי זו.אם מקבל דמי כיס מסבא סבתא וכד אז אנו הולכים יחד וקונים מה שבוחר.יש לי חברים שכן דוגלים בלתת דמי כיס ונותנים לילדם.אני מסכים עם קודמתי שגם זה תלוי בילד

למעלה