דמי כלכלה

newKiticat

New member
דמי כלכלה

המש"קית ת"ש אמרה לי שעל מנת לקבל אישור רפואי שאני לא יכולה לאכול בחדר אוכל אני צריכה ללכת לרופא צבאי. יש מצב שזה באמת ככה , שאני בתור מתנדבת שמטופלת בקופ"ח צריכה ללכת לרופא צבאי? איך אני עושה את זה? הוא בכלל יראה אותי, הרי אין לי תיק או משהו במרפאה האיזורית.... אם אני לא נמנעת מסוכר וקמח לבן, וצמחונית, ולא אוכלת שמן (אם להיות בוטה, אז הוא פשוט גורם לי... לשלשל או אפילו להקאות), אז יש מצב שבאמת אני זכאית לדמי כלכלה? ואיך זה עובד? איך משכללים את זה? כמה זה יוצא? חוץ מזה- למישהו יש מושג אם ניתן לקבל מימון (לפחות חלקי) לתרופות בחודש? אני מוציאה 240 פלוס 70 שקל (יש לי חולה כרוני כך שזה המקסימום...) בחודש... רק על תרופות+תורים לרופא...

tty2

New member
תשובה חלקית :

1. כן, את צריכה לראות רופא צבאי ובהגיעך אליו להסתמך על מסמכים רפואיים אזרחיים. לא מדובר בבדיקת רופא אלא בוועדה כדי שיוסיפו לך לפנקס הפטורים ולתיק האישי (בייחוד במת"ש) את התוספת הכספית הזו ואת ההערה בפנקס הפטורים. מדובר ברופא היחידה שלך, או במקרה ומדובר בבסיס גדול, ברופא במרפאה הצבאית הבסיסית לגבי דמי הכלכלה, אני לא יודע לענות כי אף פעם לא יצא לי לשאול מישהו על זה. אבל אני אנסה לברר. בהצלחה! טל.

למעלה