דמי לידה

דמי לידה

שלום רב!!! ברצוני לשאול שאלה חשובה לפני כחודשיים נולד לי ילד ללא רישום אב ויש לי כמה שאלות. אני גרושה אמא לשלושה על שני הילדים הגדולים אני מקבלת מזונות בסך של 1200 ש"ח וקצבת הבטחת הכנסה ע"ס 1300 ש"ח. בזמן ההריון עבדתי בחברה כמנקה וקיבלתי שכר של 2700 ש"ח בנוסף לקצבת ההבטחת הכנסה והמזונות השאלה המתבקשת האם בזמן שעבדתי בחברה כמנקה הייתי צריכה להודיע לביטוח לאומי שאני עובדת היות וההכנסה היתה גבוהה מעל הממוצע אם לוקחים בחשבון את המזונות והמשכורת. ואם כן מה עושים עכשיו הרי מחודש מאי ועד אוקטובר קיבלתי שכר וגם הבטחת הכנסה האם מגיע לי דמי לידה עבור השלושה חודשים שאני בבית או שביטוח לאומי יקזז לי את הסכום וכן יחייב אותי על הסכום שקיבלתי במשך חמישה חודשים? שאלה נוספת האם מגיע לי תוספת הבטחת הכנסה גם על הילד שנולד או רק תוספת בקצבת הילדים מודה מראש על התייחסותכם. ומקווה לקבל הכוונה נכונה.

דמי לידה ועוד

ראשית לגבי חובת הדיווח. סעיף 20 לחוק הבטחת הכנסה מחייב את מקבל הגמלה לדווח על כל שינוי במצבו או בהכנסותיו תוך 30 יום ממועד השינוי. שנית, אינני משוכנע שאת זכאית לדמי לידה ולכן יתכן שהשאלה הזו תאורטית. הזכאות לדמי לידה קבועה בסעיף 50: (א) מבוטחת ששולמו בעדה דמי ביטוח משכרה כעובדת או ששילמה דמי ביטוח מהכנסתה כעובדת עצמאית (בסעיף זה - דמי ביטוח), תהיה זכאית לדמי לידה - (1) בעד פרק זמן של 12 שבועות - אם שולמו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום הקובע או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ליום הקובע; (2) בעד פרק זמן של 6 שבועות - אם שולמו דמי ביטוח בעד 6 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום הקובע. (ב) לענין סעיף קטן (א) יראו תקופה מהמנויות להלן, שקדמה ליום הקובע, כתקופה ובעדה שולמו דמי ביטוח: (1) תקופה שבעדה שולמו לאשה דמי פגיעה, דמי לידה, דמי אבטלה, דמי הסתגלות מיוחדים, דמי תאונה, גמלה לשמירת הריון, קצבת נכות לפי פרק ה' בשל נכות שדרגתה 100%, תגמול לפי פרק י"ב או תגמול לפי פרק י"ג בשל נכות שדרגתה 100%; (2) תקופה שבעדה שולמו לאשה דמי מחלה או תמורת חופשה שנתית באמצעות קופת גמל כמשמעותה בסעיף 180; (3) שני החודשים הראשונים של חופשה ללא תשלום; (4) תקופה שבה היתה האשה מבוטחת לפי סעיף 40(ב)(2), ובלבד שעבדה כעובדת או כעובדת עצמאית לפחות 30 ימים רצופים בתכוף לפני היום הקובע; (5) תקופה שבה היתה האשה עובדת עצמאית, ומועד תשלום דמי הביטוח בעד אותה תקופה חל לאחר היום הקובע או בחודש שבו אירעה הלידה. (ג) השר, באישור ועדת העבודה והרווחה, רשאי לקבוע נסיבות, תנאים וכללים שלפיהם ייראו התקופות האמורות בפסקאות (1) עד (3) של סעיף קטן (ב), כולן או מקצתן, תקופות שבעדן שולמו דמי ביטוח אף אם תקופות אלה חלו לאחר היום הקובע. "היום הקובע" - היום שבו הפסיקה המבוטחת לעבוד בהיותה בהריון שנסתיים בלידה שלגביה מוגשת התביעה לדמי לידה ולענין מבוטחת שזכאית לדמי הסתגלות מיוחדים ולא עבדה בהיותה בהריון כאמור - היום האחרון שבעדו השתלמו לה דמי הסתגלות מיוחדים בהיותה בהריון; האם צברת די ימי עבודה לפני היום הקובע כדי לזכותך בדמי לידה?

למעלה