דמי מחייה לסטודנטים..

• פותח הנושא 4mit
  • פורסם בתאריך

4mit

New member
דמי מחייה לסטודנטים..

אהלן, רפרפתי פה, וגם שמעתי משמועות, שיתומים שלומדים באוניברסיטאות זכאים למשהו כמו 2000 ש"ח בחודש במידה ואינם עובדים(!).. אני עובד בעבודה רצינית, שאני רואה בה אפשרות אמיתית לעבודה בטווח הארוך, גם לאחר התואר.. האם אין דרך לקבל את הדמי מחייה גם אם אני עובד? או במילים אחרות: מה מעניין אותם אם אני רוצה לחיות לא מ"היד לפה" ולעבוד במשהו בסדר גודל של רבע משרה, ולהשתמש בדמי המחייה על-מנת להפחית לחץ ושעות בעבודה,כדי שבאמת אוכל להתרכז בלימודים, אבל עדיין שאני אוכל לכלכל את עצמי בכבוד (הוצאות לשכ"ד בת"א+ארנונה "שותים" את גובה התגמולים). האם אין אלו מטרות התמלוגים? תודה נ.ב בקריאה נוספת נשמע הנוסח מעט מתלהם, אין זאת כוונתי, אני רק רוצה לדעת את הפרוצדורה..

No name for now

New member
אין אפשרות למיטב ידיעתי

המטרה של דמי המחייה היא לסייע לסטודנטים שאינם עובדים לכלכל את עצמם בזמן הלימודים. אתה יכול לנסות לפנות לועדת החריגים.

לדעתי אתה טועה,אלא אם כן שונו ההטבו

בני עבד בזמן לימודיו, אומנם עבודות חלקיות, אך לא הוצבו בפניו תנאים בדבר עבודותיו, הוא אפילו לא נשאל על כך. חשוב לציין שזכות זו משולמת רק עד להשגת תואר, כלומר מקסימום 5 שנים, מלבד יוצא מהכלל רפואה, שהשגת התואר 7 שנים. אם מחליפים מסלול, מאבדים את זכות המימון, אז אפשר להגיש בקשה לוועדת חריגים, ואם יש כספים מתרומות, אפשר לקבל עבור שנה נוספת.

No name for now

New member
יכול להיות שדברים השתנו מאז לימודיי

עובדת השיקום הסבירה לי אז בפרוטרוט את העניין וזה היה שונה לחלוטין ממה שהסברת גם שילמו לי בסך הכל 3 שנים למרות שלמדתי 4 שנים

מהידע שלי, מה שקיבל בני,

אין קשר לעבודתך, אתה זכאי למימון לימודיך עד להשלמת תואר ראשון, ודמי קיום, בלא קשר לעבודתך.

kind of blue

New member
בתואר הראשון שלי היתה הגבלה כזו

היתה בהחלט העדפה להכנסה מינימלית. היו לי חברים שסורבו ע"י מחלקת שיקום כי הצליחו להתפרנס בכבוד מעבודה במקביל לימודים, ולא קיבלו את התמיכה הכספית. רבותי, אנחנו מתעסקים עם חלם.

No name for now

New member
דמי קיום מטרתם קיום

המטרה היא לאפשר ליתום ללמוד בלי לעבוד יכול להיות שהסכום צריך להתעדכן כדי שיתומי צה"ל לא יאלצו לוותר עליהם כדי לחיות מיותר ממים ולחם

kind of blue

New member
ולחיות בדירה שכורה בת"א - אוי ויי

שלא כמו בטכניון שמאפשר מעונות ב ש פ ע, קפטריות מוזלות רבות ושירותי כביסה חינם (!!!), והעיר חיפה שנותנת הנחה של 80% בחשבונות ארנונה לסטודנטים... בת"א אין מספיק מעונות, עלויות המחיה איומות -- need I say more ?

No name for now

New member
לא אמרתי שהסכום ריאלי

ציינתי מה מטרת דמי הקיום כדי לתקן בעיה חשוב להבין מה הבעיה האמיתית

אני עבדתי כל התאר

למרות שלמיטב זכרוני היתה איזה שורה באיזה מסמך שאמרה שאסור לי. מצד שני, דמי המחייה נשארו בחשבון הבנק שלי שתי דקות, ואחרי זה היגרו לחשבון של בעלת הבית. מצד שני, אם לא הייתי עובד בטח הייתי רזה וחתיך. מצד שלישי, הייתי חתיך במילא, ונשארתי חתיך גם היום. מצד רביעי זה היה כל כך מזמן שאני לא ממש זוכר, ובמילא אחרי שרואים משחק כדורגל שלם על המסך של המחשב עם שדרן סיני אז יש תרוץ לכתוב שטויות. מצד שישי (אנחנו כבר בשש)... עזבו, נזכרתי שמספר שש זה משהו שלא מתאים לכולם כאן...

בזמן שלמדתי בחו''ל לא נתנו (המשך)

להעביר כספים לחו''ל בהוראת שר האוצר מחד גיסא ומאידך רבין כינה אותנו בשמות גנאי (נפולת נמושות או משהו כזה) עקב ''ירידתנו '' ולו רק ללימודים. קרעתי את ה.... ומימנתי את לימודי בכוחות עצמי. למיטב ידיעתי , כיום נתן ללמוד בחו''ל במימון משהב''ט - אנו נדאג להרחיב את מעגל הזכאות והיקפו.

4mit

New member
תודה רבה לכולם..

אני אעדכן אחרי הפגישה עם העובדת שיקום.. שוב תודה, ויום טוב

למעלה